ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σώσε με»: Η ελληνική αστυνομική σειρά που μπαίνει στο Netflix - Η πρωταγωνίστρια στο Newsbomb.gr

Σώσε Με
Η ελληνική αστυνομική σειρά Σώσε Με θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από τις 15 Ιανουαρίου. Τι έλεγε η Δανάη Σκιάδη στο Newsbomb.gr
ΑΝΤ1

Όσα είχε πει στο Newsbomb.gr η Δανάη Σκιάδη για το ταξίδι της αστυνομικής σειράς «Σώσε με» στο εξωτερικό

Στον κατάλογο του Netflix μπαίνει το «Σώσε με», η αστυνομική μίνι σειρά μυστηρίου του ANT1+ που μας καθήλωσε την προηγούμενη σεζόν. Η πλατφόρμα, με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε ότι η σειρά θα είναι διαθέσιμη από τις 15 Ιανουαρίου.

Η σειρά γυρίστηκε σε Κομοτηνή και Αθήνα και βασίζεται στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Σίμου. Πρωταγωνιστούν οι Δανάη Σκιάδη (Έρημη Χώρα) και Έλενα Μαυρίδου.

Η Δανάη Σκιάδη μιλώντας στο Newsbomb.gr για την επιτυχία της σειράς, επιβεβαίωνε ότι το «Σώσε με» είχε ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του και στο εξωτερικό. «Εκτός από την προβολή της σε πλατφόρμα του εξωτερικού, η σειρά τον προηγούμενο μήνα ταξίδεψε στις Κάννες στα πλαίσια του MIP TV και έκτοτε έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον», έλεγε τότε η ηθοποιός.

Στο «Σώσε με» η Δανάη υποδύεται τη Νικόλ Πομάνου: «Μόλις διάβασα το βιβλίο είπα στον Πιέρρο [σ.σ Ανδρακάκος, ο σκηνοθέτης της σειράς] ότι αυτός είναι ο ρόλος που θέλω να παίξω στη σειρά. Η Νικόλ με κέρδισε από την πρώτη σελίδα, από την πρώτη στιγμή».

Η Νικόλ είναι «Μια ηρωίδα σκοτεινή, μυστηριώδης, με ένα παρελθόν οδυνηρό που κάνει τη ζωή της αβάσταχτη. Καλλιτέχνης, έχει φύγει από το χωριό που μεγάλωσε για να κυνηγήσει το όνειρό της, έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της αλλά το παρελθόν έχει καθορίσει τη ζωή και την ύπαρξή της και δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό» μας έλεγε περιγράφοντας το ρόλο της.

Η Δανάη Σκιάδη στο ρόλο της Νικόλ Πομάνου
Η Δανάη Σκιάδη στο ρόλο της Νικόλ Πομάνου

Συζητώντας ότι το «Σώσε Με» είναι μια σειρά που θα μπορούσαμε κάλλιστα να δούμε σε πλατφόρμα του εξωτερικού, όπως το Netflix, η Δανάη Σκιάδη απαντούσε τότε στο Newsbomb.gr.

«Πράγματι έτσι είναι και όντως, η σειρά έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι της εκτός Ελλάδας! Αυτό που μπορώ προς το παρόν να σας πω είναι ότι αυτή τη στιγμή προβάλλεται ήδη στην premium πλατφόρμα Amediateka της Ανατολικής Ευρώπης που είναι επίσης και το "σπίτι" του HBO και σύμφωνα με τον CEO των Antenna Studios, Μιχάλη Ίσκα, "πηγαίνει εξαιρετικα καλά"! Τον προηγούμενο μήνα το "Σώσε με" ταξίδεψε στις Κάννες στα πλαίσια του MIP TV και έκτοτε έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο από πλατφόρμες της Ανατολικής Ευρώπης όσο και από την παγκόσμια αγορά. Περισσότερα προσεχώς!».

Ανακρίναμε τη Δανάη Σκιάδη από το «Σώσε με», την αστυνομική σειρά που μας έχει καθηλώσει

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Δανάης Σκιάδη στο Newsbomb.gr.

Λίγα λόγια για το «Σώσε με»

Το «ΣΩΣΕ ΜΕ», μια ιστορία ενοχής, εκδίκησης και λύτρωσης. Το κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου θα ενώσει ξανά τη μοίρα δύο γυναικών. Το κρυμμένο παρελθόν μιας οικογένειας θα συναντήσει το παρόν και η σύγκρουση θα ξορκίσει κάθε μυστικό.

Με φόντο την ελληνική επαρχία, με δυνατή πλοκή, συνταρακτικές ερμηνείες, γρήγορη σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική, το ψυχολογικό θρίλερ του Πιέρρου Ανδρακάκου κόβει την ανάσα και παρασύρει τους πρωταγωνιστές του σε έναν συναισθηματικό ανεμοστρόβιλο πάθους και κάθαρσης.

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο best seller μυθιστόρημα του επιτυχημένου συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Δημήτρη Σίμου.

Με γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε Θράκη και Αθήνα, το «ΣΩΣΕ ΜΕ» αποτελεί μια παραγωγή υψηλής κινηματογραφικής ποιότητας, με εντυπωσιακές εικόνες από την περιοχή της Κομοτηνής, ενός τόπου που χρωματίζεται από τη συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Οι εύθραυστες ισορροπίες της τοπικής κοινωνίας δοκιμάζονται από μια σειρά εγκλημάτων και εξαφανίσεων που ξυπνούν φαντάσματα του παρελθόντος.

Στο «ΣΩΣΕ ΜΕ» οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, οι αποκαλύψεις συνεχείς και η λύτρωση γράφεται με τον πιο ανατρεπτικό επίλογο.

Η υπόθεση της σειράς

Μια μοναχική καλλιτέχνης ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Άλκηστη, εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Η σωρός της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Σενάριο: Δημήτρης Σίμος, Πιέρρος Ανδρακάκος, Βαγγέλης Νάσης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Κασβίκης
Εκτέλεση παραγωγής: ΑΝΤΕΝΝΑ STUDIOS
Πρωταγωνιστούν: Δανάη Σκιάδη, Έλενα Μαυρίδου

Επίσης πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Ανακρίναμε τη Δανάη Σκιάδη από το «Σώσε με», την αστυνομική σειρά που μας έχει καθηλώσει

5 σειρές που αξίζει να δούμε στο Netflix φέτος

«Wednesday»: Μάθαμε τους τρεις νέους χαρακτήρες που μπαίνουν στη δεύτερη σεζόν