πολιτιστική ατζέντα εκδηλώσεις
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική ατζέντα Newsbomb.gr: Η Αθήνα γεμίζει μουσικές, χρώματα και βιβλία

Από την Πλατεία Νερού στο Ηρώδειο. Συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ για κάθε ηλικία.

Η Αθήνα γεμίζει με όμορφες μουσική, χρώματα και βιβλία. Όσοι αγαπάτε τις συναυλίες, ετοιμαστείτε για ένα πλούσιο πρόγραμμα για κάθε γούστο. Στα νότια, θα ζήσετε metal αλλά και ποπ βραδιές, ενώ στη σκιά της Ακρόπολης θα ακούσετε ελληνικές, ροκ αλλά και εμπνευσμένες μελωδίες.

Παράλληλα, το νεανικό κοινό ετοιμάζεται να γεμίσει το ΟΑΚΑ με μπόλικο χρώμα και... νερό, ενώ οι βιβλιόφιλοι, θα απολαύσουν τη βόλτα τους στο Πασαλιμάνι, συναντώντας, εκδότες, συγγραφείς και φυσικά δεκάδες βιβλία.

Μουσική

Helloween, Release Athens, Πλατεία Νερού

Οι θρυλικοί Helloween έρχονται στη σκηνή του Release Athens Festival, στην Πλατεία Νερού, το Σάββατο 17 Ιουνίου, για να κάνουν θόρυβο. Τους Γερμανούς headliners πλαισιώνουνο οι: Beyond The Black και Jinjer.

Helloween
HelloweenFabio Augusto

Release Athens x SNF Nostos

Το Release Athens x SNF Nostos πραγματοποιείται στις 20, 21 και 23 Ιουνίου και φέρνει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής σκηνής σε δύο stages, στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αποτελώντας ταυτόχρονα αναπόσπαστο κομμάτι του Release Athens 2023. Στο Release Athens Χ SNF Nostos θα απολαύσουμε την Ισπανίδα superstar Rosalía, τους Röyksopp και άλλους.

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr / snfnostos.org.

Waterboys, Ηρώδειο

Waterboys έρχονται στο Ηρώδειο στις 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Οι Waterboys είναι μία μοναδική μπάντα, είναι η μπάντα που με τη μελωδικότητα και τον λυρισμό της, σημάδεψε τις δεκαετίες του '80 και του '90 διεθνώς και γέννησε τον όρο Big Music –μια τάση που παραμένει έως σήμερα επίκαιρη. Ο Mike Scott δείχνει ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα, εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και δεν σταμάτα να αναζητά τον αρχαίο θεό Πάνα!

John Cale, Ηρώδειο

Ο μύθος των Velvet Underground, ο πιο ριζοσπαστικός, εμπνευσμένος, πρωτοπόρος και πειραματικός καλλιτέχνης της εποχής μας, John Cale, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

John Cale
John Cale

Πρόκειται για μια συναυλία που προβλέπεται να είναι μία καινοτόμος οπτικοακουστική εμπειρία, καθώς σχεδιάζονται ειδικά για το μνημείο καθηλωτικές προβολές και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, σε παγκόσμια πρωτιά και αποκλειστικότητα.

Μαζί του, στη σκηνή του Ηρωδείου, η Athens Philharmonia Orchestra και φυσικά η μπάντα του αυτού του μοναδικού Ουαλού με την αστείρευτη δημιουργικότητα και το πάθος για τελειότητα.

Σταύρος Ξαρχάκος, Ηρώδειο

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» θα οδηγήσουν στην «Καισαριανή», το «Μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην «Ιθάκη» του Μάνου Ελευθερίου, και όλοι μαζί θα συναντηθούμε «στης Ακρόπολης τα μέρη», με οδηγούς τον Σταύρο Ξαρχάκο και τους αγαπημένους ερμηνευτές: Μαρία Φαραντούρη, Γιάννης Κότσιρας, Ηρώ Σαΐα.

Μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο οι: Ηρώ Σαΐα, Γιάννης Κότσιρας, Μαρία Φαραντούρη
Μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο οι: Ηρώ Σαΐα, Γιάννης Κότσιρας, Μαρία Φαραντούρη

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη, Θέατρο Βράχων

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, ξεκινούν την καλοκαιρινή τους εξόρμηση με μία συναυλία - γιορτή από το Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" την Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Για να γιορτάσουν το κλείσιμο των τριών χρόνων και την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 «Μουσικό Κουτί», ο δημιουργός και παρουσιαστής της εκπομπής Νίκος Πορτοκάλογλου και η συμπαρουσιάστριά του Ρένα Μόρφη, ξεκινούν τη συναυλιακή τους εξόρμηση με μία συναυλία - γιορτή από το Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" την Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη γιορτάζουν το κλείσιμο των τριών χρόνων και την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 «Μουσικό Κουτί»

Μαζί τους, τρία από τα βασικά μέλη της μπάντας της εκπομπής, ο Βύρων Τσουράπης (μπάσο, τραγούδι) με τα όμορφα τραγούδια του από τον προσωπικό του δίσκο "Λέξεις Μακρόσυρτες", ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρα, τραγούδι) με το νέο του project "ΡΙΖΕΣ" και το τραγούδι τους "Ζήσε Ελεύθερος", ιδρυτικό μέλος των Wedding Singers και πολυάριθμες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ο Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα, φωνητικά) που με το μοναδικό του ταλέντο συμπληρώνει δυναμικά και απογειώνει με τον ήχο του όλα τα είδη μουσικής, καθώς και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Κωστής Μαραβέγιας, Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Ο Κωστής Μαραβέγιας ανοίγει και φέτος το καλοκαίρι με ένα πάρτι, μια γιορτή χαράς, συγκίνησης, χορού και τραγουδιού, στον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Κωστής Μαραβέγιας
Ο Κωστής Μαραβέγιας

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα δώσει δύο συναυλίες το Σάββατο 17 και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου.

Χαΐνηδες - Social Waste, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Δύο κοινότητες, δύο κολεκτίβες, δύο ιστορικές συλλογικότητες. Τα αρχηγικά σχήματα είναι εξουσιαστικές αναπαραστάσεις. Οι Χαΐνηδες και οι Social Waste λειτουργώντας αμεσοδημοκρατικά, δημιουργούν σύγχρονο τραγούδι και όχι στείρες απομιμήσεις (ή «μοντέρνες» επανεκτελέσεις) κόντρα στον συγκινησιακό εκβιασμό και τη συνθηματολογία των καιρών.

Ρυθμοί, ηχοχρώματα, όργανα της Μεσογείου, των Βαλκανίων και όχι μόνο, συμπλέκονται και στροβιλίζονται σ' ένα μυσταγωγικό εκστατικό δρώμενο το Σάββατο 17 Ιουνίου.

Θέατρο

«Τσίου…», Boτανικός

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά ως θεατρική παράσταση. Με την υπογραφή του ίδιου σκηνοθέτη και της ίδιας ομάδας ηθοποιών της ταινίας.

Τσίου... η παράσταση
Τσίου... η παράσταση

Από τις 15 Ιουνίου και μόνο για 20 βράδια στον Boτανικό. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώρα έναρξης 21.00. Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά

Σινεμά

The Flash

Στην ταινία The Flash, παράλληλα σύμπαντα έρχονται σε σύγκρουση, καθώς ο Μπάρι χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να αλλάξει το παρελθόν. Άθελά του, η απόπειρά του να σώσει την οικογένειά του θα αλλάξει και το μέλλον, όπου ο Μπάρι θα παγιδευτεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Σε αυτή, ο Στρατηγός Ζοντ έχει επιστρέψει με σκοπό να καταστρέψει τον πλανήτη, και δεν υπάρχουν υπερήρωες για να τον σώσουν! Ο Μπάρι θα πρέπει να πείσει έναν... διαφορετικό - και συνταξιούχο - Μπάτμαν να γυρίσει στη δράση και να ελευθερώσει έναν Κρυπτονιανό από τη φυλακή· αλλά όχι αυτόν που έψαχνε! Αν θέλει να σώσει τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται και να επιστρέψει στο μέλλον που γνωρίζει, ο Μπάρι θα πρέπει να τρέξει για να σώσει τη δική του ζωή. Άραγε όμως, η μεγάλη αυτή θυσία θα είναι αρκετή για να επανέλθει το σύμπαν;

Σκηνοθεσία: Andy Muschietti. Με τους: Ben Affleck, Michael Shannon, Ezra Miller, Michael Keaton, Kiersey Clemons, Ron Livingston.

Βιβλίο

Κάθε χρόνο στο Μανχάταν, Γκιγιόμ Μισό

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ από τον Νο 1 ευπώλητο συγγραφέα στη Γαλλία. Η Λίζα και ο Άρθουρ έχουν ραντεβού μόνο μία φορά το χρόνο. Περνάει τη ζωή του ψάχνοντας γι’ αυτήν… Εκείνη ξοδεύει τις μέρες περιμένοντάς τον.

«Μην ξεχνάς πως έχουμε δύο ζωές. Η δεύτερη αρχίζει τη μέρα που συνειδητοποιείς πως έχεις μόνο μία».

Η Λίζα ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Δουλεύει σ’ ένα μπαρ στο Μανχάταν, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών της στη δραματική σχολή. Εκεί γνωρίζει τον Άρθουρ, έναν νεαρό γιατρό, και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Ο Άρθουρ δεν είναι σαν τους άλλους. Πριν από δύο χρόνια κληρονόμησε από τον παππού του έναν παλιό φάρο μ’ ένα σφραγισμένο δωμάτιο. Παρά την υπόσχεσή του, ο Άρθουρ άνοιξε την απαγορευμένη πόρτα και τότε ανακάλυψε ένα μυστικό που δεν του επέτρεψε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Η γνωριμία του με τη Λίζα θα αλλάξει τα πάντα.

Στην απρόβλεπτη Νέα Υόρκη, η Λίζα και ο Άρθουρ συνδέουν τις ζωές τους, για να αποφύγουν τις παγίδες που τους στήνει ο πιο αδυσώπητος εχθρός: ο χρόνος.

Κάθε χρόνο στο Μανχάταν, Γκιγιόμ Μισό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος
Κάθε χρόνο στο Μανχάταν, Γκιγιόμ Μισό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

O Γκιγιόμ Μισό, o No 1 συγγραφέας στη Γαλλία για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με τη Le Figaro, υπογράφει μια ανατρεπτική ιστορία καλυμμένη με μια δόση έρωτα και μυστηρίου.

Μην χάσετε...

Το Waterboom Festival το Σάββατο 17 και το Colourday Festival την Κυριακή 18 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ. Μάχες με νεροπίστολα και χρώματα υπό τους ήχους δυνατής μουσικής.

Η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά επιστρέφει για 35η φορά με motto να «…πάρουμε το μετρό για Πειραιά» Το μεγαλύτερο θερινό πολιτιστικό γεγονός του Πειραιά επιστρέφει από τις 16 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στο Πασαλιμάνι. Δεκάδες περίπτερα γεμάτα βιβλία για όλες τις ηλικίες με παλιούς και ακυκλοφόρητους τίτλους, εκδότες από όλη την Ελλάδα και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι
Έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21/6) επιστρέφει για 24η χρονιά και προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει για πέντε μέρες σε μία μεγάλη γιορτή που διατρέχει συνολικά 28 πόλεις της Ελλάδας.

Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου, το εθνικό δίκτυο για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2023 διοργανώνει πάνω από 100 εκδηλώσεις και συναυλίες σε 68 μοναδικές τοποθεσίες, όπως αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, αλλά και δημόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα και μπαρ.

Παρουσιάζοντας περισσότερους από 230 καλλιτέχνες, μουσικά σχήματα, χορωδίες, συμφωνικές και φιλαρμονικές ορχήστρες, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής διαμορφώνει για ακόμα μία χρονιά ένα πολυφωνικό μωσαϊκό ρυθμών, ήχων, και τελικά εμπειριών, που αντηχεί σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Oι Helloween στο Release Athens 2023: Tο πρόγραμμα της 2ης μέρας του φεστιβάλ

Ηρώδειο: Sold out η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου - Νέα ημερομηνία

35η Έκθεση Βιβλίου Πειραιά: Έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στο Πασαλιμάνι

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ