ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά: Πρεμιέρες με ελληνικό χρώμα

Το Τρίγωνο της Θλίψης
Η ταινία Το Τρίγωνο της Θλίψης έχει κάνει γυρίσματα και στην Ελλάδα
Feelgood

Αυτές είναι οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα στα σινεμά έχουν άρωμα ελληνικό, καθώς δύο από αυτές έχουν κάνει γυρίσματα στην Ελλάδα. Ο λόγος για τις ταινίες Το Τρίγωνο της Θλίψης που έχει κάνει γυρίσματα σε Εύβοια και Ηλεία και Εγκλήματα του Μέλλοντος, του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που είναι γυρισμένη στην Αθήνα.

Οι φαν των ψυχολογικών θρίλερ μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο prequel της επιτυχημένης ταινίας τρόμου Το Ορφανό, και στην Κόρη.

Το ορφανό: Πρώτος Φόνος (Orphan: First Kill)

Το τρομακτικό έπος της Έστερ συνεχίζεται σε αυτό το συναρπαστικό prequel της αρχικής και συγκλονιστικής επιτυχίας τρόμου, Το Ορφανό. Αφού ενορχηστρώνει μια λαμπρή απόδραση από μια ψυχιατρική εγκατάσταση της Εσθονίας, η Έστερ ταξιδεύει στην Αμερική υποδυόμενη την εξαφανισμένη κόρη μιας πλούσιας οικογένειας. Ωστόσο, μια απροσδόκητη ανατροπή προκύπτει που την φέρνει απέναντι σε μια μητέρα που θα προστατεύσει με κάθε κόστος την οικογένειά της από το δολοφονικό παιδί.

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness)

Η ταινία του βραβευμένου Ρούμπεν Έστλουντ έχει άρωμα Ελλάδας, καθώς έχουν γίνει γυρίσματα σε Εύβοια και Ηλεία.

Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο.

Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Εγκλήματα του μέλλοντος (Crimes of the Future)

Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, γυρισμένη στην Αθήνα, έκανε αρκετούς να αποχωρήσουν από τις κινηματογραφικές αίθουσες από τα πρώτα λεπτά προβολής της.

Καθώς τα ανθρώπινα είδη προσαρμόζονται σε ένα συνθετικό περιβάλλον, το σώμα υποβάλλεται σε νέες μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις. Ο Saul ένας διάσημος performer, μαζί με την παρτενέρ του Caprice, προβάλλει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του σε avant garde παραστάσεις. Η Timlin μια αστυνομική ερευνήτρια, παρακολουθεί εμμονικά τις κινήσεις τους όταν μια μυστηριώδης ομάδα αποκαλύπτεται. Η αποστολή τους, να χρησιμοποιήσουν την φήμη του Saul προς την επόμενη φάση την ανθρώπινης εξέλιξης.

Πρωταγωνιστούν: Βίγκο Μόρτενσεν, Λέα Σεντού, Κρίστεν Στιούαρτ, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Η Κόρη (The Daughter)

Μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα που διαμένει σε ένα κέντρο για έφηβους παραβάτες, μένει έγκυος. Ο εκπαιδευτής της στο κέντρο, της προτείνει να έρθει στα κρυφά να ζήσει μαζί με τη γυναίκα του στο απομονωμένο σπίτι τους στο βουνό, ώστε να έχει φροντίδα μέχρι να γεννήσει, αλλά με ένα αντάλλαγμα: να κρατήσουν το μωρό όταν αυτό γεννηθεί.

Παιχνίδι Μίσους (The Hating Game)

Αποφασισμένη να πετύχει επαγγελματικά δίχως να θυσιάσει την προσωπική της ηθική, η Λούσι ξεκινά ένα ανελέητο παιχνίδι απέναντι στην παγερή και αποτελεσματική νέμεσή της, τον Τζόσουα, σε μια αντιπαλότητα που περιπλέκεται εξαιτίας των συναισθημάτων που αρχίζει να τρέφει για εκείνον.

Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις (The man with the answers)

Ένα καρτποσταλικό, καλοκαιρινό road trip από την Πάτρα στη Βαυαρία, γίνεται ταξίδι στους οικογενειακούς δεσμούς που δεν σπάνε, στους νέους έρωτες που σε επαναπροσδιορίζουν, στα απρόσμενα γυρίσματα της τύχης που σε οδηγούν ακριβώς στο σωστό σημείο. Σε όλες τις απαντήσεις.


Σχετικές ειδήσεις