ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δράση, συγκίνηση και αστέρια - Αυτές είναι οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Hitman’s Wife’s Bodyguard
Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ, Αντόνιο Μπαντέρας στο Hitman’s Wife’s Bodyguard
Odeon

Δείτε αναλυτικά τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στα σινεμά.

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα υπόσχεται μπόλικη δράση, σασπένς αλλά και συγκίνηση ειδικά για τους φίλους του μπάσκετ και δη του Παναθηναϊκού.

Από τις επτά νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στα ελληνικά σινεμά, ξεχωρίζει το φιλμ δράσης «Hitman’s Wife’s Bodyguard» που συγκεντρώνει ένα all star cast με τους: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μόργκαν Φρίμαν, αλλά και το «Ταξίδι στα αστέρια» που ξεδιπλώνει την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και του Παναθηναϊκού από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919 μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Ασθενοφόρο (Ambulance)

Σε αυτό το ιλιγγιώδες θρίλερ από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μάικλ Μπέι, ένας παρασημοφορημένος βετεράνος, ο Γουίλ, που είναι απελπισμένος να βρει χρήματα ώστε να καλύψει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης της γυναίκας του, ζητά βοήθεια από το ένα πρόσωπο που ξέρει ότι δεν θα έπρεπε - τον θετό του αδερφό, Ντάνι. Πρόκειται για έναν χαρισματικό εγκληματία που θα του κάνει προσφορά για μια δουλειά: τη μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στην ιστορία του Λος Άντζελες, με λεία 32 εκατομμύρια δολάρια. Με την επιβίωση της συζύγου του να κρίνεται στο νήμα, ο Γουίλ δεν μπορεί να αρνηθεί την προσφορά.

Όταν η απόδραση από την τράπεζα πηγαίνει εντυπωσιακά στραβά, τα απελπισμένα ετεροθαλή αδέλφια κλέβουν ένα ασθενοφόρο, στο οποίο επιβαίνει ένας τραυματισμένος αστυνομικός που είναι ετοιμοθάνατος και μια νοσοκόμα. Σε μια καταδίωξη υψηλής ταχύτητας που δεν σταματά ποτέ, ο Γουίλ και ο Ντάνι πρέπει να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις, να κρατήσουν τους ομήρους ζωντανούς και με κάποιο τρόπο να προσπαθήσουν να μην σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, στην πιο παρανοϊκή απόδραση που έχει συμβεί ποτέ στο Λος Άντζελες.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Γιαχία Αμπντούλ Ματίν II, Έιζα Γκονζάλες. Το σενάριο ανήκει στον Κρις Φέντακ (Prodigal Son, Chuck) το οποίο βασίζεται στο σενάριο του Δανέζικου θρίλερ του 2005 «Ambulancen».

Ταξίδι στα αστέρια

Το 1987 μια οικογένεια που λάτρευε τον Παναθηναϊκό, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, πήρε την απόφαση να αναλάβει τα ηνία του μπασκετικού τμήματος ανδρών του Συλλόγου. Μια απόφαση που έμελλε να το οδηγήσει σε ένα ταξίδι στα Αστέρια.

Από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 1919, την πρώτη παρουσίαση της γυναικείας ομάδας το 1937, την αντιστασιακή δράση των αθλητών του στα χρόνια της Κατοχής, το πώς σώθηκαν από τους κατακτητές τα τρόπαια της ομάδας, το χτίσιμο του Κλειστού κάτω από τις εξέδρες του «Απόστολος Νικολαΐδης» και την ονοματοδοσία του ως «Τάφος του Ινδού». Την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Κυπελλούχων, την… καρτούν εκδοχή από το ιστορικό βανάκι του Κώστα Μουρούζη μέχρι τη στιγμή-«σταθμό» στην ιστορία της ομάδας: την ανάληψη της διοίκησής της από την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης.

Το υπέροχο αυτό ταξίδι με πολλές στιγμές γεμάτες κυρίως νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, αλλά και έξι ευρωπαϊκά τρόπαια αποτυπώνεται μέσα από την κινηματογραφική αυτή ταινία που άλλοτε φέρνει κάτι από γέλιο και άλλοτε συγκίνηση και ανατριχίλα....

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας. Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Νίκος Αρβανίτης, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωάννα Πηλιχού, Χρήστος Πλαΐνης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Γεροντιδάκης, και ο Κώστας Αποστολάκης. Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια

Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή (Hitman’s Wife’s Bodyguard)

Το πιο θανάσιμο και παράξενο δίδυμο του κόσμου – ο σωματοφύλακας Μάικλ Μπράις και ο εκτελεστής Ντάριους Κινκέιντ – επιστρέφουν σε μια ακόμα ριψοκίνδυνη αποστολή. Δίχως άδεια και υπό επιτήρηση, ο Μπράις αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση από την ακόμα περισσότερο ασταθή γυναίκα του Ντάριους, την διαβόητη διεθνούς φήμης απατεώνισσα Σόνια Κινκέιντ. Καθώς ο Μπράις οδηγείται εκτός ορίων από τους δύο προστατευόμενους του, οι τρεις τους αναμειγνύονται σε μια παγκόσμια συνομωσία και σύντομα θα βρεθούν ανάμεσα στην Ευρώπη και ένα εκδικητικό και παντοδύναμο εχθρό.

Σκηνοθεσία: Πάτρικ Χιουζ. Ηθοποιοί: Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μόργκαν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

Νέα Τάξη (New Order)

Ένας γάμος είναι πάντα μια χαρούμενη κοινωνική εκδήλωση. Πάντα; Όχι, απαντά ο ανήσυχος μεξικάνος σκηνοθέτης, ο οποίος, στη Νέα Τάξη, στήνει μια δυστοπική πραγματικότητα, που φαντάζει ανησυχητικά οικεία. Η νεαρή κι όμορφη κοπέλα, κόρη καλής, πλούσιας οικογένειας πατρεύεται τον αγαπημένο της σε μια λαμπρή τελετή στην πολυτελέστατη έπαυλή της, αλλά όλα θα αρχίσουν να παίρνουν μια εντελώς αναπάντεχη τροπή, όταν ένας πρώην υπάλληλος της οικογενειακής επιχείρησης φτάνει απρόσκλητος στο γάμο, τινάζοντας στον αέρα το καθώς πρέπει κλίμα της τελετής.

Σκηνοθεσία: Μισέλ Φράνκο. Παίζουν: Ναϊάν Γκονζάλες Νορβίντ, Φερνάντο Κουαούτλε, Ντιέγκο Μπονέτα, Μόνικα ντελ Κάρμεν.

Δεσμοί γυναικών (Lingui)

Η νέα συγκλονιστική δημιουργία του σπουδαίου, πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Μαχαμάτ-Σαλέχ Χαρούν (Abouna, Daratt, The Man Who Cried).

Η Αμίνα μεγαλώνει μόνη της την δεκαπεντάχρονη κόρη της Μαρία. Ο ήδη εύθραυστος κόσμος τους καταρρέει όταν η Αμίνα ανακαλύπτει ότι η κόρη της έχει μείνει έγκυος σε μια χώρα όπου απαγορεύονται οι εκτρώσεις και από τη θρησκεία και από το νόμο. Γύρω τους όμως χτίζεται ένα απρόσμενο δίχτυ προστασίας από την γυναικεία κοινότητα.

Η Βοή του Κόσμου

Ελλάδα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα, Σενεγάλη. Συναντώντας νέους σε αυτές τις χώρες νιώσαμε τον παλμό τους να προμηνύει μια βοή και μια έκρηξη. Η πτώση του κομμουνισμού, η κρίση του καπιταλισμού, οι οικολογικές καταστροφές, τα μεταναστευτικά κύματα, η παγκοσμιοποίηση ήταν τα θέματα που ξεπετάγονταν στα ταξίδια μας. Η νέα γενιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, εκτεθειμένη, αβοήθητη χωρίς να μπορεί να οραματίσει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Αυτή η «Βοή» ήταν η «φωνή» της νέας γενιάς. Τα λόγια, οι εικόνες, οι ήχοι και η μουσική τους συνθέτουν τις νότες μιας οπτικοακουστικής συμφωνίας με τίτλο: «Η Βοή του Κόσμου». Σενάριο-σκηνοθεσία- Φωτογραφία: Πέτρος Σεβαστίκογλου.

Ο κύριος Μπάχμαν και η τάξη του (Mr. Bachmann and His Class)

Ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ που καταγράφει τον δεσμό ανάμεσα σε έναν δάσκαλο δημοτικού σχολείου και τους μαθητές του. Οι αντισυμβατικές του μέθοδοι συγκρούονται με τις σύνθετες κοινωνικές και πολιτισμικές πραγματικότητες της επαρχιακής γερμανικής πόλης στην οποία ζουν.

Διαβάστε επίσης:

Παναγία των Παρισίων: Ανακαλύφθηκε αρχαία σαρκοφάγος του 14ου αιώνα

«Ταξίδι στα αστέρια»: Η ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και του Παναθηναϊκού σε μια ταινία για όλους