ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάρτιν Σκορσέζε κατηγορείται ότι «έφαγε» μισό εκατομμύριο δολάρια από ταινία που δεν έκανε

Μάρτιν Σκορσέζε
Βρετανική κινηματογραφική εταιρεία κατηγορεί τον Σκορσέζε για αθέτηση συμβολαίου και ζητά πίσω τα χρήματά της
AP

Κινηματογραφική εταιρεία έκανε μήνυση στον Μάρτιν Σκορσέζε ζητώντας του αποζημίωση 500.000 δολαρίων.

Η Op-Fortitude Ltd. πήγε τον θρυλικό σκηνοθέτη, Mάρτιν Σκορσέζε στο δικαστήριο ισχυριζόμενη ότι αθέτησε το συμβόλαιο που υπέγραψε ως εκτελεστικός σκηνοθέτης σε μια νέα ταινία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, ο Σκορσέζε και η εταιρεία παραγωγής του, Sikelia Productions, ήρθαν σε συμφωνία τον περασμένο Ιανουάριο για την ανάπτυξη μιας νέας ταινίας με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Συγκεκριμένα, η ταινία επρόκειτο να αφηγηθεί την ιστορία μιας «στρατηγικής αποστολής που ήταν κομβικής σημασίας για την πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Ως μέρος της συμφωνίας, ο σκηνοθέτης του The Departed, πήρε προκαταβολή μισό εκατομμύριο δολάρια για τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες χθες (15 Μαΐου).

Σύμφωνα με αυτά, η εταιρεία παραγωγής επικοινώνησε με τον Σκορτσέζε και τους εκπροσώπους του - LBI Entertainment LLC - και έκλεισε συμφωνία μαζί του.

Ισχυρίζονται ότι ο Σκορσέζε συμφώνησε να γίνει εκτελεστικός παραγωγός στην ταινία και υποσχέθηκε να απευθυνθεί σε «σκηνοθέτες και ηθοποιούς πρώτης γραμμής» που πίστευε ότι θα ήταν καλοί για το πρότζεκτ.

Ωστόσο, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τη σύναψη της συμφωνίας και η Op-Fortitude ισχυρίζεται ότι ο Σκορσέζε δεν έχει κάνει τίποτα για να βοηθήσει να προχωρήσουν τα πράγματα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, η Op Fortitude ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι του Σκορσέζε υποσχέθηκαν ότι όντως θα υποστηρίξουν το πρότζεκτ και τους προέτρεψαν να μην το ακυρώσουν.

Η εταιρεία λέει ότι περίμενε μέχρι τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους για οποιαδήποτε εξέλιξη μέχρι να αποφασίσει τελικά να τραβήξει την πρίζα από τη συμφωνία.

Η εταιρεία παραγωγής λέει: «Στους 15 μήνες που έχουν περάσει από την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Σκορσέζε δεν έκανε τίποτα για την προώθηση της παραγωγής και δεν ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες προσπάθειες της Op-Fortitude να έρθει σε επαφή μαζί του».

Προσθέτοντας: «Λόγω της πλήρους και απόλυτης αποτυχίας των κατηγορουμένων να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους βάσει της συμφωνίας, η Op-Fortitude δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη συγκέντρωση του καστ και του συνεργείου της και δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει τη διαδικασία παραγωγής. Η Op-Fortitude αναγκάστηκε να ξεκινήσει ουσιαστικά από το μηδέν».

Η Op-Fortitude απαιτεί από τον Σκορσέζε να επιστρέψει τα χρήματα που έχει ήδη πάρει για να δουλέψει στην ταινία, και ζητά επίσης αποζημίωση και νομικά έξοδα.

Ωστόσο, στο κείμενο της αγωγής αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι του Σκορσέζε ισχυρίζονται ότι η εταιρεία δεν δικαιούται καμία επιστροφή πληρωμής.

Διαβάστε επίσης

Όταν έσπασε «ο βράχος»: Ο Ντουέιν Τζόνσον και η μάχη του με την κατάθλιψη

Η ταινία του Ταραντίνο που έκανε τον Μάικλ Τζ. Φοξ να αποσυρθεί από την υποκριτική

Netflix: Οι νέες σειρές και ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα