ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξέρουμε ποιες νέες ταινίες θα δείτε σήμερα στα σινεμά!

Πύρινη Οργή
Η «Πύρινη Οργή» του Στίβεκ Κινγκ κυκλοφορεί σήμερα στα σινεμά
Tulip Entertainment

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Έξι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στα ελληνικά σινεμά και δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Από το «Firestarter» του Στίβεν Κινγκ, το οποίο αποκτά νέο reboot, για τους λάτρεις του τρόμου, έως την γλυκόπρικρη κωμωδία «Οι γείτονες από πάνω», το οποίο αυτό το διάστημα θα το δείτε και στο θέατρο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την εβδομάδα αξίζει να δείτε και τις έξι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους.

Πύρινη Οργή (Firestarter)

Ακόμα μια ταινία που βασίζεται σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ που έρχεται στη μεγάλη οθόνη για να βάλει φωτιά. Ο λόγος για το περίφημο «Firestarter» που κυκλοφόρησε το 1980 και τέσσερα χρόνια αργότερα (1984), γνώρισε την πρώτη του κινηματογραφική διασκευή με την Ντρου Μπάριμορ, πιτσιρίκα τότε, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σημειώνεται ότι το όγδοο βιβλίο του μετρ του τρόμου ήταν και ένα από τα πρώτα που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.

Το βιβλίο του Κινγκ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2017, δηλαδή με καθυστέρηση 37 χρόνων (!) και υπό τον ελληνικό τίτλο Πύρινη Οργή από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Τη σκηνοθεσία του reboot υπογράφει ο Κιθ Τόμας. Παίζουν οι: Ζακ Έφρον, Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ, Σίντνεϊ Λέμον, Κέρτγουντ Σμιθ, κ.ά.

Επιχείρηση Κιμάς (Operation Mincemeat)

Η απίστευτη ιστορία δύο πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας που άλλαξαν τον ρου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έσωσαν χιλιάδες ζωές και αναχαίτισαν την ορμή του Χίτλερ, επιστρατεύοντας τον πιο ανορθόδοξο μυστικό πράκτορα: έναν νεκρό.

1943: Οι Σύμμαχοι είναι αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν την απειλή του Χίτλερ και σχεδιάζουν μία μεγάλη επίθεση στη Σικελία. Βρίσκονται μπροστά σε μία απίθανη πρόκληση: πώς θα καταφέρουν να προστατεύσουν τους στρατιώτες τους από τη σφαγή στη μάχη; Η τελική ευθύνη βαραίνει δύο μυστικούς πράκτορες, τον Γιούεν Μόνταγκιου (Κόλιν Φερθ) και τον Τσαρλς Κολμόλντλεϊ (Μάθιου Μακφέιντεν), που καταστρώνουν την πιο απρόσμενη στρατηγική αποπροσανατολισμού του αντιπάλου με το βοήθεια ενός νεκρού.

Πρωταγωνιστούν οι: Κόλιν Φερθ, Μάθιου Μακφέιντεν, Κέλι Μακντόναλντ και Πενέλοπε Γουίλτον. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο καταξιωμένος Τζον Μάντεν (Ερωτευμένος Σαίξπηρ).

Κατ’ Οίκον Περιορισμός (House Arrest)

Καυστική σάτιρα του Αλεξέι Γκέρμαν Τζούνιορ. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου κριτικάρει τη δημοτική αρχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, αντί να προκαλέσει έρευνα ενάντια στον διεφθαρμένο δήμαρχο, βρίσκεται να κατηγορείται ο ίδιος για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παρά την ενοχλητική αστυνομική επιτήρηση και τους εκβιασμούς, την προδοσία γνωστών του και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, εκείνος παραμένει σταθερός στις απόψεις του και αρνείται να ζητήσει συγγνώμη.

Το Κορίτσι με το Βραχιόλι (La Fille au Bracelet)

Βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Σεναρίου. 'Ενα δικαστικό δράμα, που στην πορεία της ακροαματικής διαδικασίας, αποκαλύπτονται καλά κρυμμένα μυστικά και ανομολόγητα πάθη.

Η δεκαεπτάχρονη Λιζ, συλλαμβάνεται μετά τον τραγικό θάνατο της καλύτερης φίλης της. Οι υποψίες για την ενοχή της είναι βάσιμες και οι δυο οικογένειες συγκλονίζονται από τα γεγονότα που αποκαλύπτονται συνεχώς.

'Οταν η Λιζ αρχίσει να συμπεριφέρεται κυνικά και επιθετικά κατά τη διάρκεια της δίκης, η στάση της θα επιβαρύνει τη θέση της. Η στιγμή της αλήθειας, όμως, δεν θα αργήσει.

Το Μαύρο Κουτί (Black Box)

Ο Ματιέ είναι ένας νέος ταλαντούχος αναλυτής μαύρων αεροπορικών κουτιών. Καλείται να βρει την αιτία συντριβής ενός ολοκαίνουριου αεροσκάφους όταν οι αρχές αποφασίζουν να κλείσουν την υπόθεση. Σίγουρος πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το ατύχημα προσπαθεί να βρει αποδείξεις.

Οι γείτονες από πάνω (The People Upstairs)

Ο Σεσκ Γκέι («Τρούμαν») μεταφέρει στο σινεμά το απολαυστικό θεατρικό του βάζοντας στο μενού ενός πολιτισμένου δείπνου στο σπίτι όλες νευρώσεις και τις αγωνίες των σύγχρονων ζευγαριών, με κωμικό και σέξι τρόπο.

Ο Χούλιο και η Άνα είναι ζευγάρι για πάνω από 15 χρόνια. Δεν κοιτάνε ο ένας τον άλλο, ούτε αγγίζουν ο ένας τον άλλο πια και οι καυγάδες είναι η καθημερινότητά τους. Ένα βράδυ, η Άνα καλεί στο σπίτι τους από πάνω γείτονες. Ο Σάλβα και η Λάουρα είναι λίγο πιο νέοι και έφεραν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας όταν πρωτομετακόμισαν στο κτήριο. Οι συνεχείς αναστεναγμοί και τα βογγητά που ακούγονται από το διαμέρισμά τους, όμως, αποτελούν πηγή έντασης για τον Χούλιο και την Άνα. Ίσως να είναι και ζήλια. Ίσως να εύχονται και η δική τους σεξουαλική ζωή να ήταν τόσο… πικάντικη!

Αυτό το βράδυ, οι γείτονες θα γίνουν αυτουργοί αλλά και θύματα ενός συναισθηματικού τσουνάμι, με αφορμή μια ασυνήθιστη και απρόσμενη πρόταση. Οι τέσσερις γείτονες θα εμπλακούν αναγκαστικά σε ένα βράδυ υπερβολής και κάθαρσης.

Διαβάστε επίσης

Η δεύτερη ταινία του Χρήστου Νίκου πάει Κάννες με παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ

Οι γείτονες από Πάνω: Μετά από μεγάλη ζήτηση δεύτερη παράταση παραστάσεων μέχρι 29 Μαΐου