ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χάρις Αλεξίου: Συνεργασία - έκπληξη με τον ΛΕΞ στο νέο της άλμπουμ

Χάρις Αλεξίου
Η Χάρις Αλεξίου, με πάνω από 50 χρόνια καριέρας, δεν εφησυχάζει ποτέ
Minos / EMI - Universal

Η Χάρις Αλεξίου κυκλοφορεί σήμερα το πολυαναμενόμενο άλμπουμ της «Reworks» με αγαπημένα τραγούδια και ανατρεπτικές συνεργασίες

Η Χάρις Αλεξίου ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο Instagram, την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ «Reworks». Η νέα της δουλειά κυκλοφορεί σήμερα Τετάρτη (22/11) και σε αυτή, μαζί με νεότερους καλλιτέχνες διασκευάζει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της.

Η ερμηνεύτρια εμπιστεύεται μια ομάδα παραγωγών της νέας μουσικής γενιάς – τον Ερμή Γεραγίδη (Ermis) και τον Ισίδωρο Κιλούδη (Issy Beats) – οι οποίοι ανέλαβαν να παρουσιάσουν ξανά στο κοινό οκτώ από τα αμέτρητα κομμάτια της τεράστιας πορείας της. Με απόλυτο σεβασμό επιλέγουν και δίνουν νέα πνοή στα ήδη ηχογραφημένα σε προηγούμενο χρόνο τραγούδια της αγαπημένης καλλιτέχνιδας.

Ήδη έχουμε πάρει μια γεύση από τη νέα προσέγγιση και πνοή που δίνει η σπουδαία ερμηνεύτρια σε κομμάτια που έχουμε αγαπήσει, ωστόσο αυτό που επιπλέον ξεχωρίζει είναι η συνεργασία της Χαρούλας με τον ΛΕΞ στο ανέκδοτο τραγούδι «Φύγε» σε ραπ ρυθμούς.

Εκτός από τον ΛΕΞ, στο άλμπουμ συμμετέχει και η διεθνής Kid Moxie στην αγαπημένη «Πανσέληνο». Στην επανεκτέλεση, η Χάρις Αλεξίου έχει αλλάξει συγκεκριμένο στίχο του κομματιού, αναφερόμενη στο πρόβλημα της φωνής της που την ανάγκασε να σταματήσει το τραγούδι το 2020. Έτσι, αντί να λέει: «τα ζήτησα όλα απ' τη ζωή μου, τα πλήρωσα με την ψυχή μου», την ακούμε να τραγουδάει: «τα ζήτησα όλα απ' τη ζωή μου, τα πλήρωσα με τη φωνή μου».

Παράλληλα, οι Ο.Ρ.Α. που αγαπήσαμε στα 90s επιστρέφουν για να πουν ξανά το τραγούδι «Μες στα δυο της μάτια». Εκτός από το «Φύγε», στο νέο πρότζεκτ περιέχεται ακόμα ένα ανέκδοτο κομμάτι, το «Άσπρο φεγγάρι», μία ουσάκ μπαλάντα με την συγκινητική ερμηνεία της Χαρούλας Αλεξίου.

Το άλμπουμ Reworks περιλαμβάνει τα εξής 10 τραγούδια

Tracklist:

1.Ο άνθρωπος του κάβου
2.Εσύ με ξέρεις πιο πολύ (συμμετέχει ο Χρήστος Μάστορας)
3.Άσπρο φεγγάρι
4.Μια πίστα από φώσφορο
5.Μία είναι η ουσία
6.Ψυχές και σώματα
7.Πανσέληνος (συμμετέχει η Kid Moxie)
8.Φύγε (συμμετέχει ο ΛΕΞ)
9.Μες στα δυο της μάτια (συμμετέχουν οι O.P.A.)
10.Το τανγκό της Νεφέλης

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, η Χάρις Αλεξίου μας παρουσίασε τη συνεργασία της με τον Χρήστο Μάστορα στο τραγούδι «Εσύ με ξέρεις πιο πολύ», ενώ το καλοκαίρι είχε κυκλοφορήσει «Το τανγκό της Νεφέλης».

Το «Reworks» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από την Estia Recordings και την Minos EMI, a Universal Music company.

Διαβάστε επίσης

«Εσύ με ξέρεις πιο πολύ»: Χάρις Αλεξίου και Χρήστος Μάστορας σε ένα ντουέτο - έκπληξη

Η Χάρις Αλεξίου ambassador της Αγοράς του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Χάρις Αλεξίου αναβιώνει το «Τανγκό της Νεφέλης»