ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η δεύτερη ταινία του Χρήστου Νίκου πάει Κάννες με παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ

Τζέσι Μπάκλεϊ - Ριζ Αχμέντ
Η υποψήφια για Όσκαρ Τζέσι Μπάκλεϊ και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ριζ Αχμέντ, πρωταγωνιστές του «Fingernails»
AP

Μετά τα «Μήλα» με τον Άρη Σερβετάλη, ο Χρήστος Νίκου παρουσιάζει τη δεύτερη ταινία του με τίτλο «Fingernails».

Η υποψήφια για Όσκαρ Τζέσι Μπάκλεϊ (The Lost Daughter) και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ριζ Αχμέντ (The Long Goodbye), θα είναι οι πρωταγωνιστές της νέας ταινίας του Χρήστου Νίκου.

Το «Fingernails» είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, μετά τα «Μήλα» με τον Άρη Σερβετάλη.

Η ταινία είναι αγγλόφωνη και θα αναζητήσει αγοραστή στην Αγορά των Καννών την ερχόμενη εβδομάδα. Την παραγωγή υπογράφει η εταιρεία FilmNation και η πασίγνωστη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, μέσω της Dirty Films.

Το σενάριο του φιλμ έχει γράψει ο Χρήστος Νίκου μαζί με τον Σταύρο Ράπτη (Μήλα) και τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα, Σαμ Στάινερ.

Το «Fingernails» κινείται στον κόσμο του σουρεαλιστικού δράματος και περιγράφεται ως μια προσιτή ιστορία αγάπης επιστημονικής φαντασίας.

Το φιλμ αφηγείται την ανακάλυψη ενός εργαστηριακού τεστ που μετράει αν τα ζευγάρια είναι πραγματικά ερωτευμένα. Για να βοηθήσουν τα ζευγάρια να επιτύχουν στη σχέση τους, άνοιξαν μάλιστα ινστιτούτα αγάπης ώστε να τα καθοδηγήσουν.

Η Άννα (Μπάκλεϊ) που είναι δύσπιστη για τη σχέση που έχει με τον επί χρόνια σύντροφό της, καταφεύγει σε ένα από αυτά τα ινστιτούτα αγάπης όπου γνωρίζει τον Τρέβορ (Αχμέντ), έναν και μυστηριώδη και αφοσιωμένο στο έργο του, εκπαιδευτή.

Σύμφωνα με το Deadline, το παιχνιδιάρικο αλλά και σοβαρό νόημα της ιστορίας θυμίζει Γιώργο Λάνθιμο στα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο.

Μένει να δούμε λοιπόν, πώς θα αντιδράσει η Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του ελληνικού νέου κύματος.


Διαβάστε επίσης

To σίκουελ του Avatar μόλις απέκτησε τρέιλερ!

Η ταινία του Κρόνενμπεργκ που γυρίστηκε στην Αθήνα έχει ένα πολύ αλλόκοτο τρέιλερ

Έμμα Στόουν για Λάνθιμο: «Μεγάλο δώρο να δουλέψω ξανά με τον Γιώργο»