ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2023: 10 +1 «κλικ» από τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων

Ένα... γαϊδουράκι στη σκηνή των Όσκαρ 2023
Ένα... γαϊδουράκι στη σκηνή των Όσκαρ 2023
AP

Βραβεία Όσκαρ 2023: Γαϊδουράκια, αρκούδες και ένας παρουσιαστής που εμφανίστηκε στη σκηνή.... ουρανοκατέβατος! 

Η 95η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, ολοκληρώθηκε πριν μερικά λεπτά, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και πάνω από όλα σε ήρεμους τόνους, χωρίς παρατράγουδα, χαστούκια και εντάσεις.

Κερδίζοντας τις 7 από τις 11 υποψηφιότητες, το φαβορί, η ταινία Everything Everywhere All at Once (Τα Πάντα Όλα) είναι ο μεγάλος νικητής των Όσκαρ 2023.

Και μπορεί φέτος όλα να κύλησαν ομαλά (έως και βαρετά θα έλεγαν κάποιοι), δεν έλειψαν όμως κάποια αναπάντεχα στιγμιότυπα, όπως η προσγείωση του οικοδεσπότη Τζίμι Κίμελ στη σκηνή με... αλεξίπτωτο, το χαριτωμένο γαϊδουράκι από το The Banshees of Inisherin (Tα πνεύματα του Ινίσεριν) που έκανε την εμφάνισή του στη σκηνή, εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα και ενθουσιάζοντας τον Κόλιν Φάρελ, αλλά και η... αρκούδα που συνόδευσε την Ελίζαμπεθ Μπανκς στη σκηνή των Όσκαρ!

Ευχάριστη έκπληξη της τελευταίας στιγμής ήταν η ζωντανή εμφάνιση της Lady Gaga η οποία ανέβηκε τελικά στη σκηνή των Όσκαρ για να ερμηνεύσει το υποψήφιο για Όσκαρ τραγούδι της, Hold My Hand (Top Gun: Maverick). Η διάσημη σταρ που αυτή την περίοδο βρίσκεται εν μέσω γυρισμάτων για το σίκουελ του Joker, εμφανίστηκε πιο λιτά και απλά από ποτέ, με σκισμένο μαύρο τζιν και κοτσιδάκια.

Εντυπωσιακή και η εγκυμονούσα Ριάνα, που βρέθηκε για πρώτη φορά υποψήφια στα Όσκαρ και ερμήνευσε στη σκηνή το Lift Me Up από την ταινία Black Panther: Wakanda Forever.

Ωστόσο, μια από τις πιο άκομψες στιγμές της βραδιάς, ήταν το «κρύο» αστείο του Τζίμι Κιμέλ, στη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι.


Δείτε 10 συν 1 highlights από την 95η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theater στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε επίσης

Όσκαρ 2023: «Τα Πάντα Όλα» καλύτερη ταινία - Όλοι οι νικητές

Oscars 2023 LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό η μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου

Όσκαρ 2023: Απόψε η απονομή - Όλες οι λεπτομέρειες της βραδιάς και τα μεγάλα φαβορί

Όσκαρ 2023: Το κόκκινο χαλί άλλαξε χρώμα