ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ωμή βία στο Squid Game και τα μηνύματά της στην κοινωνία: Τι λέει ο σκηνοθέτης

squid game netflix
Η βία στο Squid Game «είναι μεταφορική και αλληγορική» εξηγεί ο Hwang Dong-hyuk

Ο σκηνοθέτης του Squid Game του Netflix εξηγεί την αλληγορική σημασία της βίας στη σειρά και τον αντίκτυπο στα μικρά παιδιά.

O δημιουργός του Squid Game, Hwang Dong-hyuk θέλησε να εξηγήσει τη φύση της βίας που παρουσιάζεται στη σειρά που έχει αναδειχθεί σε φαινόμενο κατακτώντας όλο τον πλανήτη και είναι πλέον η πιο επιτυχημένη παραγωγή στην ιστορία του Netflix.

Σε πρόσφατη ομιλία του στο SBS D Forum στη Νότια Κορέα, ο σκηνοθέτης σημείωσε ότι η ωμή βία που παρουσιάζεται στη σειρά απεικονίζει την ανταγωνιστική φύση της σύγχρονης κοινωνίας και τί συμβαίνει όταν κάποιος αποτυγχάνει σε αυτό το σύστημα.

«Έκανα ερωτήσεις όπως ποιος δημιούργησε το ανταγωνιστικό αυτό σύστημα στην κοινωνία μας και ποιος μας στρίμωξε στη γωνία», ανέφερε ο 50χρονος σκηνοθέτης. «Αυτή είναι η ερώτηση που θέλω να θέσω σε όλους όσοι ζουν εν μέσω της πανδημίας του 21ου αιώνα».

«Η βία στη σειρά μοιάζει πολύ ζωντανή, αλλά είναι μεταφορική και αλληγορική», πρόσθεσε ο Hwang υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι σκηνές προορίζονται να «καθρεφτίσουν ανθρώπους που έφτασαν σε αδιέξοδο αφού απέτυχαν να επιβιώσουν μέσα σε μια ανταγωνιστική κοινωνία».

Στη συνέχει ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που έχει η βία του Squid Game σε μικρά παιδιά και εφήβους, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά παγκοσμίως που μικρά παιδιά έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τα βίαια παιχνίδια του Squid Game.

«Αν υπάρχουν έφηβοι που έχουν παρακολουθήσει τη σειρά, μπορούμε να συζητήσουμε τα θέματα τις κοινωνίας μας μαζί τους. Ελπίζω πως οι γονείς εξηγούν στα παιδιά τους ότι οι βίαιες σκηνές έχουν το δικό τους μήνυμα στο Squid Game», κατέληξε ο Hwang.

Θυμίζουμε, ότι σε πρόσφατη εκδήλωση στο Los Angeles, ο Κορεάτης επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και δεύτερη σεζόν του Squid Game, χωρίς ωστόσο να έχει συζητηθεί ακόμα για το πότε θα κυκλοφορήσει στο Netflix.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κλιματική αλλαγή απειλεί έργα τέχνης στους βράχους σπηλαίων και αρχαιολογικούς χώρους

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Τραγωδία στην Εγνατία: Επτά μετανάστες νεκροί σε τροχαίο - Άλλοι 8 τραυματίστηκαν