ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Squid Game: 10 fun facts για τη σειρά που σαρώνει στο Netflix - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Netflix - Squid Game

Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τη νέα σειρά-«κόλλημα» του Netflix.

Το Squid Game ή Παιχνίδι του Καλαμαριού, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος είναι η νέα κορεάτικη σειρά του Netflix που έχει καταφέρει να αναδειχθεί στο νέο φαινόμενο της συνδρομητικής πλατφόρμας. Δύο μέρες μετά την κυκλοφορία της, στις 17 Σεπτεμβρίου, ήταν αρκετές για να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις 10 πιο δημοφιλείς σειρές της πλατφόρμας και σύντομα να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή σε 90 χώρες του πλανήτη!

Το νοτιοκορεάτικο πρότζεκτ του Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ (σενάριο και σκηνοθεσία), που έμεινε στα αζήτητα για πάνω από μια δεκαετία, έκανε ακόμα και τον Τεντ Σαράντος, τον επικεφαλής περιεχομένου του Netflix να τρίβει τα μάτια του και να μην πιστεύει στα αυτιά του που ακούν τους συνδρομητές σε όλο τον κόσμο να μιλούν για το νέο «κόλλημα τους»! Σύμφωνα μάλιστα με τον Σαράντος, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, το Squid Game θα γίνει η πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του Netflix!

Τι είναι το Squid Game;

Πρόκειται για μία σειρά εννιά επεισοδίων σε σενάριο και σκηνοθεσία του Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ. Όσοι το έχουν δει μιλούν για μία καθηλωτική σειρά που προκαλεί φρίκη και συγχρόνως σοκάρει με το αιχμηρό σχόλιο που κάνει στη σύγχρονη καπιταλιστική απρόσωπη κοινωνία του ακραίου ανταγωνισμού. Και δεν πέφτουν έξω, αφού αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός του σκηνοθέτη. Το πρότζεκτ είναι κάτι ανάμεσα σε Hunger Games, Saw, Kill Bill. Ως ιδέα μπορεί να μην είναι πρωτότυπη, είναι όμως σίγουρα συναρπαστική και απαιτεί γερό στομάχι! Τα εννιά επεισόδια είναι γεμάτα ανατροπές, αγωνία, βία, θανάτους και πολύ αίμα. Πολύ παραπάνω από όσο ενδεχομένως μπορεί κάποιος να αντέξει…

Η υπόθεση

Η ιστορία ακολουθεί μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση. Αν και προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες έχουν ένα μόνο κοινό. Τη φτώχεια, την δυστυχία, την καταστραμμένη ζωή. Οι υποψήφιοι παίκτες λοιπόν λαμβάνουν μια περίεργη, επικίνδυνη, αλλά ιδιαίτερα δελεαστική πρόκληση. Να διεκδικήσουν το απίστευτο έπαθλο των 45,6 δισ. γουόν (38,6 εκατ. δολαρίων).Την πρόκληση αποδέχονται 456 άνθρωποι. Για διαφορετικό λόγο ο καθένας.

Η απίστευτη γκάφα με τον αριθμό του τηλεφώνου

Όσοι έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον το πρώτο επεισόδιο, θα έχετε δει την κάρτα με έναν τηλεφωνικό αριθμό, που δίνει ένας μυστηριώδης άνδρας στους υποψήφιους παίκτες. Αυτός ο αριθμός είναι υπαρκτός, κάτι που όχι μόνο δεν φανταζόταν η παραγωγή αλλά ούτε φρόντισε να το ελέγξει! Το αποτέλεσμα είναι ο κάτοχος του αριθμού να δέχεται χιλιάδες κλήσεις καθημερινά από συνδρομητές που έχουν δει τη σειρά!

«Λαμβάνω συνεχώς κλήσεις και μηνύματα χωρίς τελειωμό, 24/7, κάτι που με φτάνει στο σημείο να μη μπορώ να συνεχίσω με τη ζωή μου. Αυτός είναι ο αριθμός που χρησιμοποιώ εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Δέχομαι περίπου 4.000 κλήσεις την ημέρα!».

Για να λύσει το τεράστιο αυτό πρόβλημα που προκλήθηκε, το Netflix ανακοίνωσε πως θα μοντάρει ξανά τα επεισόδια και θα «κόψει» ή θα επεξεργαστεί κατάλληλα τις σκηνές στις οποίες εμφανίζεται ο τηλεφωνικός αριθμός.

Ο λογαριασμός τραπέζης

Ο σκηνοθέτης Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι ο αριθμός της τραπεζικής κάρτας που εμφανίζεται στη σειρά είναι πέρα για πέρα πραγματικός. Συγκεκριμένα ανήκει σε έναν από τους παραγωγούς του πρότζεκτ ο οποίος έδωσε την άδεια για να χρησιμοποιηθεί. Το απίστευτο δε στην ιστορία είναι ότι από την πρεμιέρα και μετά, ο παραγωγός βλέπει να μπαίνουν μικροποσά των 0,5 δολαρίων στον λογαριασμό του από ανθρώπους που έχουν δει τη σειρά.

Θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Αν και οι κορεάτικες σειρές έχουν μόνο έναν κύκλο, το Netflix, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα θελήσει να επαναλάβει την τρομακτική αυτή επιτυχία και θα παραγγείλει τη συνέχεια της σειράς στον δημιουργό… Τί λέει όμως για αυτό ο Χουάνγκ Ντονγκ-χιουκ; «Δεν υπάρχουν κάποια σχέδια στα σκαριά» και συμπληρώνει «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό». Τα δύο πρώτα επεισόδια του Squid Game, πήραν έξι μήνες να ολοκληρωθούν και η εξάντληση για τον ίδιο ήταν τεράστια. Αν και αυτή τη στιγμή δεν είναι πρόθυμος να επιστρέψει στον δυστοπικό κόσμο του Squid Game, υπογραμμίζει ότι θα το έκανε μόνο αν είχε μαζί του μια έμπειρη ομάδα σεναριογράφων και σκηνοθετών.

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο: Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι; Κινητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο – Τους περιμένουμε!

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία «Αθηνά» την Παρασκευή

Μπουρλά: Πότε θα κυκλοφορήσει το φάρμακο για τον κορονοϊό – Tι λέει για μεταλλάξεις και 3η δόση