ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το εντυπωσιακό τρέιλερ του νέου Matrix 4 είναι εδώ και μας προκαλεί να πετάξουμε!

Κιάνου Ριβς Matrix 4

Ο Νίο επιστρέφει στο Matrix κι εμείς μαζί του από τις 22 Δεκεμβρίου.

Η Warner Bros. επιτέλους έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ για την τέταρτη ταινία Matrix με επίσημο τίτλο The Matrix: Resurrections.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το τρέιλερ για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο πρόσφατο CinemaCon στο Λας Βέγκας και από τότε είχαν διαρρεύσει μερικές πληροφορίες σχετικά με τα περιβόητα πλάνα. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ωστόσο, ότι το βίντεο δείχνει και αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα περιμέναμε, καθώς μέχρι στιγμής η υπόθεση της ταινίας φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Βλέποντας λοιπόν το καθηλωτικό τρέιλερ εύκολα πείθεται κανείς να επιστρέψει στον κόσμο του Matrix. Το βίντεο ξεκινά με τον Νίο (Κιάνου Ριβς) -που περισσότερο θυμίζει John Wick- να περιγράφει στον ψυχολόγο του (Νιλ Πάτρικ Χάρις) τα όνειρα που βλέπει ρωτώντας τον «αν είναι τρελός» για να πάρει την απάντηση «δεν χρησιμοποιούμε την λέξη αυτή εδώ». Τότε ξεκινούν οι πρώτες νότες του White Rabbit των Jefferson Airplane που ντύνει μοναδικά ολόκληρο το βίντεο! Στη συνέχεια ο Νίο συναντάει την Τρίνιτι (Κάρι-Αν Μος) σε ένα καφέ, χωρίς όμως να αναγνωρίζει ο ένας τον άλλον. Ωστόσο έχουν την αίσθηση ότι κάπου έχουν συναντηθεί ξανά.

Ο Νίο συνεχίζει να παίρνει τα μπλε χάπια του. Οι φαν ξέρουν τι σημαίνει αυτό, για την ιστορία θυμίζουμε ότι το μπλε χάπι κρατάει τον Νίο στην ψεύτικη ζωή του. Μέχρι που εμφανίζεται ο νεαρός Μορφέας (Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν ΙΙ) και του προσφέρει το κόκκινο χάπι (αυτό που τον ξυπνάει) προκαλώντας τον: «Ώρα να πετάξεις». Κάπως έτσι ο Νίο επανέρχεται μαζί με τις τεράστιες δυνάμεις του (δεν τις είχε χάσει και ποτέ). Το τρέιλερ συνεχίζει παραπάνω από εντυπωσιακά, γεμάτο σκηνές δράσεις και φυσικά τα αναμενόμενα αεροπλανικά ακροβατικά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε κάθε ταινία Matrix.

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, όπως λέει και ο Χάρις στο βίντεο, «επιστρέφουμε πίσω, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, πίσω στο Matrix!». Και συγκεκριμένα, 22 χρόνια μετά την πρώτη ταινία και 18 χρόνια μετά το φινάλε της τριλογίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κιάνου Ριβς σε συνέντευξή του έχει χαρακτηρίσει την ταινία ως ένα «love story» (ιστορία αγάπης) και ότι «δεν θα κάνει ταξίδι στο παρελθόν».

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Λάνα Γουατσόφσκι σε σενάριο δικό της και των Αλεξάντερ Χέμον και Ντέιβιντ Μίτσελ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Κριστίνα Ρίτσι, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Τζέσικα Χένγουικ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζέντα Πίκετ Σμιθ.

Το The Matrix: Resurrections πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και στο ΗΒΟ Max στις 22 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 1 εκατ. δολάρια για τη λευκή ολόσωμη φόρμα του Έλβις!

O Νίκολας Κέιτζ σε ταινία γουέστερν για πρώτη φορά

O Shang-Chi της Marvel, οι Εκκεντρικοί και όλες οι νέες ταινίες που έρχονται στα σινεμά