ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Δημαράς παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση με τίτλο «ΝΑΥΤΙΛΟΣ 2023»

Ο Γιάννης Δημαράς παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση με τίτλο «ΝΑΥΤΙΛΟΣ 2023»

Περισσότερα από 70.000 κοχύλια και αχιβάδες συνθέτουν τα έργα του δημοσιογράφου – πρώην βουλευτή Γιάννη Δημαρά, τα οποία μάζευε από παραλίες της Αττικής  - κυρίως από Βούλα, Βάρκιζα και Βουλιαγμένη - καθώς και από αρκετά ελληνικά νησιά.

Πρόκειται για 65 πίνακες, τους οποίους φιλοτεχνεί εδώ και 4 περίπου χρόνια, εμπνευσμένος από την ιστορία, τον πολιτισμό της Ελλάδας και τους «θησαυρούς» του Αιγαίου.

Τα έργα του Γιάννη Δημαρά θα παρουσιαστούν σε έκθεση με τίτλο «Ναυτίλος 2023», που συνδιοργανώνει με τον δήμο Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης και θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος την Παρασκευή 26 Μαίου 2023, στις 20.30, στο κτίριο Γυάλινο επί της παραλίας της Βάρκιζας.

Θα παρουσιαστούν επίσης μεμονωμένα σπάνια μεγάλα κοχύλια, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εκτός από τον Γαλαξία του ουρανού, αναδεικνύεται και ο Γαλαξίας του βυθού.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικό δρώμενο μιας ώρας, με τραγούδια για την Ελλάδα και τη θάλασσα, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι Βιβή Κίτσου και Γιάννης Ανδράκης.

Διαβάστε επίσης

Ο Μάρτιν Σκορσέζε κατηγορείται ότι «έφαγε» μισό εκατομμύριο δολάρια από ταινία που δεν έκανε

Άγνωστα πορτρέτα του Ρέμπραντ ανακαλύφθηκαν μετά από 200 χρόνια

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Eλεύθερη είσοδος την Πέμπτη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο