ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Λάνθιμος: Ο Νταφόε ανάγκασε την Έμμα Στόουν να τον χαστουκίσει 20 φορές

Έμμα Στόουν και Γουίλεμ Νταφόε
Η Έμμα Στόουν και ο Γουίλεμ Νταφόε συμπρωταγωνιστούν στα And και Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου
AP

Τα χαστούκια έπεφταν βροχή στο πλατό της ταινίας «And» του Γιώργου Λάνθιμου, με προτροπή του Γουίλεμ Νταφόε. 

Η Έμμα Στόουν και ο Γουίλεμ Νταφόε έζησαν μια αξέχαστη στιγμή στα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας And, του Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Νταφόε «παρακινούσε τον εαυτό του στο σετ», πράγμα που σήμαινε ότι πήγαινε στα γυρίσματα ακόμα και όταν δεν χρειαζόταν να είναι εκεί.

Μάλιστα, ο Νταφόε είναι τόσο ταγμένος στην Τέχνη του, που είναι διατεθιμένος να φάει, όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 20 χαστούκια από την συμπρωταγωνίστρια του, Έμμα Στόουν.

Δεδομένου ότι ο χαρακτήρας του ηθοποιού είναι εκτός κάμερας για τη λήψη, δεν ήταν απαραίτητο να είναι στο πλατό εκείνη την ημέρα. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Σούζαν Ντόμινους, «ο Νταφόε επέμεινε ότι η κίνηση θα φαινόταν πιο γνήσια αν όντως τον χαστούκιζε, και μετά δέχτηκε το (σκηνοθετημένο) χτύπημα περίπου 20 φορές».

Η Έμμα Στόουν, αναφέρθηκε στον συμπρωταγωνιστής λέγοντας: «Υπάρχει αυτό το ένστικτο ερμηνείας που έχουν πολλοί ηθοποιοί — το "κοίτα με, κοίτα με!". Είναι το αντίθετο από αυτό».

«Ίσως έχει αλλάξει με τα χρόνια», συμπλήρωσε. «Πολλοί ηθοποιοί με τους οποίους δένομαι το κάνουν αυτό εδώ και πολύ καιρό και ξέρετε έχουν περάσει από το "εγώ" στο "εμείς"».

«Αυτό θέλεις από τους ηθοποιούς», είπε ο Γιώργος Λάνθιμος στους Times. «Να θέλεις να είσαι μέρος του με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο ηθοποιός του Florida Project εξήγησε λεπτομερώς πώς άλλαξε η σχέση του με την υποκριτική καθώς μεγάλωνε. «Μόλις αρχίσετε να εργάζεστε, το χρησιμοποιείτε ως μέσο για να επιβιώσετε», είπε ο Νταφόε. «Και τότε… γίνεται σαν ένα πνευματικό πράγμα — να βρεις τη σύνδεσή σου με όλα τα πράγματα».

Πρέπει να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας για το And, και η πλοκή της ταινίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Λάνθιμος υπογράφει επίσης το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στις ταινίες: Κυνόδοντας, Ο Φόνος του Ιερού Ελαφιού, Αστακός και Άλπεις.

Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι Τζέσι Πλέμονς και Μάργκαρετ Κουόλι. Σε ανακοίνωσή της, η Searchlight αναφέρει για την επερχόμενη ταινία. «Η συνεργασία με τον Γιώργο συνεχίζει να είναι το αποκορύφωμα για εμάς στη Searchlight και αυτό είναι ακόμα ένα πραγματικά πρωτότυπο πρότζεκτ που ξεχωρίζει τη δουλειά του».

Παράλληλα, ο Νταφόε και ο Στόουν πρωταγωνιστούν επίσης στην επερχόμενη βικτοριανή ταινία του Λάνθιμου Poor Things, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Alasdair Gray του 1992, το οποίο ακολουθεί την Belle Baxter, μια νεαρή γυναίκα που επαναφέρεται στη ζωή από έναν εκκεντρικό επιστήμονα. Πρόσφατα μάλιστα, το Poor Things, χαρακτηρίστηκε ως «R-Rated», δηλαδή ακατάλληλο για ανηλίκους, καθώς περιέχει πολύ σεξ, γυμνό και gore.

Διαβάστε επίσης

Σεξ και βία στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου - «Ακατάλληλη» για ανηλίκους

Πρώτη ματιά από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Η Έμμα Στόουν χορεύει δίχως αύριο στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

O Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζει κωμωδία με τη «μούσα» του Έμμα Στόουν