ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Horror Caviar: Πιάτα εμπνευσμένα από ταινίες τρόμου - Τα λιγουρεύεστε;

Horror Caviar
Ο εφιάλτης στην κουζίνα παίρνει σάρκα και οστά

Στο Horror Caviar: A Cookbook, διάσημοι σεφ εμπνέονται από 29 ταινίες τρόμου.

Αν είστε λάτρης του τρόμου, ήρθε η στιγμή να τον γευτείτε και κυριολεκτικά. Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, θα σας συμβουλεύαμε να μην διαβάσετε παρακάτω γιατί θα σας κοπεί η όρεξη!

Η A24, το στούντιο πίσω από ορισμένες πασίγνωστες ταινίες τρόμου όπως τα Hereditary και Mindsommar, είχε την έμπνευση να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με συνταγές εμπνευσμένες από ταινίες τρόμου και να μας κάνει να ζήσουμε τον… εφιάλτη στην κουζίνα.

Στο Horror Caviar: A Cookbook, διάσημοι σεφ από όλο τον κόσμο και food stylists, έχουν αντλήσει έμπνευση από 29 θρίλερ και έχουν δημιουργήσει τα αντίστοιχα, ευφάνταστα και (για κάποιους) λαχταριστά (!) πιάτα. Φυσικά οι συνταγές συνοδεύονται από αντίστοιχες -και ενίοτε ανατριχιαστικές- φωτογραφίες δια χειρός Justin J Wee.

Γράφοντας τούτες τις γραμμές, το δικό μας μυαλό έχει κολλήσει στην ταινία Hannibal (για τους γνώστες), ωστόσο το φωτογραφικό λεύκωμα εμπνέεται από ταινίες όπως οι: Suspiria, Mindsommar, The Witch, Μάτια Δίχως Πρόσωπο, Λάμψη, Το Μωρό της Ρόζμαρι, Pet Sematary, Alien, Haxan, κ.ά.

Το Horror Caviar για το τέλος μας κράταει τη συνταγή που εμπνέεται από το Raw της Julia Ducournau για τον κανιβαλισμό. Βέβαια, το βιβλίο προτείνει να προτιμήσετε το χοιρινό κρέας...

Το Horror Caviar κοστίζει 65 δολάρια και είναι διαθέσιμο online. Το βιβλίο δεν απευθύνεται στους φαν του τρόμου που αγαπούν τη μαγειρική αλλά στους φαν του τρόμου (σκέτο), τελεία.

Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, θα σας συμβουλεύαμε να μην δείτε τη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί. Καλή σας όρεξη...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ωμή βία στο Squid Game και τα μηνύματά της στην κοινωνία: Τι λέει ο σκηνοθέτης

Η κλιματική αλλαγή απειλεί έργα τέχνης στους βράχους σπηλαίων και αρχαιολογικούς χώρους

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία