ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είδαμε πόσο μεγάλωσαν οι πρωταγωνιστές του Χάρι Πότερ και νιώσαμε σαν τον Dumbledore

Χάρι Πότερ
Χάρι Πότερ, Ρον αι Ερμιόνη, είκοσι χρόνια πριν
Warner Bros.

O Χάρι Πότερ και οι φίλοι του επιστρέφουν στο Hogwarts την Πρωτοχρονιά του 2022.

To HBO Max έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία από το reunion των πρωταγωνιστών του Χάρι Πότερ, με τίτλο Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, που θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα την Πρωτοχρονιά του 2022.

Στο πρώτο αυτό στιγμιότυπο η «χρυσή τριάδα» έχει επιστρέψει στο Hogwarts και η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο παρά το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές -όπως και εμείς- έχουν βάλει στην πλάτη τους 20 ολόκληρα χρόνια και σε τίποτα δεν θυμίζουν εκείνα τα παιδάκια που μας μάγεψαν στην πρώτη ταινία Χάρι Πότερ και Η Φιλοσοφική Λίθος.

Στην εικόνα βλέπουμε τους ενήλικες πλέον ηθοποιούς, Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πότερ), Ρούπερτ Γκριν (Ρον) και Έμα Γουάτσον (Ερμιόνη) να κάθονται στην αίθουσα αναψυχής του Gryffindor και να συζητούν χαμογελαστοί για την δεκαετία που πέρασαν μαζί στις 8 ταινίες του επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise.

Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πότερ), Ρούπερτ Γκριν (Ρον) και Έμα Γουάτσον (Ερμιόνη)
Από αριστερά, Ρούπερτ Γκριν (Ρον), Έμα Γουάτσον (Ερμιόνη) και Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πότερ)HBO Max

Το reunion γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την πρώτη ταινία Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος και θα ακολουθήσει τη λογική του σπέσιαλ επεισοδίου των Friends. Δηλαδή, πρωταγωνιστές και ηθοποιοί που συμμετείχαν στις ταινίες θα επιστρέψουν στο original πλατό του Hogwarts στο Λονδίνο όπου θα συζητήσουν και θα μοιραστούν αναμνήσεις, εμπειρίες και ιστορίες μπροστά και πίσω από τις κάμερες, χωρίς να ακολουθούν κάποιο σενάριο.

Στο επετειακό event εκτός από τους πρωταγωνιστές θα δούμε επίσης τους: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμπι Κόλτρεϊν, Ρέιφ Φάινς, Τζέισον Άιζακς, Γκάρι Όλντμαν, Ιμέλντα Στόντον, Τομ Φέλντον, Τζέιμς και Όλιβερ Φελπς, Μαρκ Γουίλιαμς, Μπόνι Ράιτ, Άλφρεντ Ινοκ, Μάθιου Λούις, Εβάνα Λιντς και Ίαν Χαρτ. Το «παρών» θα δώσει και ο Κρις Κολόμπους, σκηνοθέτης των δύο πρώτων ταινιών του franchise, ο οποίος θα υπογράψει και τη σκηνοθεσία του reunion.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, το ΗΒΟ Max κυκλοφόρησε και το πρώτο teaser τρέιλερ του reunion.

Το σπέσιαλ επεισόδιο θα κάνει πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά του 2022 στο ΗΒΟ Μax.

Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος


Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, που αποτέλεσε πιστή μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου, γνώρισε σαρωτική επιτυχία. Τη χρονιά της κυκλοφορίας της έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως. Το 2001 ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών ενώ σήμερα καταλαμβάνει την 47η θέση. Αυτό οδήγησε στην κινηματογραφική προσαρμογή και των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς και στη δημιουργία ενός ολόκληρου σύμπαντος Χάρι Πότερ που κατέχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η Λίνα Βερτμίλερ - Ήταν η πρώτη γυναίκα που προτάθηκε για Όσκαρ Σκηνοθεσίας

Επιστρέφουν στην Ελλάδα 47 αρχαία αντικείμενα, προϊόντα κλοπής από τη συλλογή Steinhard (photos)

ΝτιΚάπριο, Φίνιξ και Σπίλμπεργκ έρχονται στα ελληνικά σινεμά αυτή την εβδομάδα