ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Netflix: Έρχεται ντοκιμαντέρ για τον Μέγα Αλέξανδρο - Πότε κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Στο ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα δούμε τον Buck Braithwaite
Στο ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα δούμε τον Buck Braithwaite
Netflix

Η νέα σειρά του Netflix για τον Μέγα Αλέξανδρο περιλαμβάνει στοιχεία ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας

«Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού» (Alexander the Great), θα είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το Netflix για τον Έλληνα στρατηλάτη που θα κυκλοφορήσει στις 31 Ιανουαρίου 2024.

«Συνδυάζοντας συνεντεύξεις ειδικών με συναρπαστικές αναπαραστάσεις, αυτό το ντοκιμαντέρ εξερευνά τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέσα από την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας», αναφέρει η σύντομη περιγραφή της πλατφόρμας, δίνοντας το στίγμα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ.

Το Alexander the Great θα αποτελείται από έξι επεισόδια των 45 λεπτών και το ρόλο του Αλέξανδρου ερμηνεύει ο Buck Braithwaite. Επίσης, στο ρόλο του Δαρείου θα δούμε τον Mido Hamada.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν στο Μαρόκο τον Σεπτέμβριο του 2022 με ένα συνεργείο 100 ατόμων και ολοκληρώθηκαν στα τέλη της άνοιξης. Showrunner της εκπομπής είναι ο Τόνι Μίτσελ, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χιου Μπάλανταϊν.
Το πρότζεκτ περιλαμβάνει στοιχεία ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας.

Την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν αφηγηθεί όλα τα μεγάλα δίκτυα του πλανήτη, όπως το βρετανικό BBC ή το αμερικανικό PBS, οπότε μένει να δούμε πώς θα την προσεγγίσει ο «γίγαντας του streaming».

Διαβάστε επίσης

Αρβελέρ: «Είμαι σίγουρη ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Βεργίνα»

Το Netflix ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Μέγα Αλέξανδρο

Netflix με «Maestro» και μπόλικη δράση: Όλες οι νέες σειρές και ταινίες της εβδομάδας