ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στην κορυφή της Ευρώπης

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου
Αρχείο Newsbomb.gr

Η συναυλία της ορχήστρας ανοίγει το ευρωπαϊκό τμήμα του διεθνούς Φεστιβάλ Young Euro Classic, στο Konzerthaus του Βερολίνου.

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, επιστρέφει φέτος στο ιστορικό Konzerthaus του Βερολίνου, στο πλαίσιο του Young Euro Classic, ενός διεθνούς μουσικού φεστιβάλ που προσκαλεί ετησίως τις σημαντικότερες ορχήστρες νέων από όλο τον κόσμο.

Υπό τη διεύθυνση του Ιδρυτή & Καλλιτεχνικού Διευθυντή της, Διονύση Γραμμένου, η συναυλία της ΕΛΣΟΝ στις 11 Αυγούστου 2023 θα είναι και η εναρκτήρια για την κεντρική ενότητα του φεστιβάλ που αφορά τα ευρωπαϊκά σύνολα.

Μετά την αξιοσημείωτη εμφάνιση της ορχήστρας στο Konzerthaus το 2021, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο, οι Έλληνες & Ελληνίδες μουσικοί επιστρέφουν στο Βερολίνο ερμηνεύοντας τρία σπουδαία έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου: την Πρώτη Συμφωνία σε ντο ελάσσονα του Johannes Brahms, το συμφωνικό ποίημα “Προμηθέας” του Franz Liszt, καθώς και το Κοντσέρτο για Τρομπόνι και Ορχήστρα του Launy Grøndahl, με προσκεκλημένο σολίστ τον διεθνούς φήμης τρομπονίστα Αχιλλέα Λιαρμακόπουλο.

Διονύσης Γραμμένος
Διονύσης Γραμμένος


Η ΕΛΣΟΝ, Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μετρά σήμερα έξι χρόνια δυναμικής παρουσίας, με πάνω από 250 μουσικούς από 37 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού να έχουν λάβει μέρος στις συναυλίες και τις δράσεις της.

Το ντεμπούτο της στο Konzerthaus του Βερολίνου, με ένα επετειακό πρόγραμμα αφιερωμένο στη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της ΑΕ Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και η συναυλία της στη Βουλή των Ελλήνων, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, κυρίου Κωνσταντίνου Τασούλα είναι μόνο μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες εμφανίσεις της.

Η ΕΛΣΟΝ στο Konzerthaus, το 2021
Η ΕΛΣΟΝ στο Konzerthaus, το 2021


Το έργο της ΕΛΣΟΝ έχει αναγνωριστεί διεθνώς με την επιλογή της ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ορχηστρών Νέων (European Federation of National Youth Orchestras), όπου και αποτελεί τη μοναδική εκπροσώπηση από τη χώρα μας. Μέσω της συνεργασίας αυτής, δίνεται η ευκαιρία στους μουσικούς της να συμπράττουν με άλλες Εθνικές Ορχήστρες Νέων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής MusXchange, το οποίο υποστηρίζεται από το Creative Europe Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο της ορχήστρας υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο είναι και ο Ιδρυτικός Δωρητής της, το The Hellenic Initiative, την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και από την Aegean Airlines, ως επίσημο χορηγό αερομεταφορών.

Διαβάστε επίσης

Εθνική Βιβλιοθήκη: Χιλιάδες δωρεάν e-books για τις διακοπές σας

Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα για το «Poor Things» του Λάνθιμου - Όλες οι ταινίες

Νέες ταινίες σινεμά: Από τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον «Professor» του La Casa de Papel