ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Συναυλίες σε Καλλιμάρμαρο και Καυτανζόγλειο το καλοκαίρι

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Αρχείο Newsbomb.gr

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιορτάζει τα 50 χρόνια του στο τραγούδι με δύο μεγάλες συναυλίες σε Καλλιμάρμαρο και Καυτανζόγλειο.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και το γιορτάζει με όλους τους θαυμαστές τους με δύο μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, θα δώσει μια μεγάλη συναυλία - γιορτή στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο την Τετάρτη 14 Ιουνίου και μια συναυλία στο Καυτανζόγλειο Στάδιο την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Στις συναυλίες θα συνοψίσει τις πιο σημαντικές στιγμές μια μουσικής πορείας που έχει καταφέρει να σημαδέψει τις ζωές όλων μας εδώ και μισό αιώνα.

Μια συναυλία αναδρομή στο παρελθόν με την προβολή σπάνιου οπτικού υλικού από την πενηντάχρονη πορεία του Βασίλη.

Οι δύο βραδιές θα ταξιδέψουν τους φαν σε δίσκους σταθμούς, ιστορικές συναυλίες, διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια, ιστορίες και παρέες που έγραψαν ιστορία. Ένα ταξίδι στο χρόνο με πυξίδα τη λυρική, δυναμική, βαθιά αισθαντική φωνή του Βασίλη και συνοδοιπόρους τους σπουδαιότερους συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς που γέννησε αυτός ο τόπος: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Θάνο Μικρούτσικο, Τάσο Λειβαδίτη, Κώστα Καρυωτάκη, Νίκο Καββαδία, Νικόλα Άσιμο, Σταμάτη Μεσημέρι, Τάσο Τριπολίτη, Γιάννη Νεγρεπόντη, Άλκη Αλκαίο, Οδυσσέα Ιωάννου, Λίνα Δημοπούλου και τόσους άλλους.

Τις συναυλίες θα συνοδεύσει το φωνητικό σύνολο «Ρυθμός» με τη μουσική του πολυφωνία, με μαέστρο τον Νικόλαο Χιώτογλου.

Πληροφορίες για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Πληροφορίες για τη συναυλία στο Καυτανζόγλειο


Διαβάστε επίσης

Τα 40 πιο αγαπημένα τραγούδια των U2 γίνονται μια ιστορία - To πρότζεκτ «έκπληξη»

Χαΐνηδες και Social Waste στην Τεχνόπολη τον Ιούνιο

ΗΠΑ: 29 πολύτιμες αρχαιότητες επιστρέφουν στην Ελλάδα