ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Γιάννης Ξανθούλης κλείνει τον κύκλο της gallery genesis στο Κολωνάκι

Ο Γιάννης Ξανθούλης θα παρουσιάσει την έκθεση «Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…». Εδώ με τον Γιώργο Τζάνερ
Ο Γιάννης Ξανθούλης θα παρουσιάσει την έκθεση «Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…». Εδώ με τον Γιώργο Τζάνερη
Gallery Genesis

Η έκθεση «Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…» του Γιάννη Ξανθούλη θα είναι η τελευταία της γκαλερί στο Κολωνάκι - Από το 2024 θα ανοίξει σε νέα διεύθυνση

Η gallery genesis παρουσιάζει την τελευταία έκθεση της χρονιάς 2023 κλείνοντας ταυτόχρονα έναν επιτυχημένο κύκλο 14 χρόνων στην Οδό Χάρητος στο Κολωνάκι.

O Γιάννης Ξανθούλης παρουσιάζει την έκθεση «Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…». Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου (στις 20.00) ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου 2024. Την καλλιτεχνική διεύθυνση και την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Γιώργος Τζάνερης.

Ο ίδιος ο Γιάννης Ξανθούλης σημειώνει:

«Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…

… Χρώματα, σχέδια, λοξοδρομήσεις, φαντασιακά τοπία συχνά αδιέξοδης έμπνευσης, φιγούρες που έφτασαν στο χώρο που δουλεύω από το πουθενά, σκιές που συνήθως με κατατρέχουν συντροφικά κι άλλα πολλά λιγότερο ή περισσότερο παράδοξα αποτυπώθηκαν σε χαρτιά, χαρτόνια και καμβάδες μετά τον τριπλό επιτυχή μου εμβολιασμό… για covid.

Ζωγράφος δεν είμαι αλλά ζωγραφίζω κι όπως το πάρει ο καθένας. Προσωπικά το είδα σαν εκδρομή, που όμως πρώτα έπρεπε να στήσω μόνος μου όσα θα συναντούσα σε μια τέτοια εξόρμηση. Δέντρα, άνθη, έντομα, ερπετά, κάκτους, πτηνά και ιχθείς απαλλαγμένους από συμπλέγματα υδάτων.

Τελικά καταλήξαμε σε αυτήν τη φιλόξενη αίθουσα έχοντας το συγκινητικό προνόμιο η έκθεση τούτη να ‘ναι η τελευταία της Genesis στην οδό Χάρητος 35 στο Κολωνάκι, αφού η κλιματική αλλαγή απαιτεί αλλαγή με νέες προοπτικές και φρεσκάδα.

Με μπρίο και ανιδιοτέλεια, λοιπόν, συστατικά χρήσιμα «δια πάσαν νόσον…» θα συναντήσουμε τη Γέννηση του Θείου Βρέφους αλλά και λοιπών γεννήσεων ως τις παρυφές των Θεοφανίων συν το απαραίτητο μετωπικό φλερτ με τη νέα χρονιά…

Με τις ευχές μου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ»

Γιάννης Ξανθούλης

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Εκτός από μυθιστορήματα, έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) σε εφημερίδες και στο ραδιό­φωνο. Ανάμεσα στα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι: Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα, Το πεθαμένο λικέρ, Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας, Το ροζ που δεν ξέχασα, Η εποχή των καφέδων, Οικογένεια Μπες-Βγες, Το τρένο με τις φράουλες, ...ύστερα, ήρθαν οι μέλισσες, Ο Τούρκος στον κήπο, Το τανγκό των Χριστουγέννων, Ο θείος Τάκης, Του φιδιού το γάλα, Κωνσταντινούπολη - Των ασεβών μου φόβων, Η εκδίκηση της Σιλάνας, Δεσποινίς Πελαγία, Ο γιος του δάσκαλου, Την Κυριακή έχουμε γάμο, Εγώ, ο Σίμος Σιμεών, Ζωή μέχρι χθες και Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη. Μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο Μαρινέλλα - Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια. Βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει στην Αθήνα.

Συνεργασίες με την genesis gallery

2023 «Ζωγραφιές διά πάσαν νόσον…»

2020 «Το δις εξαμαρτείν ουκ…»

2017 «Έκθεση Ανεπανόρθωτη»

Διαβάστε επίσης

Μέσα στο νέο κτίριο του Αρχείου Καβάφη στην Πλάκα

Νέες διοικήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Ζάππειο

Σημαντική υποβρύχια ανακάλυψη στη Σαλαμίνα - Εντοπίστηκε κτήριο με πολλά δωμάτια