ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός Newsbomb.gr: Κερδίστε προσκλήσεις για τη συναυλία «Ex Silentio» στο Μέγαρο Μουσικής

Διαγωνισμός - Ex Silentio «Η Ελλάδα στην Αναγέννηση» - Μέγαρο Μουσικής
Διαγωνισμός - Ex Silentio «Η Ελλάδα στην Αναγέννηση» - Μέγαρο Μουσικής

Διεκδικήστε (2) διπλές προσκλήσεις για συναυλία  «Ex Silentio - Η Ελλάδα στην Αναγέννηση» που θα γίνει την Τρίτη 9 Νοεμβρίου

To Ex Silentio, ένα από τα πιο δραστήρια σύνολα Παλαιάς Μουσικής που ειδικεύεται στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες και εμφανίζεται τακτικά στο Μέγαρο, εμπνέεται από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην προεπαναστατική εποχή, και παρουσιάζει την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τη συναυλία «Η Ελλάδα στην Αναγέννηση» με θρησκευτικά και κοσμικά έργα τόσο από έλληνες συνθέτες του 15ου και 16ου αιώνα, όσο και από Δυτικούς που έζησαν στην Κρήτη, την Κύπρο και αλλού. Τα φωνητικά μέρη ερμηνεύουν οι Φανή Αντωνέλου, Θεοδώρα Μπάκα και Νίκος Ζιάζιαρης. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιέλα, βιόλα ντα γκάμπα) και Φλώρα Παπαδοπούλου (γοτθική και αναγεννησιακή άρπα). Λαμβάνουν ακόμη μέρος οι ψάλτες Αντώνιος Αετόπουλος και Χαράλαμπος Ριμπάς. Στο φλάουτο με ράμφος, o Δημήτρης Κούντουρας, ο οποίος έχει αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση.

Fani_Antonelou.jpg
Φανή Αντωνέλου

Η συναυλία συνοδεύεται από προβολή ελληνικών υπερτίτλων.

«Με αφορμή την επετειακή χρονιά 2021…

… το σύνολο Ex Silentio, επικεντρωμένο σε μουσικές θεματικές ιστορικού ενδιαφέροντος, παρουσιάζει μια αναδρομή στις σχέσεις Ελλάδας και Δύσης κατά την Αναγέννηση. […] Το ποικίλο σε γλωσσικά και μουσικά ιδιώματα πρόγραμμα συνθέτει μια μουσική και πολιτισμική εικόνα της προεπαναστατικής Ελλάδας.»

Δημήτρης Κούντουρας

Στο φλάουτο με ράμφος, o Δημήτρης Κούντουρας

Το Ex Silentio

… ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και την ιστορική ερμηνεία με όργανα εποχής καθώς και σε μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου. Παράλληλα με το έργο γνωστών συνθετών της εποχής, παρουσιάζει σπάνια θεματικά προγράμματα ιστορικού ενδιαφέροντος σε συναυλίες και ηχογραφήσεις που αφορούν συχνά τις σχέσεις Ανατολής-Δύσης. Το σύνολο, το οποίο ίδρυσε και διευθύνει ο φλαουτίστας Δημήτρης Κούντουρας, έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ, όπως τα αυστριακά Styriarte του Γκρατς και St Ruprecht της Βιέννης, τα ιταλικά Mousiké του Μπάρι και Marco Fodella του Μιλάνου, το Via Medieval του Μάιντς, το Banchetto Musicale στο Βίλνιους, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, το σουηδικό Φεστιβάλ του Τρόλχεταν, το Mozaik της Αλβανίας κ.ά.

Εμφανίζεται συχνά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ανά την Ελλάδα –Βεργίνα, Σαμοθράκη και Ροτόντα Θεσσαλονίκης.

Έχει ηχογραφήσει πέντε CD για τις εταιρίες Talanton («Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου», 2010), Carpe Diem Records Berlin («Μνήμη», 2015 -βραβείο Supersonic- «Λήθη», 2020) και Νεφέλη («Μουσική των τροβαδούρων στο Βασίλειο της Θεσσαλονίκης», 2017 και «Ο κώδικας της Κύπρου», 2021).

Προάγει τακτικά συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Τηλιακός, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Michael Chance κ.ά. Το 2018 παρουσίασε έργα από τον μεσαιωνικό κώδικα της Κύπρου σε συναυλίες και διαλέξεις στη Λευκωσία σε συνεργασία με το Λεβέντειο Ίδρυμα. Το Ex Silentio είναι ensemble in residence στο Ωδείο Αθηνών. Μέλη του διδάσκουν στο «Μουσικό χωριό» του Πηλίου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

EΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, KOSMOS 93.6, CNN.GR, NEWSBOMB.GR, MONOPOLI.GR, METEO.GR

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 € 18 €

Διάρκεια: 70 λεπτά

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.megaron.gr/metra-prolipsis-kata-tou-covid-19-sto-megaro-mousikis-athinon/

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens