ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Joker 2»

Lady Gaga - Joker
H Lady Gaga και ο Χοακίν Φίνιξ ως Χάρλεϊ Κουίν και Joker, αντίστοιχα
Instagram / Todd Phillips

Η συνέχεια του Joker με τίτλο «Folie à Deux» θα κυκλοφορήσει στα σινεμά στις 4 Οκτωβρίου 2024.

Πρόσφατα είδαμε τη Lady Gaga ως Χάρλεϊ Κουίν να χορεύει μαζί με τον Joker - Χοακίν Φίνιξ στα διάσημα σκαλιά της περιοχής του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.

Τώρα, ο Τοντ Φίλιπς, σκηνοθέτης των δύο ταινιών Joker, με ανάρτησή του στο Instagram μάς ενημερώνει ότι τα γυρίσματα του «Folie à Deux» ολοκληρώθηκαν και ο ίδιος ετοιμάζεται να μπει στο μοντάζ.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιπς ανήρτησε δύο φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές του ως Χάρλεϊ Κουίν και Joker, γράφοντας στη λεζάντα: «Ολοκληρώσαμε. Ευχαριστώ αυτούς τους δύο (+ όλο το καστ) καθώς και το ΚΑΛΥΤΕΡΟ συνεργείο που έχει η βιομηχανία να προσφέρει. Από την κορυφή έως τη βάση. Θα συρθώ σε μια σπηλιά τώρα (στο δωμάτιο του μοντάζ) και θα το συναρμολογήσω».

Θυμίζουμε ότι τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες σε διάφορα σημεία της Νέας Υόρκης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η συνέχεια του Joker θα είναι μιούζικαλ (!) και θα διαδραματίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Άσυλο της Arkham, της εικονικής ψυχιατρικής κλινικής της Gotham City. Ο Joker σκοτώνει τον ψυχοθεραπευτή του, αλλά δε δραπετεύει κατευθείαν από το Άσυλο, όπως πολλοί υπέθεταν σύμφωνα με το τέλος της πρώτης ταινίας.

Για την ιστορία, το γαλλικό Folie à Deux του τίτλου παραπέμπει σε ορολογία που περιγράφει μία ψυχική διαταραχή η οποία επηρεάζει δύο ή περισσότερα άτομα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, οι Χοακίν Φίνιξ, Μπρένταν Γκλίσον, Κάθριν Κίνερ, Τζέικομπ Λόφλαντ, Χάρι Λότι και η Ζαζί Μπιτζ η οποία επέστρεψε στο καστ.

Το «Joker: Folie à Deux» αναμένεται στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου 2024. Σημειώνεται πως την ίδια μέρα το 2019 είχε κυκλοφορήσει η πρώτη ταινία η οποία σφράγισε την επιτυχία της με εισπράξεις 1,074 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Επίσης, κέρδισε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ήταν η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. Χάρισε στον Χοακίν Φοίνιξ το πρώτο του Όσκαρ, υποδυόμενος τον 'Αρθουρ Φλεκ έναν αποτυχημένο κωμικό ο οποίος βυθίζεται στην παραφροσύνη και την βία. Επίσης, η ταινία είχε αποσπάσει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Α' Ανδρικού Ρόλου σε κάθε σημαντική κινηματογραφική διοργάνωση και φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης

Τζόκερ: Lady Gaga και Χοακίν Φίνιξ έκαναν γυρίσματα στα διάσημα σκαλιά της Νέας Υόρκης

Στα γυρίσματα του «Joker 2» η Lady Gaga χορεύει στα περίφημα σκαλιά της Νέας Υόρκης

Lady Gaga: Oι πρώτες φωτογραφίες της από το Joker 2 - Θα υποδυθεί τη Χάρλεϊ Κουίν

«Joker: Folie à Deux» - Η πρώτη φωτογραφία της Lady Gaga ως Χάρλεϊ Κουίν