ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ναύπλιο 2003 - Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ» της Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη

«Ναύπλιο 2003 - Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ» της Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη

Εγκαίνια για την έκθεση «Ναύπλιο 2003-Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ» της Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη το Σάββατο 29 Ιουλίου στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου στο Ναύπλιο.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η πρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου Γεωργία Κρητικού – Σαμαρά, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης και Δημήτρης Σχοινοχωρίτης αλλά και ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Αναστάσιος Λιάσκος.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από την έκθεση της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη «Τhe mind and the body», που παρουσιάστηκε το 2003 στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου στο Ναύπλιο.

Σήμερα, η ζωγράφος επανέρχεται στον ίδιο χώρο για δύο μήνες για να παρουσιάσει την έκθεση «Ναύπλιο 2003 – Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ».

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνδυασμοί θεματολογία που αντανακλούν τη φύση και την παρέμβαση σε αυτήν, έργα μεγάλων διαστάσεων με τα δάση, τα σιδερένια μπράτσα των γερανών που παρεμβαίνουν στα λιμάνια και στη θάλασσα και την παραβιάζουν.

Επίσης εμβληματικά μεγάλα έργα F1, καθώς εικαστικά – βιομηχανικά έργα και εφαρμογές εμπνευσμένα από τον ΚΥΚΝΟ, ένα εργοστάσιο άρρηκτα συνδεδεμένο με το μουσείο.