ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ηθοποιός του Game of Thrones αποκαλύπτει ότι οι σκηνές σεξ ήταν ένα χάος

Game of Thrones
Και στο παρελθόν ο Τζέισον Μομόα που ενσάρκωσε τον Khal Drogo, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις βίαιες σκηνές με την Khaleesi (Εμίλια Κλαρκ)

Η Gemma Whelan μιλάει για την ερωτική σκηνή στο άλογο και αποκαλύπτει ότι δεν υπήρχε καμία καθοδήγηση και σκηνοθεσία.

Το Game of Thrones, εκτός από τις επικές μάχες, τους δράκους, τον Σιδηρούν Θρόνο και το ανεκδιήγητο φινάλε, συζητήθηκε πολύ και για τις ερωτικές σκηνές -που δεν ήταν και λίγες- κατά τη διάρκεια των οκτώ κύκλων του.

Για αυτές τις επίμαχες στιγμές, μίλησε η Gemma Whelan, η ηθοποιός που υποδύθηκε την Yara Greyjoy αποκαλύπτοντας πώς ακριβώς γυρίζονταν οι σκηνές σεξ της επικής σειράς.

Μιλώντας στη Guardian, η Whelan ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες σκηνές οι οποίες πολλές από αυτές ήταν αρκετά έντονες και περίπλοκες είχαν ελάχιστη σκηνοθεσία και καθοδήγηση από κάποιον intimacy director ώστε να βοηθήσει στη χορογραφία ή το στήσιμο. Ως εκ τούτου, όσο πιο έντονη και ωμή ήταν η σκηνή σεξ, τόσο πιο άβολα και αμήχανα ένιωθαν οι πελαγωμένοι ηθοποιοί.

«Συνήθως έλεγαν απλώς "Όταν θα φωνάξουμε πάμε, ξεκινάτε!". Και επικρατούσε ένα χάος». Αυτή η έλλειψη σκηνοθεσίας και χορογραφίας, οδηγούσε τους ηθοποιούς να δημιουργήσουν έναν δεσμό μεταξύ τους και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον. «Υπήρχε μια σκηνή σε έναν οίκο ανοχής με μια γυναίκα και ήταν τόσο εκτεθειμένη που μιλήσαμε μαζί για το που θα ήταν η κάμερα και τί θα την έκανε να νιώθει άνετα».

Η ηθοποιός αναφέρθηκε ακόμα και σε μια πολυσυζητημένη ερωτική σκηνή που είχε με τον Alfie Allen ο οποίος υποδύθηκε στη σειρά τον αδερφό της, Theon. Σε επεισόδιο του δεύτερου κύκλου οι δύο χαρακτήρες κάνουν σεξ πάνω σε ένα άλογο. Η συγκεκριμένη σκηνή είχε προκαλέσει μεγάλο ντόρο λόγω του αιμομικτικού της χαρακτήρα.

«Ο Alfie έλεγε συνεχώς, "Είναι εντάξει; Πώς θα το κάνουμε να δουλέψει;"», θυμάται η Whalen, για την προετοιμασία της σκηνής. «Με τους intimacy directors, είναι χορογραφία. Εσύ πας εκεί, εγώ μετακινούμαι εκεί, και δίνεται άδεια και συγκατάθεση πριν ξεκινήσεις. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η 40χρονη ηθοποιός είχε αναφερθεί και στο παρελθόν, στην εν λόγω σκηνή. Συγκεκριμένα μιλώντας στο Graham Norton Show, είχε αποκαλύψει ότι η ερωτική σκηνή πάνω στο άλογο ήταν η οντισιόν της για το Game of Thrones. «Έπρεπε να το κάνω σε μια καρέκλα, κοιτάζοντας ευθεία μπροστά, πολύ πολύ δραματικά με έναν casting director στο δωμάτιο και έναν κάμεραμαν που ντρεπόταν πολύ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διαγωνισμός Newsbomb.gr: Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία «Ex Silentio» στο Μέγαρο Μουσικής

Netflix: Μάθαμε τον ηθοποιό που θα παίξει τον Τόνι Μπλερ στο «The Crown»

Ο Μίλτος Πασχαλίδης «από το Α έως το Ω»