ΜΠΑΣΚΕΤ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Είμαστε συντετριμμένοι» | Στον «αέρα» το Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Intime News

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ο Χρήστος Σερέλης κι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και το ενδεχόμενο να αναβληθεί το Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές, για την 26η αγωνιστική της Euroleague.

Μόνο το μπάσκετ δεν ήταν στο μυαλό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, όπως και όλης της Ελλάδας.

Τόσο ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Χρήστος Σερέλης, όσο κι ο Έλληνας περιφερειακός, Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησαν αποκλειστικά για την τραγωδία στα Τέμπη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, η οποία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης (2/3), παραμένει στον «αέρα».

Ο Σερέλης δήλωσε: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Προφανώς, όλη η χώρα είναι. Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Οι γείτονές μας πριν λίγο καιρό είχαν ένα πολύ μεγάλο σεισμό. Έχουν θρηνήσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Βλέπουμε και εμείς ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βλέπουμε πόσο ξαφνικά μπορεί να έρθει μια απώλεια. Όλοι σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων. Θα θέλαμε να τους εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας, κουράγιο και δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους. Πραγματικά και στην ομάδα από το πρωί είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Σε ερώτηση σχετικά με την αυριανή (2/3) αναμέτρηση και το ενδεχόμενο αναβολής της είπε: «Νομίζω ότι, κακά τα ψέματα, ένα τόσο τραγικό γεγονός, το αν θα παίξεις ένα παιχνίδι μπάσκετ, δεν είναι κάτι που μπορεί να μπει στην κουβέντα. Αν μας πουν να παίξουμε, θα παίξουμε εννοείται. Αν αναβληθεί, θα προετοιμαστούμε για όποτε γίνει».

Από μέρους του ο Γιώργος Καλαϊτζάκης τόνισε: «Δεν υπάρχουν λόγια. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Και η εικόνα μέσα στα αποδυτήρια είναι πολύ στενάχωρη. Όλοι συζητάμε για αυτό το θέμα. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων και προσευχόμαστε για τους τραυματίες, για να πάνε όλα καλά. Τι να πω… Πραγματικά, δεν μπορώ να μιλήσω για μπάσκετ. Δεν μπορεί μετά από ένα τέτοιο γεγονός να μιλήσει κάποιος για μπάσκετ και για αθλητισμό. Πρώτα από όλα είναι η υγεία. Δεν υπάρχουν λόγια…».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Όλοι μας είμαστε άνθρωποι, όλοι μας έχουμε συναισθήματα. Αν είσαι αθλητής, δε σημαίνει πως είσαι πάνω από τους υπολοίπους. Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορείς να κοιτάς μακριά, γιατί πράγματα σαν και αυτά γίνονται και σε προσγειώνουν στην πραγματικότητα. Εύχομαι οι τραυματίες να είναι όλοι καλά και προσεύχομαι για τις οικογένειες των θυμάτων».

«Οι προσευχές όλων μας είναι στους τραυματίες»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για την τραγωδία στα Τέμπη, με μήνυμά της στα social media. «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Οι προσευχές όλων μας είναι με τους τραυματίες!», ανέφερε στην ανάρτησή της.