ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «Madre Paralelas» του Αλμοδόβαρ είναι η ταινία έναρξης του 78ου Φεστιβάλ Βενετίας

Madre Paralelas του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα πραγματοποιηθεί 1-11 Σεπτεμβρίου 2021.

To Madre Paralelas του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι και επίσημα η ταινία έναρξης του 78ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου και θα συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα, διεκδικώντας το ύψιστο βραβείο της διοργάνωσης, τον Χρυσό Λέοντα.

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η Πενέλοπε Κρουζ, η «μούσα» του Ισπανού σκηνοθέτη. Μαζί της θα είναι οι: Μιλένα Σμιτ, Ρόζι Ντε Πάλμα, Ισραέλ Ελεχάντε, Αϊτάνα Σάντσες Γκιχόν και Τζουλιέτα Σεράνο.

Σε επίσημη δήλωση του, ο γνωστός σκηνοθέτης μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Ως σκηνοθέτης "γεννήθηκα" στη Βενετία το 1983. Τριάντα οκτώ χρόνια μετά καλούμαι να ανοίξω το Φεστιβάλ. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τη χαρά και την τιμή αλλά και τι σημαίνει αυτό για εμένα».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αλμοδόβαρ ξεκίνησε να δουλεύει τη συγκεκριμένη ταινία πριν από δέκα χρόνια. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, η καραντίνα τού έδωσε τη δυνατότητα και τον χρόνο να τελειοποιήσει και να ολοκληρώσει το σενάριο του φιλμ.

Για ακόμα μια φορά ο σκηνοθέτης καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα, αυτό της μητρότητας.

Η υπόθεση αφορά δυο μέλλουσες μητέρες από τη Μαδρίτη, την Janis και την Ana οι οποίες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στο θάλαμο του νοσοκομείο όπου έχουν πάει για να γεννήσουν.

Οι δυο γυναίκες έχουν ομοιότητες και αρκετές διαφορές. Και οι δυο είναι ανύπαντρες και έμεινα έγκυες κατά λάθος.

Η Janis, είναι μεγαλύτερη σε ηλικία, πιο έμπειρη και οικονομικά ευκατάστατη. Η Ana είναι έφηβη, πολύ τρομαγμένη και έχει μετανιώσει για την εγκυμοσύνη της.

Η Janis θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει τη νεαρή κοπέλα, και μέσα από τις συζητήσεις τους στο δωμάτιο του νοσοκομείου, θα αναπτυχθεί ένας ιδιαίτερος και δυνατός δεσμός ανάμεσά τους που θα αλλάξει τις ζωές τους.

Θυμίζουμε ότι στο φετινό Φεστιβάλ η Τζέιμι Λι Κέρτις θα βραβευθεί με τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα για την προσφορά της στον κινηματογράφο, ενώ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο Μπονγκ Τζουν-χο, ο σκηνοθέτης από τα «Παράσιτα».

Το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας θα πραγματοποιηθεί 1-11 Σεπτεμβρίου 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.