ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εταιρεία σε πληρώνει 1.300 δολάρια για να δεις 13 ταινίες τρόμου

Insidious
Μεταξύ των 12 ταινιών είναι και το τρομακτικό Insidious

Ένας μαραθώνιος ταινιών τρόμου για όσους αγαπούν τα θρίλερ και τις ανατριχίλες.

Σίγουρα η παρακάτω είδηση θα κάνει κάθε λάτρη των ταινιών τρόμου να τρίβει τα χέρια του από χαρά! Eταιρεία αναζητά έναν φαν των ταινιών τρόμου για να παρακολουθήσει 13 ανατριχιαστικά κλασικά κινηματογραφικά έργα, λαμβάνοντας το ποσό των 1.300 δολαρίων!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια που ο ενδιαφερόμενος θα παρακολουθεί τις ταινίες θα ελέγχεται ο καρδιακός τους ρυθμός για να συγκριθούν οι παράγοντες φόβου στις ταινίες υψηλού και χαμηλού προϋπολογισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον FinanceBuzz, έναν ιστότοπο χρηματοοικονομικών συμβούλων. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο εν λόγω ιστότοπος αναζητά έναν «αναλυτή καρδιακών παλμών ταινιών τρόμου».

Οι ταινίες που επιλέχθηκαν είναι οι: Saw (Σε βλέπω), Amityville Horror, (Τρόμος στο Άμιτβιλ), A Quiet Place, A Quiet Place Part 2, (Ένα Ήσυχο Μέρος 1 και 2), Insidious (Παγιδευμένη Ψυχή), Get Out (Τρέξε!), The Purge (Η Κάθαρση), Paranormal Activity (Μεταφυσική Δραστηριότητα), το ριμέικ του 2018 του Halloween (Η Νύχτα με τις Μάσκες), Candyman, The Blair Witch Project , Annabelle και Sinister.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα χρησιμοποιήσει μία συσκευή μέτρησης FitBit που θα καταγράφει τον καρδιακό ρυθμό του, ενώ παρακολουθεί τις ταινίες. Εκτός από τα χρήματα, ο τυχερός που θα προσληφθεί θα λάβει επίσης μια δωροκάρτα 50 δολαρίων για να καλύψει το κόστος των ενοικιάσεων ταινιών.

Από όλους τους διαφορετικούς τύπους ταινιών που προβάλλονται στον κινηματογράφο, οι ταινίες τρόμου είναι οι πιο κερδοφόρες, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό τους.
Για να προκαλέσει ανατριχίλα στη σπονδυλική σας στήλη μία ταινία δεν χρειάζονται μόνο ειδικά εφέ υψηλών προδιαγραφών και εικόνες τρόμου που έχουν παραχθεί στον υπολογιστή (CGI). Τις περισσότερες φορές, οι ταινίες τρόμου είναι τρομακτικές λόγω της ιστορίας τους ... όχι του προϋπολογισμού του στούντιο παραγωγής.

Το 2007 η «Μεταφυσική Δραστηριότητα» γυρίστηκε με μόλις 15.000 δολάρια και οι εισπράξεις της έφθασαν τα 193 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνεται στον ιστότοπο.
«Θα μας βοηθήσετε να ανακαλύψουμε αν ο προϋπολογισμός μιας ταινίας επηρεάζει ή όχι το πόσο τρομακτική μπορεί να είναι, φορώντας ένα Fitbit για να παρακολουθείτε τον καρδιακό σας ρυθμό ενώ παρακολουθείτε 13 φιλμ. Θα βαθμολογήσετε επίσης τις ταινίες με βάση την πρόβλεψή σας για το ύψος του προϋπολογισμού παραγωγής τους».

Οι ενδιαφερόμενουν μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ ο τυχερός θα ανακοινωθεί την 1η Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα μπορεί να παρακολουθήσει τις 13 ταινίες τρόμου από τις 9 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Οι Έλληνες λάτρεις των ταινιών τρόμου, ας μην βιαστούν να δηλώσουν συμμετοχή, καθώς δικαίωμα στην έρευνα έχουν μόνο όσοι διαμένουν στις ΗΠΑ...


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.Διαβάστε επίσης:

Οι συναυλίες που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα


Ό,τι νέο έρχεται στο Netflix αυτή την εβδομάδα