ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσα γνωρίζουμε για το σίκουελ του «Dirty Dancing»

Dirty Dancing
Πάτρικ Σουέιζι και Τζένιφερ Γκρέι χορεύοντας το The Time of my Life
YouTube

Η Τζένιφερ Γκρέι επιστρέφει ως «Baby» στο σίκουελ του Dirty Dancing. Τι θα γίνει με τον χαρακτήρα του Πάτρικ Σουέιζι.

Έχουν περάσει 35 ολόκληρα χρόνια από τότε που κάποιος έβαλε την Baby στη γωνία! Ο λόγος φυσικά για την περιβόητη ατάκα που ακουγόταν στην ταινία Dirty Dancing με πρωταγωνιστές τους Πάτρικ Σουέιζι και Τζένιφερ Γκρέι.

Τρεις και -πλέον- δεκαετίες μετά, η Baby βγαίνει από τη γωνία και επιστρέφει για το σίκουελ του Dirty Dancing το οποίο ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Lionsgate στο CinemaCon στο Λας Βέγκας.

Το σίκουελ θα σκηνοθετήσει ο Τζόναθαν Λεβίν και η Τζένιφερ Γκρέι θα επιστρέψει ως Frances «Baby» Houseman, στην κατασκήνωση του Κέλερμαν στα Κάτσκιλς.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία άλλη πληροφορία σχετικά με το υπόλοιπο καστ, ωστόσο σύμφωνα με τον Λεβίν αναμένεται να επιστρέψουν και άλλοι ηθοποιοί από το αρχικό φιλμ.

Από το συγκινητικό αυτό reunion θα λείπει (σε όλους μας) φυσικά ο Πάτρικ Σουέιζι, ο οποίο «έφυγε» από τη ζωή το 2009, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο Λεβίν έκανε όμως γνωστό ότι ο Johnny, ο χαρακτήρας του Σουέζι, θα ενσωματωθεί με έναν τρόπο στην πλοκή.

«Ο Johnny είναι μέρος του ταξιδιού της Baby σε αυτή την ιστορία. Η ταινία κάνει διάλογο με το αρχικό φιλμ. Θέλουμε να παρουσιάσουμε αυτή την ιστορία σε μια εντελώς νέα γενιά», εξήγησε ο σκηνοθέτης.

Αν και δεν είναι σαφές, μένει να δούμε αν αυτό σημαίνει ότι ο αείμνηστος ηθοποιός θα μπορούσε να κάνε μια... μεταθανάτια εμφάνιση μέσω της τεχνολογίας CGI ή αν τον δούμε μέσω διάφορων flashbacks.

Το σίκουελ αναμένεται ακόμα να περιλαμβάνει τραγούδια από την πρωτότυπη ταινία καθώς και hip hop και pop μουσική των 90s. O Λεβίν που έχει και ρόλου παραγωγού στο πρότζεκτ, αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιηθούν επίσης κομμάτια των Alanis Morisette και Liz Phair.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Τζένιφερ για να μεταφέρω αυτή την όμορφη ιστορία καλοκαιριού, ρομαντισμού και χορού σε μια γενιά νέων θαυμαστών», ανέφερε ο Λεβίν και πρόσθεσε «στους παλιούς φαν υπόσχομαι ότι δεν θα καταστρέψουμε την παιδική σας ηλικία».

Θυμίζουμε ότι η αρχική ταινία του Εμίλ Αρντολίνο που έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 1978, γνώρισε τεράστια επιτυχία στο παγκόσμιο box office και παραμένει αγαπημένη μέχρι και σήμερα. Το 2004 κυκλοφόρησε το prequel με τίτλο Dirty Dancing: Havana Nights, ενώ το 2017 ακολούθησε ένα ριμέικ. Κανένα από τα δύο πρότζεκτ δεν κατάφερε να πλησιάσει την τεράστια επιτυχία της αρχικής ταινίας.

Αυτή τη φορά το στούντιο ελπίζει ότι φέρνοντας πίσω την Γκρέι για ένα επίσημο σίκουελ θα καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον των θεατών...


Διαβάστε επίσης

To σίκουελ του Avatar μόλις απέκτησε τρέιλερ!