ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μόνικα Μπελούτσι: Νέες εικόνες από το Ηρώδειο και το μουσείο της Ακρόπολης

Μόνικα Μπελούτσι Ηρώδειο
H Μόνικα Μπελούτσι μάγεψε το Ηρώδειο ως Μαρία Κάλλας

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Αθήνα η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε και το μουσείο της Ακρόπολης.

Με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στέφθηκαν οι τρεις sold out παραστάσεις της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο με το έργο «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τομ Βολφ. Tην Ιταλίδα ντίβα πλαισίωσε επί σκηνής η Καμεράτα του Γιώργου Πέτρου.

Τις παραστάσεις της Μόνικα Μπελούτσι συνόδευσε στη σκηνή το αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας, δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς εκείνη, το οποίο είχε τοποθετηθεί στη θαλαμηγό «Χριστίνα» για να κάνει η Κάλλας τις πρακτικές ασκήσεις της, όταν ταξίδευαν. Η παραχώρηση του πιάνου Baby Grand Steinway & Sons μοντέλο S, του 1952, που κοσμεί την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, έγινε από το Ίδρυμα Ωνάση.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas» του ίδιου, στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977). Το βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.

Μόνικα Μπελούτσι Ακρόπολη
Η Μόνικα Μπελούτσι στο μουσείο της Ακρόπολης


Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα, η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Μουσείου Νίκο Σταμπολίδη, και κατόπιν παρέστη σε δείπνο που διεξήχθη προς τιμήν της με θέα τον Ιερό Βράχο, δηλώνοντας συγκινημένη προτού αναχωρήσει από τη χώρα μας πως «η Ελλάδα αποτελεί μέρος της ύπαρξής της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Διαβάστε επίσης:

Cry Macho: Ανελέητο θάψιμο για τη νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ

Jean Hale: Πέθανε η ηθοποιός του Μπάτμαν και της Μπονάντσα

Όλες οι νέες σειρές και ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Οκτώβριο