ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι καλλιτέχνες στο πλευρό των θυμάτων - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους

σημαια μεσίστια ακρόπολη
Μεσίστια η σημαία στον βράχο της Ακρόπολης, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε μέχρι και την 3η Μαρτίου λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μετά την σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη.
Eurokinissi

Οι καλλιτέχνες στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και συμμετέχουν στο τριήμερο εθνικό πένθος, αναβάλλοντας τις εμφανίσεις τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α) και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος δηλώνουν την οδύνη τους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Η Π.Ο.Θ.Α με ανακοίνωσή της, έκανε γνωστό ότι η αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο, μουσική διαμαρτυρία των καλλιτεχνών για τα πτυχία τους.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, η ανακοίνωση της Π.Ο.Θ.Α αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο Μάρτιος του 2023 μπήκε με μια δυσβάστακτη τραγωδία. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχύτατη ανάρρωση.

Αυτή την ώρα του πένθους είναι αυτονόητο ότι αναβάλλουμε την προγραμματισμένη μουσική διαμαρτυρία με δεκάδες καλλιτέχνες, που θα ελάμβανε χώρα αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου, έξω από το Θέατρο Μαρία Κάλλας, πρώην Ολύμπια.

Καλή δύναμη στους διασώστες, τους νοσηλευτές και σε όσους επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο πεδίο της τραγωδίας».
Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό έχουν ανασταλεί όλες οι δημόσιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ αρκετοί καλλιτέχνες αναστέλλουν τις παραστάσεις τους (μουσικές και θεατρικές), σε ένδειξη πένθους.

Συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου μεταθέτει τις προγραμματισμένες για σήμερα, αύριο και μεθαύριο της περφόρμανς “Sognatta Terra tu m’ appartiens” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή με τον Γιάννη Τσορτέκη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κωνσταντίνος Παρθένης, η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του» στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων «Αντώνης Κομνηνός», όπου φιλοξενείται και η έκθεση.

Οι παραστάσεις μεταφέρονται για το τριήμερο Σάββατο 4, Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Μαρτίου αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πληροφορίες για «μπαράζ» παραιτήσεων μετά την τραγωδία

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA για να αναγνωριστούν τα θύματα»

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Είμαστε συντετριμμένοι» | Στον «αέρα» το Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ατελείωτος θρήνος έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Γέμισε αγγέλους ο ουρανός» - Τα σπαρακτικά μηνύματα των καλλιτεχνών