ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Netflix: Η Άνα ντε Άρμας λέει ότι ζήτησε την «άδεια» της Μέριλιν Μονρόε για το Blonde

Blonde - Netflix
H Άνα ντε Άρμας ως Μέριλιν Μονρόε στην ταινία Blonde του Netflix
Netflix

Η Άνα ντε Άρμας λέει ότι άφησε μια κάρτα στον τάφο της Μέριλιν, ζητώντας την «άδεια» της σταρ για την υποδυθεί στην ταινία του Netflix.

Η Άνα ντε Άρμας, η οποία υποδύεται την Μέριλιν Μονρόε στην ταινία του Netflix «Blonde» αποκαλύπτει ότι ζήτησε... την άδεια της σταρ για την ταινία!

Η Κουβανή ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της εξηγεί ότι τόσο η ίδια όσο και το υπόλοιπο συνεργείο, ένιωθαν τεράστια ευθύνη για τη μεταφορά της ιστορίας της Μονρόε στην οθόνη. Όλο το καστ του Blonde αντιμετώπισε το πνεύμα της Μέριλιν με τον μέγιστο σεβασμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας - και αυτό ξεκίνησε ζητώντας από την αξέχαστη σταρ την άδεια για το πρότζεκτ!

«Πήραμε μια μεγάλη κάρτα και όλοι, ηθοποιοί και συνεργείο, της γράψαμε ένα μήνυμα. Μετά πήγαμε στο νεκροταφείο και την βάλαμε στον τάφο της. Ζητούσαμε την άδεια κατά κάποιον τρόπο», δήλωσε η ντε Άρμας στο AnOther Magazine.

Όπως είπε, η ευθύνη για την αφήγηση της ιστορίας της θρυλικής σταρ ήταν κάτι που όλοι στο πλατό πήραν στα σοβαρά. «Όλοι ένιωθαν τεράστια ευθύνη και γνωρίζαμε πολύ καλά την πλευρά της ιστορίας που επρόκειτο να πούμε – την ιστορία της Νόρμα Τζιν, του ατόμου πίσω από αυτόν τον χαρακτήρα, τη Μέριλιν Μονρόε. Ποια ήταν στην πραγματικότητα;».

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η ταινία σε σκηνοθεσία Άντριου Ντόμινικ καθώς εξερευνά την σύνδεση μεταξύ της Νόρμα Τζιν Μπέικερ και του διάσημου sex symbol και alter ego της.

«Όσο πιο διάσημη γινόταν η Μέριλιν, τόσο πιο αόρατη γινόταν η Νόρμα Τζιν—η Νόρμα ήταν αυτό το άτομο που κανείς δεν γνώρισε ποτέ», είπε η ντε Άρμας και πρόσθεσε «Ακόμα και η ίδια μιλούσε για τη Μέριλιν σε τρίτο πρόσωπο. Κατά κάποιο τρόπο η Μέριλιν την έσωσε, της έδωσε μια ζωή, αλλά ταυτόχρονα έγινε η φυλακή της».

Aξίζει να αναφέρουμε ότι η Άνα ντε Άρμας έχει αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές για τη συγκινητική, ρεαλιστική της ερμηνεία στην ταινία, ωστόσο η Κουβανή ηθοποιός λέει ότι ο ρόλος της Μονρόε ήταν δύσκολος συναισθηματικά.

«Μην με παρεξηγείτε, διασκέδασα τόσο πολύ. Δεν ήμουν σε καμία περίπτωση μέσα στον χαρακτήρα για εννέα εβδομάδες, ούτε μεταξύ των λήψεων, ούτε στο μεσημεριανό διάλειμμα. Ήμουν η Άνα. Αλλά συναισθηματικά; Κουβαλούσα σίγουρα το βάρος του», αποκάλυψε.

Λόγω της έντονης προετοιμασίας της για την ταινία, η ντε Άρμας εξήγησε ότι «δεν υπήρχε τρόπος να αποσυνδεθεί» από τον ρόλο της Μονρόε και συχνά ένιωθε το συναισθηματικό βάρος να μεταφέρεται στην προσωπική της ζωή.

«Δεν θέλω να φαίνεται σαν να λέω, "η Μέριλιν κι εγώ ήμασταν συνδεδεμένες" - καθόλου. Αλλά τη σκεφτόμουν τόσο πολύ, κάποιες μέρες πήγαινα σπίτι, έτρωγα και καθώς έπλενα τα πιάτα άρχιζα απλώς να κλαίω, να κλαίω και να κλαίω, γιατί είχα αυτό το τρομερό συναίσθημα — ήξερα ότι δεν μπορούσα να το φτιάξω», πρόσθεσε.

Η ταινία Blonde κυκλοφορεί στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Netflix: Η Άνα ντε Άρμας είναι ίδια η Μέριλιν Μονρόε στο νέο τρέιλερ του «Blonde»

Η Άνα ντε Άρμας μεταμορφώνεται σε Μέριλιν Μονρόε στο πρώτο τρέιλερ του «Blonde»

Ξέρουμε ποιες νέες σειρές και ταινίες θα δείτε στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Netflix: Νέα σειρά θρίλερ με άρωμα «La Casa de Papel»