ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Και όμως ο Τομ Χανκς αμφιβάλλει για το ταλέντο του ως ηθοποιός!

Τομ Χανκς
O Τομ Χανκς δεν παρακολουθεί τις ταινίες που έχει κάνει στο παρελθόν
AP

Ο Τομ Χανκς θεωρεί ότι έχει κάνει μόνο τέσσερις καλές ταινίες και εξομολογείται ότι αμφιβάλλει για τις υποκριτικές του ικανότητες. 

Ο Τομ Χανκς αποκαλύπτει ότι μετράει στα δάχτυλα του ενός (μόνο) χεριού του, τις ταινίες του που θεωρεί «αρκετά καλές», και παράλληλα εξομολογείται ότι τον τρώει η αμφιβολία για τις υποκριτικές του ικανότητες!

Ο ηθοποιός του «Man Called Otto» (όπως είναι ο τίτλος της τελευταίας του ταινίας που κυκλοφορεί και στη χώρα μας) παραδέχτηκε ότι «αμφιβάλλει για τον εαυτό του, πράγμα που είναι καθαρή νεύρωση» για την «αυθεντικότητα» των ρόλων του στις «μεγάλες επιτυχίες» της καριέρας του.

«Παλεύω με την αυθεντικότητα», είπε ο Χανκς κατά τη διάρκεια του podcast «The Great Creators with Guy Raz» (μέσω του People). «Παλεύω με τη διαφορά μεταξύ του να λέω ψέματα για να ζήσω ως ηθοποιός και να λέω ψέματα στον εαυτό μου ως άνθρωπος».

Επίσης αποκάλυψε ότι δεν παρακολουθεί τις περισσότερες από τις προηγούμενες ταινίες του επειδή μπορεί να δει «το ψέμα σε αυτές. Βλέπω την έλλειψη, ότι "Ω, φίλε, έχασα αυτή την ευκαιρία"».

Ο Χανκς συνέχισε με εξομολογητική διάθεση για τις ανασφάλειές του: «Και δεν είναι επειδή, αυτή τη στιγμή, επέλεξα να μην το κάνω - είναι επειδή, αφού το έκανα, συνειδητοποίησα ότι δεν πήγα αρκετά μακριά. Δεν πήγα στο μέρος που θα μπορούσα να έχω πάει. Τότε ρώτησα τον εαυτό μου, καλά, γιατί; Συνέβη επειδή ήμουν ικανοποιημένος με αυτό που είχα; Ήταν επειδή δεν ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με το κείμενο; Ήταν επειδή δεν είχα αρκετές από αυτές τις ιδέες στην τσέπη μου; Ή ήταν επειδή άργησα εκείνη τη μέρα και έπρεπε να βιαστούμε στο γύρισμα και αντί για έξι λήψεις, κάναμε μόνο δύο; Εκεί μπαίνει η αμφιβολία για τον εαυτό σου».

Επίσης σημείωσε ότι στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να συνδεθεί με κανέναν από τους προηγούμενους χαρακτήρες του σε προσωπικό επίπεδο.

«Δεν μοιάζω με κανένα από αυτούς τους τύπους. Δεν έχω τα μέσα ή την ικανότητα να κολλήσω», είπε ο Χανκς.

Ο δις βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ανέφερε επίσης το «Forrest Gump» ως μια από τις λίγες ταινίες για τις οποίες γνωρίζει ότι έδωσε τα πάντα, κερδίζοντας μάλιστα και το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Ο Χανκς πρόσθεσε σχετικά με την προσέγγισή του σε όλες τις ταινίες: «Η ερώτηση που κάνω στον εαυτό μου είναι: Αξίζει το θέμα αυτής της ταινίας τον χρόνο, τον κόπο και την έρευνα για να προσελκύσει κόσμο που θα εμπλακεί με αυτήν;»

«Κανείς δεν ξέρει πώς φτιάχνεται μια ταινία – αν και όλοι νομίζουν ότι το κάνουν», είπε ο Χανκς στο People. «Έχω κάνει πολλές ταινίες (και τέσσερις από αυτές είναι πολύ καλές, νομίζω) και εξακολουθώ να εκπλήσσομαι με το πώς σχετίζονται τα φιλμ. Από ένα τρεμόπαιγμα μιας ιδέας μέχρι την εικόνα που τρεμοπαίζει στην οθόνη, η όλη διαδικασία είναι ένα θαύμα».

Ο Χανκς πρόσθεσε για τη δουλειά που κάνει: «Η δημιουργία ταινιών είναι μια πολύ σκληρή δουλειά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι η σπουδαιότερη δουλειά στον κόσμο και συγχρόνως η πιο μπερδεμένη δουλειά που γνωρίζω».

Διαβάστε επίσης

O Τομ Χανκς κυκλοφορεί το πρώτο του μυθιστόρημα

Τομ Χανκς: Μόλις μάθαμε τον λόγο που δεν έχει παίξει σε ταινία της Marvel

Νίκολας Κέιτζ: Ένας Δράκουλας όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί