ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους από την Πέμπτη λόγω καύσωνα

Στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους από την Πέμπτη λόγω καύσωνα
Eurokinissi

Σε τετράωρη στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους προχωρούν οι αρχαιοφύλακες τις ημέρες του καύσωνα.

 

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) κήρυξε «για λόγους προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών» τετράωρη στάση εργασίας από την Πέμπτη 20/7 έως και την Κυριακή 23/7, από τις 16:00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν από τις 08.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ. και στο Λευκό Πύργο (λόγω παντελούς έλλειψης κλιματισμού).

Επίσης, κηρύχθηκε 2ωρη στάση εργασίας από τις 13:30 - 15:30 για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας, που λειτουργούν 08:30 - 15:30.

Οι αρχαιοφύλακες που εργάζονται στα ΝΠΔΔ και σε μουσεία με διπλοβάρδια, πρόωρη αποχώρηση της πρωινής βάρδιας (13:30 μ.μ.) σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνει η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

«Με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στους Αρχαιολογικούς Χώρους και ιδιαίτερα στον Αρχ. Χώρο της Ακρόπολης τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκαν ομόφωνα μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων, μονίμων και ΙΔΟΧ, καθώς και των επισκεπτών» επισημαίνουν οι αρχαιοφύλακες. Ας σημειωθεί ότι «παρά τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες που αντιμετώπισαν όλοι οι αρχαιοφύλακες, με θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου, προσπάθησαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αγνοώντας την επικινδυνότητα του φαινομένου (στην Ακρόπολη είχαμε πάνω από 20 λιποθυμίες επισκεπτών)» τονίζεται στην ανακοίνωση.