ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Νetflix έβγαλε το τσεκούρι: 5+1 σειρές που έκοψε το 2023

1899
To 1899 ήταν μια από τις σειρές που μας αποχαιρέτησαν απότομα
Netflix

Συγκεντρώσαμε 5+1 (από τις πολλές) σειρές που έκοψε το Netflix μέσα στο 2023

Οι ακυρώσεις είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για τους συνδρομητές του Netflix τo οποίο ρίχει τσεκούρι σε τίτλους με συνοπτικές διαδικασίες. Ας το παραδεχτούμε, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξεκινάς μια σειρά μόνο για να ανακαλύψεις ότι δεν θα τελειώσει ποτέ και εσύ θα μείνεις με ένα σωρό απορίες.

Και μπορεί η συνδρομητική υπηρεσία να έχει ήδη ανανεώσει πάνω από 150 σειρές και προγράμματα ή σειρές όπως το The Crown να κλείνουν ομαλά τον κύκλο τους, όμως υπάρχουν και προγράμματα που έφαγαν τέτοιο αθόρυβο... «τσεκούρι» που αναρωτιόμαστε ακόμα και αν υπήρξαν ποτέ.

Στο παρελθόν, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του Netflix, Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς έχουν υπερασπιστεί την ακύρωση αγαπημένων σειρών από τον streamer, παρά τις αντιδράσεις των θαυμαστών. «Πολλές από αυτές τις εκπομπές ήταν καλοπροαίρετες, αλλά μιλούσαν σε ένα πολύ μικρό κοινό με πολύ μεγάλο προϋπολογισμό», είχαν δικαιολογηθεί στο Bloomberg. Ο Σαράντος μάλιστα υποστήριξε ότι το Netflix «ποτέ δεν ακύρωσε μια επιτυχημένη σειρά».

Από την πλευρά τους, οι συνδρομητές αντιδρούν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την ακύρωση τίτλων μέσω των social media και δεν είναι λίγες οι φορές που το hashtag #CancelNetflix αποτελεί κορυφαίο trend στο Χ (πρώην Twitter).

Εμείς συγκεντρώσαμε 5+1 (από τις πολλές) σειρές που έκοψε το Netflix μέσα στο 2023:

Sky High

(Κόπηκε τον Ιούλιο του 2023)

Το 2021, το Netflix Ισπανίας κυκλοφόρησε την ταινία Sky High, ένα θρίλερ δράσης με επίκεντρο το έγκλημα και πρωταγωνιστή τον Miguel Herrán του La Casa de Papel.

Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2023 το Sky High επέστρεψε με τη μορφή σειράς που δυστυχώς όμως δεν φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και έτσι, όπως επιβεβαιώθηκε δεν πρόκειται να επιστρέψει για δεύτερη σεζόν.

1899

(Κόπηκε τον Ιανουάριο του 2023)

Οι δημιουργοί του DARK έφτιαξαν ένα από τα φιλόδοξα πρότζεκτ του Netflix εδώ και
χρόνια. Μια ιδιαίτερα ακριβή παραγωγή, με εντυπωσιακό καστ, τεχνολογία αιχμής και μεγάλες προσδοκίες που όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τους συνδρομητές της πλατφόρμας. Σύμφωνα με στοιχεία, μόνο το ένα τρίτο των ανθρώπων που ξεκίνησαν να το παρακολουθούν, είδαν τελικά όλα τα επεισόδια.

Agent Elvis

(Κόπηκε τον Νοέμβριο του 2023)

O Έλβις Πρισλεϊ σε ρόλο πράκτορα, με τον Μάθιου ΜακΚόναχι να δανείζει τη φωνή του στον «βασιλιά του rock 'n' roll» και την Πρισίλα Πρίσλεϊ στον δικό της χαρακτήρα. Το animation θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί mini σειρά, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο μάθαμε ότι ο μεγάλος προϋπολογισμός του πρότζεκτ οδήγησε στο κόψιμο της σειράς.

Man vs. Bee

(Κόπηκε τον Μάιο του 2023)

Αν και δεν αναμενόταν να συνεχιστεί με κάποια νέα σεζόν, τον Μάιο του 2023, o βρετανικός Τύπος επιβεβαίωσε ότι η κωμική σειρά του Ρόουαν Άτκισον δεν θα επέστρεφε με νέα επεισόδια.

The Chair

(Κόπηκε τον Ιανουάριο του 2023)

Στις αρχές του 2023 επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το The Chair δεν πρόκειται να επιστρέψει. Η Sandra Oh, που γνωρίσαμε ως «Κριστίνα Γιανγκ» μέσα από τη σειρά Grey's Anatomy, υποδήθηκε την καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Dr Ji-Yoon Kim η οποία έγινε η πρώτη μη λευκή πρόεδρος του Τμήματός της στο Πανεπιστήμιο «Pembroke».

Shadow and Bone

(Κόπηκε τον Νοέμβριο του 2023)

Η σειρά φαντασίας Shadow and Bone του Netflix ήταν μια από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές που τελικά ακυρώθηκαν μετά το τέλος των απεργιών SAG-AFTRA.

Παρά τις προσδοκίες, η σειρά αντιμετώπισε σημαντική πτώση στην τηλεθέαση από την πρώτη σεζόν (εν μέρει λόγω της μεγάλης αναμονής μεταξύ των σεζόν), με αποτέλεσμα το Netflix να προχωρήσει στο κόψιμό της με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

«Wednesday»: Μάθαμε τους τρεις νέους χαρακτήρες που μπαίνουν στη δεύτερη σεζόν

Netflix: Η πρώτη εβδομάδα του 2024 ξεκινά με μια ιστορία επιβίωσης

O Ιανουάριος κάνει ποδαρικό στο Netflix με ντοκιμαντέρ για τον Μέγα Αλέξανδρο