ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2022: Για πρώτη φορά το κοινό έχει δικαίωμα ψήφου μέσω Twitter

Όσκαρ 2022: Για πρώτη φορά το κοινό έχει δικαίωμα ψήφου μέσω Twitter
Μέσω twitter θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό των φετινών Όσκαρ
AP

Τα μέλη της Ακαδημίας δεν θα είναι τα μόνα που θα ψηφίσουν φέτος τις αγαπημένες τους ταινίες ενόψει των 94ων Βραβείων Όσκαρ.

Από αυτή τη Δευτέρα, οι χρήστες του Twitter μπορούν να ψηφίζουν τις αγαπημένες τους ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2021 — ανεξάρτητα από το αν η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ — χρησιμοποιώντας το hashtag #OscarsFanFavorite. Η ταινία που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους έως τις 3 Μαρτίου θα αναγνωριστεί κατά τη διάρκεια των βραβείων που θα μεταδοθούν στις 27 Μαρτίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το hollywoodreporter, τρεις χρήστες του Twitter που θα ψηφίσουν κατά την περίοδο από 14 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου θα επιλεγούν —μαζί με τους καλεσμένους τους— για ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στο Λος Άντζελες για να παρουσιάσουν ένα βραβείο Όσκαρ στην επόμενη τελετή το 2023.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter και βοηθάμε να χτιστεί αυτή η σχέση με το κοινό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, χρήστες των social media από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν στην τελετή των Όσκαρ σε πραγματικό χρόνο και να γίνουν μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας με τρόπους που δεν κατάφεραν ποτέ πριν», δήλωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας Μέριλ Τζόνσον.

Αν και η αγαπημένη ταινία που θα επιλέξουν χρήστες του Twitter δεν θα είναι επίσημη κατηγορία Όσκαρ, θα δώσει στους θαυμαστές την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις καλύτερες ταινίες του 2021, ειδικά αν δεν έλαβαν υποψηφιότητα από την Ακαδημία.

Ως μέρος της συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας και του Twitter, οι χρήστες του Twitter θα μπορούν επίσης να κάνουν tweet για την αγαπημένη τους σκηνή από ταινία του 2021 χρησιμοποιώντας το #OscarsCheerMoment.

Όσκαρ 2022: Οι τρεις παρουσιάστριες της μεγάλης βραδιάς

Οι Αμερικανίδες ηθοποιοί Έιμι Σούμερ, Ρεγκίνα Χολ και Γουάντα Σάικς θα παρουσιάσουν την τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ τον Μάρτιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δημοσίευμα του περιοδικού Variety.

Η λαμπερή βραδιά του Χόλιγουντ, στις 27 Μαρτίου, επιστρέφει στο επί σειρά ετών «σπίτι» της, το περίφημο Dolby Theatre, όπως έχει ανακοινώσει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Πέρυσι η τελετή απονομής των Όσκαρ πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Union Station του Λος Άντζελες, με μικρό αριθμό προσκεκλημένων λόγω κορονοϊού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Και επίσημα στο δρόμο για τα Όσκαρ η ελληνική ταινία Digger

Ιταλία: Το «The Hand of God» του Netflix στο δρόμο για τα Όσκαρ