ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Νίκολας Κέιτζ θέλει να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο: Η νέα του καριέρα

Νίκολας Κέιτζ
O Nίκολας Κέιτζ θέλει να πει «αντίο» στο ζενίθ της καριέρας του
AP

Μετά από 45 χρόνια και με πάνω από 100 ταινίες, ο Νίκολας Κέιτζ αποφάσισε να αποσυρθεί από τον κινηματογράφο.

Ο Νίκολας Κέιτζ θέλει είναι να αποχωρήσει από τον κινηματογράφο με μία «κορυφαία στιγμή».

Μιλώντας στον στον ιστότοπο Uproxx δήλωσε ότι είναι έτοιμος να πει «αντίο» στη μεγάλη οθόνη, επιλέγοντας να δουλέψει στο εξής στην τηλεόραση.

«Μου αρέσει να παραμένω φρέσκος. Θέλω να πω, μου αρέσει να αλλάζω. Θέλω να τα κάνω όλα», είπε ο διάσημος ηθοποιός. «Και νιώθω ότι τα έχω κάνει, σε αυτό το σημείο -μετά από 45 χρόνια που το κάνω αυτό, με περισσότερες από 100 ταινίες- νιώθω ότι έχω πει λίγο πολύ αυτό που είχα να πω στον κινηματογράφο. Και θα ήθελα να φύγω στο ζενίθ και να πω "αντίο"».

Ο Κέιτζ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι πρέπει να κάνω ίσως τρεις ή τέσσερις ταινίες ακόμη πριν αποχωρήσω, και μετά ελπίζω να αλλάξω φορμά και να πάω σε κάποιο άλλο πεδίο για να εκφράσω την υποκριτική μου. Θέλω να φύγω σε μία κορυφαία στιγμή μου όπως είναι το "Dream Scenario". Αλλά έχω κι άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσω, οπότε θα δούμε τι θα γίνει» και συνέχισε: «Με ενδιαφέρει πολύ το immersion streaming σε τηλεοπτική σειρά επεισοδίων. Έχω δει πράγματα που μπορούν να γίνουν τώρα και δίνεται στους χαρακτήρες ο χρόνος για να εκφραστούν. Είδα τον Μπράιαν Κράνστον να κοιτάζει μια βαλίτσα για μια ώρα σε ένα επεισόδιο του "Breaking Bad". Δεν έχουμε χρόνο να το κάνουμε αυτό σε μια ταινία μεγάλου μήκους, οπότε ίσως η τηλεόραση να είναι το επόμενο καλύτερο βήμα για μένα. Θα δούμε».

«Το μόνο πράγμα που δεν έχω κάνει πραγματικά είναι το Μπρόντγουεϊ και δεν έχω κάνει τηλεοπτική σειρά», είπε ο Κέιτζ. «Έκανα έναν πιλότο που δεν τον πήραν, αλλά νομίζω ότι θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο. [...] Αυτός είναι ένας νέος κόσμος για μένα. Δεν έβλεπα τηλεόραση. Ο γιος μου, με μύησε σ' αυτό και σκέφτηκα, εντάξει, υπάρχει κάτι εδώ».

Διαβάστε επίσης

Νίκολας Κέιτζ: Στο Μαρόκο τα γυρίσματα της ταινίας «Lords of War»

Νίκολας Κέιτζ: «Δεν μπήκα στις ταινίες για να γίνω meme»

Νίκολας Κέιτζ: Φαλακρός και αγνώριστος με ξυρισμένο λουκ αλά Μάικλ Τζόρνταν