ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα ματιά στο Joker 2: H φωτογραφία με τον Χοακίν Φίνιξ να στέκεται στη βροχή

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρώτη ταινία Joker
Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρώτη ταινία Joker
Warner

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τοντ Φίλιπς, αποκάλυψε μία νέα φωτογραφία με τον Χοακίν Φίνιξ, ένα χρόνο ακριβώς πριν από την κυκλοφορία του σίκουελ στα σινεμά.

O σκηνοθέτης του Joker, Τοντ Φίλιπς μάς έδωσε μια νέα γεύση από το σίκουελ της ταινίας, μέσω ανάρτησής του στο Instagram. Στη φωτογραφία που δημοσίευσε βλέπουμε σε πρώτο πλάνο τον Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος επιστρέφει στο ρόλο του Joker, να στέκεται κάτω από τη βροχή έχοντας το κεφάλι στραμμένο προς τον ουρανό και τα μάτια κλειστά. Το μοναδικό χρώμα που υπάρχει σε αυτό το γκρίζο και μουντό σκηνικό, είναι οι χρωματιστές ομπρέλες, που παραπέμπουν στα χρώματα με τα οποία οι κλόουν βάφουν τα πρόσωπά τους.

Στη λεζάντα του ο Φίλιπς ευχαριστεί τους θεατές γράφοντας «Σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα. Πριν τέσσερα χρόνια κάναμε ένα τρομερό ταξίδι. Πολλές υπέροχες αναμνήσεις. Έρχονται περισσότερα».

Ο σκηνοθέτης συχνά αποκαλύπτει μέσω Instagram, λεπτομέρειες από την επερχόμενη ταινία. Πριν λίγο καιρό μάς είχε δείξει το πρόσωπο της Lady Gaga ως Χάρλεϊ Κουίν, αλλά και μια κοντινή φωτογραφία του Φίνιξ ως Joker, ενημερώνοντας παράλληλα πως τα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας «Folie à Deux» έχουν ολοκληρωθεί.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης. Όπως έχει γίνει γνωστό, η συνέχεια του Joker θα είναι μιούζικαλ (!) και θα διαδραματίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Άσυλο της Arkham, της εικονικής ψυχιατρικής κλινικής της Gotham City. Ο Joker σκοτώνει τον ψυχοθεραπευτή του, αλλά δεν δραπετεύει κατευθείαν από το Άσυλο, όπως πολλοί υπέθεταν σύμφωνα με το τέλος της πρώτης ταινίας.

Για την ιστορία, το γαλλικό Folie à Deux του τίτλου παραπέμπει σε ορολογία που περιγράφει μία ψυχική διαταραχή η οποία επηρεάζει δύο ή περισσότερα άτομα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, οι Χοακίν Φίνιξ, Μπρένταν Γκλίσον, Κάθριν Κίνερ, Τζέικομπ Λόφλαντ, Χάρι Λότι και η Ζαζί Μπιτζ η οποία επέστρεψε στο καστ.

Το «Joker: Folie à Deux» αναμένεται στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου 2024. Σημειώνεται πως την ίδια μέρα το 2019 είχε κυκλοφορήσει η πρώτη ταινία η οποία σφράγισε την επιτυχία της με εισπράξεις 1,074 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Επίσης, κέρδισε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ήταν η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. Χάρισε στον Χοακίν Φοίνιξ το πρώτο του Όσκαρ, υποδυόμενος τον 'Αρθουρ Φλεκ έναν αποτυχημένο κωμικό ο οποίος βυθίζεται στην παραφροσύνη και την βία. Επίσης, η ταινία είχε αποσπάσει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου σε κάθε σημαντική κινηματογραφική διοργάνωση και φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης

Η Lady Gaga ήθελε να την αποκαλούν «Lee» στα γυρίσματα του «Joker 2»

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Joker 2»

Τζόκερ: Lady Gaga και Χοακίν Φίνιξ έκαναν γυρίσματα στα διάσημα σκαλιά της Νέας Υόρκης