ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Νίκολας Κέιτζ ικέτευε τον θείο του, Φράνσις Φορντ Κόπολα για ρόλο στον «Νονό»

Νίκολας Κέιτζ
To παράπονο του Νίκολας Κέιτζ από τον θείο του και σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα
AP

Ο Νίκολας Κέιτζ ήθελε τον ρόλο του Άντι Γκαρσία στον «Νονό ΙΙΙ», όμως ο θείος και γνωστός σκηνοθέτης δεν του έκανε το χατήρι. 

Ο Νίκολας Κέιτζ μοιράστηκε τον πόνο του αλλά και το μεγάλο του απωθημένο σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε ότι εκλιπαρούσε τον διάσημο θείο του και εμβληματικό σκηνοθέτη, Φράνσις Φορντ Κόπολα, για έναν ρόλο στον Νονό ΙΙΙ.

Ο Κέιτζ όμως δεν ήθελε έναν οποιοδήποτε ρόλο, αλλά επιθυμούσε διακαώς τον ρόλο του Vincent Corleone που ήταν γιος του Sonny Corleone (Τζέιμς Κάαν). Εξηγεί μάλιστα ότι προσπαθούσε να πείσει τον θείο του να τον περάσει από οντισιόν για τον ρόλο, αν και ήξερε ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να γίνει.

«Ο θείος [Κόπολα] έκανε τον Νονό ΙΙΙ και του είπα "πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να είμαι στην ταινία σου, θείε. Νομίζω είναι πραγματικά καλή ιδέα να περάσω από καστ. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να παίξω αυτό τον ρόλο"».

Για την ιστορία αναφέρουμε τον ρόλο του Vincent Corleone έπαιξε ο Άντι Γκαρσία ο οποίος είχε κερδίσει και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του. «Ο Κόπολα είχε ήδη κάνει καστ στον Γκαρσία όμως του είπα ότι βλέπω τον εαυτό μου περισσότερο ως γιο του Τζέιμς Κάαν» θυμάται ο Κέιτζ και προσθέτει: «Απλώς δεν επρόκειτο να συμβεί. Αυτή είναι λοιπόν η ταινία που δεν με άφησαν να παίξω και ήθελα πραγματικά να είμαι σε αυτή», συμπληρώνει ο Κέιτζ με παράπονο. Μπορεί ο Κόπολα να μην ήθελε τον ανιψιό για τον Νονό ΙΙΙ, τον είχε σκηνοθετήσει όμως στις ταινίες Rumble Fish και The Cotton Club.

Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο σκηνοθέτης του Νονού, για τον ρόλο του Βίνσεντ χτυπήθηκαν... στα πατώματα αρκετοί αστέρες του Χόλιγουντ. Σημειώστε ονόματα: Τομ Κρουζ, Άλεκ Μπάλντουιν, Τσάρλι Σιν, Βαλ Κίλμερ, Ματ Ντίλον και Μπίλι Ζέιν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκάφα ή όχι στο Don't Look Up; - Ο αριθμός που δίνει ο ΝτιΚάπριο οδηγεί σε... ροζ γραμμή!

Netflix: Πέθανε ξαφνικά στα 29 της χρόνια η Kim Mi-soo, σταρ του «Hellbound»

Pam & Tommy: Δείτε το επίσημο τρέιλερ της σειράς για το περιβόητο sex tape