ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Είδαμε Δήμητρα Γαλάνη - Παυλίνα Βουλγαράκη στο VOX: Σαν ροκ συγκρότημα

Γαλάνη και Βουλγαράκη
vox

Η Δήμητρα Γαλάνη με την Παυλίνα Βουλγαράκη live στο VOX κάθε Τετάρτη

Είχα την μοναδική ευκαιρία και τύχη να ακούσω την πρόβα της Δήμητρας Γαλάνη και της Παυλίνας Βουλγαράκη, προτού ξεκινήσουν οι επιτυχημένες εμφανίσεις στο VOX και έτσι ήμουν προετοιμασμένη για όλη αυτή την ψυχική ανάταση, τη ζεστασιά και τα όμορφα συναισθήματα που νιώθουν όσοι βρίσκονται τις Τετάρτες στο γνωστό στέκι της Ιεράς Οδού.

Η Δήμητρα Γαλάνη, με πολλή όρεξη και αγάπη, έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα - αναδρομή της 55χρονης καριέρας της, με πασίγνωστα τραγούδια δικά της, καθώς και άλλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που αγαπά πολύ.

Γαλάνη


«Είναι ένα πρόγραμμα που θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί!», μου έχει πει η Δήμητρα Γαλάνη. Και το πετυχαίνει.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν οι δύο ερμηνεύτριες στο VOX χωρίζεται σε δύο μέρη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξωστρεφές με ένα best of τραγουδιών που κάνει μια έναν απολογισμό στη μακρά και σημαντική πορεία της Δήμητρας Γαλάνη (αφήνοντας εκτός την πιο λαϊκή πλευρά της) και φτάνει ως τα νέα τραγούδια από το άλμπουμ «Είσοδος κινδύνου».

Παυλίνα


Στο πλευρό της, η Παυλίνα Βουλγαράκη παίρνει το βάπτισμα του πυρός δίπλα σε μια μεγάλη ερμηνεύτρια, όπου μεταξύ άλλων, παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Σφαίρα» και μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται στην καλύτερη φάση της τόσο φωνητικά όσο και επί σκηνής, δείχνοντας ότι πατάει ακόμα πιο γερά στα πόδια της.


Στο δεύτερο -πιο ακουστικό- μέρος του προγράμματος οι δύο ερμηνεύτριες μας μεταφέρουν σε περασμένες δεκαετίες και μας ταξιδεύουν με Παύλο Σιδηρόπουλο, Αρλέτα, Αλέκα Κανελλίδου, Τζον Λένον και Σάιμον & Γκαρφάνκελ, για να μας ξεσηκώσουν στη συνέχεια, τραγουδώντας και οι ίδιες όρθιες.

Στο δίωρο πρόγραμμα που έχει φτιάξει η Δήμητρα Γαλάνη στο VOX, αφήνει συνειδητά τη λαϊκή της πλευρά εκτός, θέλοντας να συναντήσει τον πιο ροκ, ακουστικό και μελωδικό εαυτό της. Όπως άλλωστε μας τραγουδάει και στο φινάλε, είναι ακόμα ζωντανή, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα. Αυτό φαίνεται άλλωστε και στο -παρατεταμένο- χειροκρότημα.

Διαβάστε επίσης

Αποκλειστικό: Μπήκαμε στην πρόβα της Δήμητρας Γαλάνη με την Παυλίνα Βουλγαράκη - Όσα μας είπαν