ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Netflix: Το παρασκήνιο της συμφωνίας του «The Bachelor» - Έρχονται και άλλες παραγωγές

Οι πρωταγωνιστές του The Bachelor 2
Οι πρωταγωνιστές του The Bachelor 2
Showtime Productions

Ο Παντελής Καλατζής της Showtime Productions, μιλάει στο Newsbomb.gr για το παρασκήνιο και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με το Netflix και αποκαλύπτει τη συνέχεια της συνεργασίας του με τον «γίγαντα» του streaming.

To Bachelor μπαίνει στο Netflix, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες και αυτομάτως γίνεται η πρώτη ταινία που μπαίνει στον κατάλογο της πλατφόρμας, ακολουθώντας τη σειρά Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Η συμφωνία αφορά και τις τρεις ταινίες Bachelor οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για streaming την 1η Ιουνίου.

Ο Παντελής Καλατζής της Showtime Productions, της εταιρείας παραγωγής των ταινιών, μιλάει στο Newsbomb.gr για το παρασκήνιο και τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει πως σύντομα θα προστεθούν και άλλες ελληνικές παραγωγές στη λίστα της πλατφόρμας!

«Ξεκινήσαμε την επικοινωνία με το Netflix πριν από περίπου πέντε μήνες», αναφέρει ο Παντελής Καλατζής στο Newsbomb.gr. «Υπάρχει μια συνεννόηση και μια κοινή γραμμή με το Netflix για να κάνουμε μαζί πράγματα και εδώ στην Ελλάδα, σε επίπεδο παραγωγής. Εκεί πάνω, δείξαμε και τον κατάλογό μας» προσθέτει.

Όσο για το λόγο που το Netflix επέλεξε τα Bachelor, ο σκηνοθέτης και παραγωγός εξηγεί: «Το Netflix είχε και έχει σκοπό να ανοίξει την Ελλάδα όπως έχει κάνει και με άλλες χώρες της Ευρώπης, βάζοντας στον κατάλογό του blockbuster ταινίες. Οι τρεις ταινίες Bachelor, είναι από τις πιο εμπορικές ταινίες στην Ελλάδα, ενώ σε επίπεδο κωμωδίας είναι η πιο εμπορική της δεκαετίας και για αυτό λογικό ήταν να ξεκινήσει με ταινίες σαν το Bachelor, όπως και έγινε».

Φυσικά, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας φυλάσσονται ως επτασφράγιστο μυστικό, έτσι δεν μπορέσαμε να εκμαιεύσουμε πολλά για τα μηδενικά που μπήκαν στους λογαριασμούς της Showtime Productions: «Δεν μπορώ να σου αποκαλύψω πράγματα που αφορούν το deal με το Netflix, γιατί είναι η συμφωνία τέτοια που δεν το επιτρέπει. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι δουλεύουν διαφορετικά σε σχέση με ένα ελληνικό κανάλι. Και σε επίπεδο συμφωνίας και σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών της ταινίας, γενικά είναι πιο οργανωμένοι», επιβαιώνει ο Παντελής.

«Έρχονται δύο ακόμα ελληνικές ταινίες και μια σειρά στο Netflix»


«Έχουμε κλείσει και άλλα όμορφα πράγματα με το Netflix, αλλά προς το παρόν με δεσμεύει το απόρρητο», μας αποκαλύπτει ο Παντελής Καλατζής και συνεχίζει «Μπορώ να σου πω ότι – εκτός από τα τρία Bachelor- υπάρχουν ακόμα δύο ταινίες του καταλόγου μας που θα παίξουν στο Netflix κατά τη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου. Συνολικά λοιπόν στο Netflix θα παίξουν 5 ταινίες της Showtime μέσα στο επόμενο διάστημα. Επίσης υπάρχει ακόμα μια δουλειά που ξεκινάμε μαζί με το Netflix στην Ελλάδα και μιλάμε για σειρά πρωτότυπη με ξένο και ελληνικό καστ. Θα είναι κάτι πολύ δυνατό, από αυτό ξεκίνησε όλο το deal με το Netflix. Είναι λοιπόν μια ωραία συνεργασία και θα γίνουν άμεσα και άλλα», καταλήγει.

Το Bachelor θα κυκλοφορήσει πρώτα στο ελληνικό Netflix

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι τρεις ταινίες Bachelor θα κυκλοφορήσουν στο Netflix την 1η Ιουνίου. Ο Παντελής μάς εξηγεί ότι αρχικά θα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο και στη συνέχεια στο εξωτερικό, όπως έγινε και με το Maestro.

«Το πρώτο δεκαήμερο θα παίξουν σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά από αυτή την περίοδο θα αρχίσει να απλώνει και σε άλλες χώρες, όπως έγινε και με το Maestro, έχει να κάνει με τα views. To καλύτερο στοίχημα είναι η ταινία να φύγει Λατινική Αμερική και προς τα έξω, πέρα δηλαδή από τις ευρωπαϊκές χώρες».

«Ηθοποιοί και συντελεστές των ταινιών Bachelor είναι όλοι πολύ χαρούμενοι. Οι περισσότεροι είναι φίλοι μου και τους είχα ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό από πρώτο χέρι. Τα παιδιά λοιπόν το ξέρουν όλοι και χαίρονται»,
συμπληρώνει.

Έτερος Εγώ και Maestro

Στην ερώτησή μας αν το Έτερος Εγώ ήταν αυτό που άνοιξε τις πόρτες στο εξωτερικό, ο Παντελής Καλατζής δίνει τη δική του εκδοχή:

«O λόγος που δεν μπαίνουν ελληνικά πρότζεκτ στο Netflix είναι γιατί τεχνικά δεν είναι άρτιες οι ταινίες. Όλα αυτά τα χρόνια ακούω ότι οι πλατφόρμες δεν θέλουν ελληνικό προϊόν. Όχι, δεν έχουν πρόβλημα με το ελληνικό προϊόν. Έχουν πρόβλημα με την επικοινωνία με τους Έλληνες παραγωγούς. Αυτό είναι όλο το θέμα.

Εγώ μιλάω με το Netflix από το 2019 οπότε προσωπικά δεν περίμενα το Έτερος Εγώ, να μου ανοίξει πόρτα. Αν κάποιος επισημοποίησε ότι το Netflix θα συνεργαστεί με την Ελλάδα ήταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Μόνο! Γιατί το πήγε ένα βήμα παραπέρα το επικοινωνιακό που είχαμε όλοι. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες δημιουργοί που μπήκαν στο Netflix αλλά δεν αφορούσαν ελληνικές παραγωγές».

Σε αυτό το σημείο, ο Παντελής μάς λέει ότι δεν χάρηκαν όλοι με αυτή την επιτυχία του Bachelor. «Θα πρέπει πρωτίστως εμείς οι ίδιοι να μην απαξιώνουμε τις ελληνικές παραγωγές. Όλο ξεκινάει από εμάς, τους θεατές, τους δημοσιογράφους, τους κριτικούς κινηματογράφου που το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν χολή. Εγώ είδα και τώρα ακόμα, γνωστή σελίδα που προτίμησε να γράψει το deal με το Netflix κάπως υποτιμητικά, ενώ μιλάμε για τρεις ταινίες που έχουν κόψει συνολικά πάνω 3,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Δεν μπορεί να είναι λοιπόν τυχαίο αυτό το πράγμα. Το Netflix δεν έχει μόνο αριστουργήματα μέσα, κυρίως τους ενδιαφέρει το blockbuster. Οπότε όλο αυτό το πράγμα νομίζω ξεκίνησε από τον Χριστόφορο και θα συνεχίσει γιατί κάνουμε δουλειές».

H κρίση στο σινεμά

Στη συνέχεια η κουβέντα μας έρχεται στην κρίση που περνάει το σινεμά στη μετά-Covid εποχή. «Το σινεμά ακόμα πονάει πολύ αλλά ελπίζω να επανέλθει. Για να γίνει αυτό ο κόσμος θα πρέπει να δει και κάτι διαφορετικό από εμάς τους παραγωγούς. Θέλει δουλίτσα είναι περίεργη εποχή αυτή τη στιγμή».

Φταίει που άλλαξαν και οι συνήθειες μας αυτά τα δύο χρόνια του εγκλεισμού;

«Άλλαξαν σίγουρα αλλά και αυτό είναι λίγο δικαιολογία στην Ελλάδα με την έννοια ότι στον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πτώση στο σινεμά όσο στην Ελλάδα. Για παράδειγμα η Ρουμανία κάνει απίστευτα εισιτήρια. Και σου μιλάω για Βαλκάνια, όχι Αμερική κλπ.», υπογραμμίζει ο Παντελής Καλατζής. «Σίγουρα έχει αλλάξει η κατάσταση, απλά επειδή το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ απαιτητικό λόγω του streaming και της άνεσης να βλέπει ό,τι θέλει από το σπίτι, δεν μπορεί να βλέπει ταινίες που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι. Θέλω να πιστεύω ότι οι ταινίες που ξεκινάμε εμείς τώρα, θα πάνε αρκετά καλά γιατί είναι ωραία πρότζεκτ».

«Saison Morte» (Νεκρή Περίοδος), η ταινία μυστηρίου του Θανάση Τότσικα

«Ήταν μια περιπέτεια και στο γύρισμα και πριν το γύρισμα. Από εκεί και πέρα νομίζω έπεσε θύμα της εποχής, δεν έκανε τα εισιτήρια που θα θέλαμε. Πήρε καλές κριτικές, δεν πήγε άσχημα. Γενικότερα το είδος αυτό στην Ελλάδα θέλει υπομονή, δεν πρέπει να κάνουμε μια τέτοια ταινία κάθε 10 χρόνια αν θέλουμε να το ανεβάσουμε», λέει ο Παντελής για το Saison Morte, το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Θανάση Τότσικα που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 4 Μαΐου.

«Η ταινία είναι γυρισμένη στην πανέμορφη Μήλο με καλούς ηθοποιούς και είναι η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Θανάση. Είναι μια καλή ταινία, αν και αυτό είναι θέμα γούστου, αλλά θέλουμε και δουλειά ακόμα σε αυτό το είδος. Εμείς σαν εταιρεία θα συνεχίσουμε να κάνουμε crime/θρίλερ ταινίες, σίγουρα μια το χρόνο. Οπότε θα φτάσουμε και στο επίπεδο που πρέπει».

Η ταινία σύντομα θα έρθει και στη μικρή οθόνη. «Όταν έρθει στη μικρή οθόνη σίγουρα θα έχει μια καλή πορεία», λέει ο Παντελής. «Κάποια στιγμή, όταν έκανα τις Μαριονέτες -σκηνοθεσία και παραγωγή- είχαμε κάνει ρεκόρ εισιτηρίων θρίλερ. Μετά τις Μαριονέτες πήγε πολύ καλά το Έτερος Εγώ, που ήταν επίσης αυτής της κατηγορίας. Ενδιάμεσα όμως δεν είδαμε άλλες τέτοιες ταινίες. Οπότε και το Morte θα μπορούσε να πήγαινε καλύτερα αν έπαιζε προ κορονοϊού», εξηγεί.

«Το σινεμά έχει κρίση γενικά, αλλά θεωρώ ότι θα επανέλθει. Πλέον οι ταινίες βγαίνουν και στο εξωτερικό και είναι ωραίο να διαφημίζουμε την Ελλάδα γιατί έχουμε πολύ καλούς και ταλαντούχους ανθρώπους στο χώρο και πολύ ωραία location. Πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε και για εγχώριες παραγωγές όχι μόνο από το εξωτερικό. Να χαιρόμαστε και για εμάς. Είναι και λίγο στην κουλτούρα μας, πολλές φορές δεν θέλουμε να πηγαίνει καλά μια ελληνική ταινία και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να χαιρόμαστε όταν γίνονται ελληνικές δουλειές και οι κριτικοί να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτά που λένε. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο φεστιβαλικές οι ταινίες για να πάρουν μια καλή κριτική, γιατί όπως έχει αποδειχτεί δεν αφορούν το ευρύτερο κοινό. Όχι ότι θα στεναχωρηθείς από μια κακή κριτική, απλά να μην κράζουμε το δικό μας προϊόν, να δείξουμε λίγο περισσότερη αγάπη, όλοι! Αλλιώς δεν το βοηθάμε να προχωρήσει, του κάνουμε κακό και δεν το καταλαβαίνουμε», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

«The Bachelor»: H πρώτη ελληνική ταινία στο Netflix

Παπακαλιάτης για την παγκόσμια επιτυχία του Maestro: «Δεν το περίμενα»

Netflix: Σαρώνει το Maestro - Και επίσημα στην έκτη θέση του παγκόσμιου Top 10