ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Μπορεί ο καιρός να προστάζει έξω, αλλά οι κινηματογραφικές αίθουσες σας καλούν μέσα…

Δείτε ποιες ταινίες ανεβαίνουν αυτή την εβδομάδα.

The Hunger Games

Σε ένα μετά-αποκαλυπτικό σύμπαν, η Βόρειος Αμερική ονομάζεται Πάνεμ και πρωτεύουσά της είναι η κακόγουστη Κάπιτολ. Κάθε χρόνο, σε ανάμνηση της καταστολής της εξέγερσης της 13ης περιφέρειας, κάθε μία από τις 12 περιφέρειες αναγκάζεται να στείλει ένα αγόρι και ένα κορίτσι για να λάβει μέρος σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι, ο στόχος του οποίου είναι η αλληλοεξόντωση των διαγωνιζομένων.

Οι «Αγώνες Πείνας», το πρώτο μέρος της λογοτεχνικής τριλογίας της Σούζαν Κόλινς, θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ταινία. Όλα τα υλικά είναι εκεί: ταλαντούχοι και όμορφοι πρωταγωνιστές, μια ιδέα που έχει πλήθος αναφορών -από τον πόλεμο στο Ιράκ μέχρι τον μύθο του Θησέα-, μια δυναμική ηρωίδα που κινείται σε ένα μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν. Καλή δουλειά έχει γίνει ομολογουμένως σε σκηνικά και κοστούμια, εξαιρετική η Τζένιφερ Λόρενς που κλέβει την παράσταση ως Κάτνις Έβερντιν. Με κάμερα στο χέρι και πλάνα κουνημένα, ο Γκάρι Ρος (Pleasantville) επιχειρεί να δώσει μια ρεαλιστική απεικόνιση της βίας. Ωστόσο, κάτι λείπει. Ναι μεν η ταινία είναι καλύτερη από τα τυπικά μπλοκμπάστερ, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που σου φαίνεται ότι τραβάει σε μάκρος, συχνά δεν καταφέρνει να συνδέσει τις διαφορετικές ιδέες που βρίσκονται στον πυρήνα της... Παρ' όλα αυτά ξεφεύγει από τα συνηθισμένα χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ (και είναι καλύτερο από το Twilight).

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζένιφερ Λόρενς, Κρις Χέμσγουορθ, Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Γούντι Χάρελσον

thehanger



Ακακίες

Ο Ρουμπέν, ένας μοναχικός οδηγός φορτηγού, αναλαμβάνει απρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Άιρες μια νεαρή γυναίκα και το πέντε μηνών μωρό της.

Ο Πάμπλο Τζιορτζέλι μάς φέρνει από την Αργεντινή ένα τρυφερό road movie που βραβεύτηκε με Χρυσή Κάμερα στο φεστιβάλ των Καννών.

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τζιορτζέλι
Πρωταγωνιστούν: Χερμάν Ντε Σίλβα, Έμπε Ντουάρτε

4303_las-acacias-627



Δεσμά Αίματος

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει με μια ερωτική νουάρ ταινία. Η Μαργαρίτα αποφασίζει μετά το θάνατο του πατέρα της με τον οποίο ζούσε, να κάνει νέα αρχή στη ζωή της.

Θέλοντας να κλείσει παλιούς λογαριασμούς, ξεκινά ένα ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας έναν πρώην εραστή της. Ιδιαιτέρως θετικά σχόλια έχει αποσπάσει η ερμηνεία της Μαρκέλλας Γιαννάτου.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Μαρκέλλα Γιαννάτου, Γιάννης Στάνκογλου, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς

desma-aimtos-4



Το κρησφύγετο

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον έχει αφεθεί τα τελευταία χρόνια στις περιπέτειες της σειράς. Φαίνεται ότι ούτε το Κρησφύγετο αποτελεί εξαίρεση. Στην ταινία ένας νεαρός πράκτορας της CIA, υπεύθυνος για κρησφύγετο της υπηρεσίας στο Κέιπ Τάουν, τρέπεται σε φυγή μαζί με έναν πρώην πράκτορα και νυν καταζητούμενο, όταν το καταφύγιο δέχεται επίθεση.

Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Εσπινόζα
Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ράιαν Ρέινολντς, Βέρα Φαρμίγκα, Μπρένταν Γκλίσον

Transit

Ξύλο, κλεμμένα χρήματα, κυνηγητό: αυτά είναι τα συστατικά του Transit που απευθύνεται μάλλον στους φαν της περιπέτειας. Για να καταφέρουν να περάσουν αστυνομικό μπλόκο χωρίς προβλήματα, οι ληστές μιας χρηματαποστολής αποφασίζουν να κρύψουν τα χρήματα που έχουν κλέψει στο τζιπ μιας τετραμελούς οικογένειας.

Σκηνοθεσία: Αντόνιο Νεγκρέτ
Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φρέιν, Ντιόρα Μπερντ

transit-1