ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 13 γυναίκες κατηγορούν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση

Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
AP

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται από 13 γυναίκες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα ταινιών και σειρών. Έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τις άσεμνες χειρονομίες από πλευράς ηθοποιού και τα σεξουαλικά αστεία και προτάσεις που έκανε στις 13 γυναίκες.

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά από 13 γυναίκες σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από τον γαλλικό ερευνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Médiapart.

Σύμφωνα με το Médiapart οι κατηγορίες συνδέονται με έντεκα ταινίες και σειρές μεταξύ 2004 και 2022. Οι παραγωγές περιλαμβάνουν την κωμωδία Big House, τη βιογραφική ταινία Dumas και την σειρά του Netflix, Marseille.

Το Médiapart αναφέρει ότι τα ευρήματα είναι αποτελέσματα πολύμηνης έρευνας, η οποία ξεκίνησε έπειτα από φήμες και αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη μεταχείριση των γυναικών από τον Γάλλο ηθοποιό.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ
O Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει κατηγορηθεί επίσης για βιασμό, από τη Γαλλίδα ηθοποιό Charlotte Arnould το 2018AP

Θυμίζουμε ότι το 2018 η Γαλλίδα ηθοποιός Charlotte Arnould, είχε καταγγείλει επίσημα τον Ντεπαρντιέ ότι την βίασε στο σπίτι του στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, η Arnould, της οποίας ο πατέρας ήταν παλιός φίλος του ηθοποιού, κατηγόρησε Ντεπαρντιέ ότι τη βίασε και της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές στην έπαυλή του στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2018, αφού πήγε σε αυτόν για συμβουλές υποκριτικής. Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γαλλικά δικαστήρια, με τον ηθοποιό να αρνείται τις κατηγορίες.

«Εκτός από την καταγγελία της Charlotte Arnould, έχουμε συγκεντρώσει 13 κατηγορίες από γυναίκες που λένε ότι δέχτηκαν σεξουαλικά ακατάλληλα αστεία ή ανάρμοστες προτάσεις από τον διάσημο ηθοποιό», αναφέρεται στην έκθεση του Mediaport.

Επίσης, κάνει γνωστό πως «οι 13 γυναίκες είναι ηθοποιοί, μακιγιέρ και μέλη του συνεργείου». Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ντεπαρντιέ φέρεται να έβαλε το χέρι στον γλουτό τους, ανάμεσα στα πόδια, στους μηρούς και στην κοιλιά τους». Επίσης φέρεται να έκανε «άσεμνες σεξουαλικές προτάσεις και σχόλια».

Η ίδια έκθεση καταγγέλλει επίσης τη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που «κλείνει τα μάτια στις ενέργειες του Ντεπαρντιέ».

Ορισμένοι από τους σκηνοθέτες και τους συντελεστές που εμπλέκονται στις παραγωγές που αναφέρονται στην έκθεση, αρνούνται οποιαδήποτε γνώση των πράξεων του Ντεπαρντιέ.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Οι 13 γυναίκες φοβούνται να καταγγείλουν επίσημα τον Γάλλο ηθοποιόAP

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι όταν οι γυναίκες διαμαρτύρονταν για την συμπεριφορά του ηθοποιού, έπαιρναν την απάντηση: «Εντάξει, δεν πειράζει, ο Ζεράρ είναι!».

Το Mediaport σημειώνει επίσης ότι αρκετές από τις νεαρές γυναίκες που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους φοβούνται να καταγγείλουν τον ηθοποιό καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στην καριέρα τους.

Ο Ντεπαρντιέ, μέσω του δικηγορικού γραφείου του, αρνείται τις κατηγορίες για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ απαντά στις κατηγορίες για βιασμό: Είμαι αθώος, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε ηθοποιό