ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Λάνθιμος: Ο λόγος που αναβάλλεται για αργότερα η πρεμιέρα του «Poor Things»

Γιώργος Λάνθιμος - Έμα Στόουν
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με την Έμα Στόουν θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας
AP

«Poor Things»: Η πρεμιέρα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο

Παρά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η Searchlight Pictures θα καθυστερήσει την κυκλοφορία της στις αίθουσες λόγω της απεργίας των ηθοποιών και των σεναριογράφων που έχουν παραλύσει τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές του Xόλιγουντ.

Η νέα πρεμιέρα με πρωταγωνιστές την Έμα Στόουν, τον Μαρκ Ρούφαλο και τον Γουίλεμ Νταφόε αναμένεται στις 8 Δεκεμβρίου και όχι στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οπως αναφέρει το «The Hollywood Reporter», όσο διαρκεί η απεργία, οι ηθοποιοί δεν μπορούν να προωθήσουν τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές που έχουν ήδη γυρίσει με αποτέλεσμα τα στούντιο να μεταφέρουν τις πρεμιέρες σε νέες ημερομηνίες.

Η 'Εμα Στόουν που είναι επίσης παραγωγός στην ταινία, υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μία νεαρή γυναίκα που επανέρχεται στην ζωή χάρη στον πανέξυπνο και ανορθόδοξο επιστήμονα που υποδύεται ο Γουίλεμ Νταφόε. Πεινασμένη για την κοσμικότητα που της λείπει, το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπουργκ (Ράφαλο), έναν διεφθαρμένο δικηγόρο, σε μια περιπέτεια σε όλες τις ηπείρους.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βραβευμένο μυθιστόρημα του Σκωτσέζου συγγραφέα Αλασντάιρ Γκρέι. Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν οι Ραμού Γιούσεφ, Τζέροντ Καρμάικλ και Κρίστοφερ Άμποτ.

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο διάσημος σκηνοθέτης ανέλαβε και την παραγωγή, ενώ το σενάριο υπογράφει ο στενός του συνεργάτης και θεατρικός συγγραφέας Τόνι ΜακΝαμάρα.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα για το «Poor Things» του Λάνθιμου - Όλες οι ταινίες

Γιώργος Λάνθιμος για το «Poor Things»: «Κάποιες φορές δεν ξέραμε τι να κάνουμε»

«Poor Things»: Ο Γιώργος Λάνθιμος και η Έμα Στόουν είναι έτοιμοι για το μεγάλο ταξίδι