ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Το σχόλιο για το «Squid Game» που προκάλεσε την οργή του Twitter!

Squid Game - Στίβεν Σπίλμπεργκ
Το Twitter απαντά στον Στίβεν Σπίλμπεργκ για το Squid Game
Netflix / AP

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ χαρακτήρισε τους ηθοποιούς του «Squid Game», «άγνωστους» και το Twitter έπεσε να τον «φάει»!

Μια δήλωση του Στίβεν Σπίλμεργκ για το Squid Game, τη νοτιοκορεάτικη σειρά-φαινόμενο του Netflix, ήταν αρκετή για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στο Twitter.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες των social media επέκριναν τον διάσημο σκηνοθέτη επειδή αποκάλεσε το καστ της σειράς ως «άγνωστα άτομα».

Ο Σπίλμπεργκ εμφανίστηκε σε πάνελ των βραβείων PGA το Σάββατο (19 Μαρτίου), όπου μίλησε για τον αντίκτυπο που είχε η σειρά σε ολόκληρο τον πλανήτη και η οποία παράλληλα επαναπροδιόρισε τον όρο K-drama στη βιομηχανία του θεάματος.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, επίσης έδωσε τα εύσημα στο Netflix για την απόφασή του να εμπιστευτεί ηθοποιούς οι οποίοι υποθετικά είναι λιγότερο γνωστοί στη Δύση.

«Το Squid Game έρχεται και αλλάζει εντελώς τους κανόνες για όλους μας», υπογράμμισε ο Σπίλμπεργκ και απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix, Τεντ Σαράντος, ο οποίος ήταν στο κοινό, σύμφωνα με το Deadline είπε «Ευχαριστούμε, Τεντ [Σαράντος]».

Η συγκεκριμένη δήλωση του Σπίλμπεργκ έγινε ενώ το πάνελ συζητούσε εάν ήταν σημαντικό να δίνονται πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε γνωστούς ηθοποιούς ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία των πρότζεκτ.

«Πριν από πολύ καιρό, οι εγχώριοι αστέρες ήταν αυτοί που έφερναν το κοινό στις ταινίες», πρόσθεσε ο Σπίλμπεργκ. «Έχει ενδιαφέρον ότι σήμερα, άγνωστοι άνθρωποι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν [σε] ολόκληρες μίνι σειρές [και] να παίξουν σε ταινίες».

Τα σχόλια του Σπίλμπεργκ για το καστ του Squid Game δέχτηκαν σφοδρή κριτική από τους φαν της viral επιτυχίας του Netflix. Στο Twitter, περισσότεροι από 3.500 χρήστες έχουν μοιραστεί το άρθρο του IndieWire σχετικά με τις δηλώσεις του σκηνοθέτη, με πολλούς να επισημαίνουν ότι τα περισσότερα από τα μέλη του καστ του Squid Game είναι από καιρό διάσημα σε όλη την Ασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρωταγωνιστής του Squid Game, Lee Jung-jae, είναι μία από τις «διασημότητες με τα περισσότερα χρήματα» στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το Esquire, και έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες που οι κριτικοί έχουν εξυμνήσει, όπως το The Housemaid του 2010. Παράλληλα, ο Gong Yoo, ο οποίος εμφανίστηκε σε δύο επεισόδια του K-drama, ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Train To Busan του 2016.

Θυμίζουμε ότι το Netflix έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» για τον δεύτερο κύκλο της σειράς και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, εκτός από νέα παιχνίδια και νέους πρωταγωνιστές, θα δούμε και κάποιες αναπάντεχες επιστροφές στο καστ.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Ποιος ηθοποιός επιστρέφει στη δεύτερη σεζόν του Squid Game