ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «The Blair Witch Project» θα αποκτήσει reboot και από εμάς είναι όχι!

The Blair Witch Project
Το The Blair Witch Project είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες -ψυχολογικού- τρόμου στην ιστορία του σινεμά
Αρχείο Newsbomb.gr

Ένα reboot φέρεται να βρίσκεται στα σκαριά για τα 25 χρόνια της ταινίας τρόμου το 2024.

Ένα νέο reboot του The Blair Witch Project φέρεται να ετοιμάζει η Lionsgate και όλοι αναρωτιόμαστε τοn λόγο… Πάντως, σύμφωνα με το The Ankler, η Lionsgate θέλει το 2024 να γιορτάσει θεαματικά την 25η επέτειο της πρώτης ταινίας του franchise, με ένα νέο φιλμ.

Αν και δεκάδες ταινίες έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ένα reboot, δυσκολευόμαστε να βρούμε έναν καλό λόγο που η επιτυχημένη ταινία τρόμου του 1999 πρέπει να είναι μια από αυτές.

Μόνο αν η επερχόμενη ταινία έχει να αφηγηθεί κάποια πρωτότυπη και τρομακτική νέα ιστορία που μπορεί να… «βρέθηκε» σε κάποια από τις κάμερες, έχει ίσως κάποια τύχη. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή οι δημιουργοί προσπαθήσουν να πουν την αρχική ιστορία, χρησιμοποιώντας τα νέα ψηφιακά μέσα σε συνδυασμό με τα social media, τότε θα ήταν καλύτερα να το ξανασκεφτούν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του πρότζεκτ, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα ταινία του franchise θα βρει το δρόμο της απευθείας σε streaming υπηρεσία.

The Blair Witch Project

Tο The Blair Witch Project του 1999, με σκηνοθέτες τους Ντάνιελ Μάιρικ και Εντουάρντο Σάντσεζ, παραμένει μια από τις καλύτερες ταινίες του horror genre.

Στις 21 Οκτωβρίου 1994, τρεις νέοι κινηματογραφιστές, η Χέδερ Ντόναχιου, ο Τζόσουα Λέοναρντ και ο Μάικλ Γουίλιαμς περιπλανούνται στο δάσος Black Hills Woods, κοντά στο Μπέρκιτσβιλ του Μέριλαντ, για να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μαγεία και τον τοπικό μύθο, αυτόν του «The Blair Witch». Είναι η τελευταία φορά που κάποιος τους βλέπει ζωντανούς. Ένα χρόνο αργότερα έρχεται στο φως το φιλμ που τράβηξαν...

Η ταινία γυρίστηκε με φορητές κάμερες 16mm που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι ηθοποιοί. Για τον λόγο αυτό αρκετοί θεατές που παρακολούθησαν την ταινία στα σινεμά ένιωσαν ναυτία εξαιτίας της αστάθειας της κάμερας. Οι γρήγορες και συνεχείς κινούμενες εικόνες και περιστροφές, ανακάτεψαν το στομάχι πολλών θεατών και εύκολα μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια...

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φιλμ είχε μόλις 35 σελίδες σενάριο και δόθηκε στους ηθοποιούς λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων. Έτσι, οι περισσότεροι διάλογοι ήταν αυτοσχεδιασμός, ενώ και η πλοκή ήταν άγνωστη στους ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν παραδεχθεί ότι οι οκτώ ημέρες των γυρισμάτων ήταν ένας πραγματικός τρόμος ακόμα και για τους ίδιους.

Αν και το ανεξάρτητο φιλμ είχε μπάτζετ μόλις 60.000 δολάρια, πέτυχε να σαρώσει το παγκόσμιο box office με έσοδα που αγγίζουν τα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτό συντέλεσε ο μύθος που ακολουθούσε για χρόνια τη συγκεκριμένη ταινία και ήθελε να είναι μια συρραφή πραγματικών πλάνων από μια ομάδα τριών νεαρών που χάθηκαν μυστηριωδώς στο δάσος του Μπέρκιτσβιλ στο Μέριλαντ των ΗΠΑ ενώ γύριζαν ένα ντοκιμαντέρ για το μύθο του Blair Witch.

Τελικά, αρκετά χρόνια μετά, οι δημιουργοί παραδέχθηκαν ότι αυτός ο μύθος δεν ήταν παρά ένα -έξυπνο ομολογουμένως- τρικ του marketing για την προώθηση του φιλμ.

Η ταινία του 1999 γνώρισε δύο ακόμα σίκουελ, τα οποία δεν κατάφεραν να επαναλάβουν την αρχική επιτυχία.