ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάννες: Η επιστροφή του Τζόνι Ντεπ στο κόκκινο χαλί και το επτάλεπτο χειροκρότημα

Τζόνι Ντεπ
Here's Johnny
AP

Η νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ, «Jeanne Du Barry», άνοιξε το φετινό, 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Εξαιρετικά θερμή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό στον διάσημο ηθοποιό Τζόνι Ντεπ στην πρεμιέρα της ταινίας «Jeanne Du Barry» κατά την έναρξη του φεστιβάλ των Καννών.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του Ντεπ και ένα δυνατό comeback στον κινηματογράφο, μετά την πολύκροτη δίκη με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ. Θυμίζουμε ότι τελευταία ταινία του ηθοποιού ήταν το Minamata του 2020.

Ο Ντεπ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς το κοινό ξέσπασε σε ένα παρατεταμένο επτάλεπτο χειροκρότημα για την ερμηνεία του ως βασιλιάς Λουδοβίκος XV.

«Θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με τον αγαπημένο μου, με τον παραγωγό μου, με τη Le Pacte», δήλωσε η σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια της ταινίας Μαϊγουέν Λε Μπεσκό. «Ήταν μια παραγωγή που ήταν δύσκολο να χρηματοδοτηθεί... και θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με όλη την ομάδα μου», είπε.

Σημειώνεται ότι στο «Jeanne du Barry» η Μαϊγουέν υποδύεται την Μαντάμ Ντιπαρί τον μεγάλο έρωτα του Γάλλου Βασιλιά.

Ο Ντεπ έφτασε στο φεστιβάλ ντυμένος με ένα μαύρο κοστούμι και μωβ γυαλιά ηλίου και σύμφωνα με το Variety συνομίλησε με τους χιλιάδες θαυμαστές του που τον περίμεναν στο Palais des Festivals κρατώντας αφίσες και φωνάζοντας το όνομά του.

Ωστόσο, η εμφάνιση του διάσημου ηθοποιού στις Κάννες έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις λόγω των καταγγελιών για κακοποίηση που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Στη ζωή μου, έχω μόνο έναν κανόνα αυτός είναι η ελευθερία της σκέψης και η ελευθερία του λόγου και της δράσης μέσα σε ένα νόμιμο πλαίσιο», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό για την παρουσία του ηθοποιού στις Κάννες. «Αν είχε απαγορευτεί στον Τζόνι Ντεπ να παίξει σε μια ταινία ή αν είχε απαγορευτεί η ταινία, δεν θα ήμασταν εδώ να μιλάμε γι' αυτή», είπε.

cannes johnny depp πανό
Οι φαν του Τζόνι Ντεπ δείχνουν την αγάπη τους στον σταρ με κάθε τρόποAP

Λίγα λόγια για την ταινία Jeanne du Barry

Στο επερχόμενο ιστορικό δράμα, ο Ντεπ υποδύεται τον Βασιλιά Λουδοβίκο ΙΕ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της τελευταίας ερωμένης του βασιλιά της Γαλλίας Μαντάμ ντυ Μπαρί (Jeanne du Barry), η οποία ενώ γεννήθηκε φτωχή κατάφερε να ανέβει κοινωνικά χρησιμοποιώντας την ευφυΐα της και να γίνει η αγαπημένη σύντροφος του Λουδοβίκου ΙΕ. Μάλιστα, ο βασιλιάς την έφερε στο παλάτι των Βερσαλλιών για να ζήσει κοντά του, παρόλο που δεν ήταν ευγενής.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: Η Jeanne Vaubernier, μια νεαρή της εργατικής τάξης, πεινασμένη για κουλτούρα και ευχαρίστηση, χρησιμοποιεί την εξυπνάδα και τη γοητεία της για να σκαρφαλώσει ένα προς ένα τα σκαλιά της κοινωνικής κλίμακας. Γίνεται η αγαπημένη του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΕ ο οποίος, αγνοώντας την ιδιότητά της ως εταίρας, ανακτά μέσω αυτής την όρεξή του για ζωή. Ερωτεύονται παράφορα. Κόντρα σε κάθε ευπρέπεια και εθιμοτυπία, η Jeanne μετακομίζει στις Βερσαλλίες, όπου η άφιξή της σκανδαλίζει την Αυλή.

Για την ιστορία, ο Λουδοβίκος ΙΕ, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «ο αγαπητός», πέθανε τελικά ως αντιδημοφιλής βασιλιάς αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά. Βασίλεψε για 59 χρόνια, τα περισσότερα στην ιστορία της Γαλλίας μετά από τον Λουδοβίκο XIV.

Το επερχόμενο δράμα εποχής θα κυκλοφορήσει στο γαλλικό Netflix, 15 μήνες μετά την πρεμιέρα του στους κινηματογράφους. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας σε διανομή της Spentzos Film.

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ Καννών: Η επιστροφή του Τζόνι Ντεπ στο κόκκινο χαλί προκαλεί αντιδράσεις

Ο Τζόνι Ντεπ θα σκηνοθετήσει τον Αλ Πατσίνο σε ταινία για τον Μοντιλιάνι

Ο Τζόνι Ντεπ «έριξε» πόρτα στη «Συμμορία των 11» - Ο ρόλος που απέρριψε

Τζόνι Ντεπ: Σε ποια πασίγνωστη ταινία πληρώθηκε μια περιουσία για να πει 150 λέξεις

Τα γαλλικά του Τζόνι Ντεπ στο τρέιλερ της νέας του ταινίας «Jeanne du Barry»