Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη
Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη: Όσα μας είπε η μία για την άλλη και φυσικά για το πρόγραμμα που θα μας παρουσιάσουν.
Πηγή: Gella Valavani
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκλειστικό: Μπήκαμε στην πρόβα της Δήμητρας Γαλάνη με την Παυλίνα Βουλγαράκη - Όσα μας είπαν

Η Δήμητρα Γαλάνη με πολλή όρεξη και αγάπη, αλλά και από δική της εσωτερική ανάγκη έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα best of της 55χρονης καριέρας της - Μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη θα μας το παρουσιάσουν στο VOX από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου. 

Το Newsbomb.gr είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει αποκλειστικά την πρόβα της Δήμητρας Γαλάνη με την Παυλίνα Βουλγαράκη για τις παραστάσεις τους στο VOX από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

Η Δήμητρα Γαλάνη, με πολλή όρεξη και αγάπη, έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα - αναδρομή της 55χρονης καριέρας της, με πασίγνωστα τραγούδια δικά της, κάθως και άλλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που αγαπά πολύ.

«Δεν ξέρω αν στο είπε η Δήμητρα, είσαι η πρώτη που ακούς το πρόγραμμά μας! Δεν έχει έρθει κανείς άλλος», μου αποκαλύπτει η Παυλίνα.

Έχοντας την τύχη να ακούσω την πρόβα ολόκληρου του προγράμματος, θα μπορούσα με ειλικρίνεια να αναφέρω ότι, η μεγάλη ερμηνεύτρια και δημιουργός, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα τραγουδιών που «αγκαλιάζουν» και «ζεσταίνουν» την καρδιά μας.

Δύο ώρες με τη Δήμητρα Γαλάνη και την Παυλίνα Βουλγαράκη στην πρόβα τους

«Είναι ένα πρόγραμμα που θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί! Αυτό θέλω να γράψεις», μου λέει η Δήμητρα Γαλάνη σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες, εξηγώντας μου ότι θέλει να ξορκίσει αυτή την «καχυποψία» που υπάρχει γύρω μας και την «αποξένωση». «Μας έχουν βάλει σε μια κατάσταση ώστε να μην θυμόμαστε να μην σκεφτόμαστε, να μην υπάρχει κριτική σκέψη, να υπάρχει διχασμός, με την τεχνολογία με την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τις συσκευές, με όλα αυτά» σημειώνει.

Τη ρωτάω το λόγο που θέλησε να μας παρουσιάσει τώρα ένα best of τραγουδιών από τη μακρά και σημαντική πορεία της. «Είναι δική μου ανάγκη να πω αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Και ήθελα να φτιάξω ένα εξωστρεφές πρόγραμμα, χωρίς καμία εσωστρέφεια. Θέλω ο κόσμος που θα έρθει να τραγουδήσει μαζί μας, να περάσει καλά όχι να πέσει η διάθεσή του» μου εξηγεί και συνεχίζει, «Αν ο καλλιτέχνης πάψει να "αναπνέει" όπως ο κόσμος, τότε έχει τελειώσει ως καλλιτέχνης. Δεν είναι τι θέλω να ακούσω εγώ, αλλά ο κόσμος!».

«Και επίσης, σκοπός μας είναι να το πάμε και περιοδεία το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα», μου αποκαλύπτει, κάτι που επιβεβαιώνει στην κουβέντα μας και η Παυλίνα.

Τη ρωτάω λοιπόν τι ήταν αυτό που είδε στην Παυλίνα και της πρότεινε αυτή τη συνεργασία επί σκηνής. «Πρώτον, η Παυλίνα είναι και δημιουργός, για αυτό και την ξεχώρισα», μου απαντάει. «Επίσης, έχει μία ποιότητα ανθρώπου που μου είναι οικεία και γνώριμη», συμπληρώνει.

Δήμητρα Γαλάνη
Είμαι χορτάτη, γεμάτη, είμαι ευλογημένη για όσα έζησα», μου λέει η Δήμητρα Γαλάνη.Gella Valavani

Στο πρόγραμμα που θα ακούσουμε στο VOX, εκτός από πασίγνωστα και αγαπημένα παλαιότερα τραγούδια της Δήμητρας Γαλάνη, θα ακούσουμε και ορισμένα καινούρια, όπως το «Έλα κοντά», που ηχογράφησε στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της καραντίνας με τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο.

Τη ρώτησα αν ετοιμάζει κάτι άλλο, για να μου δώσει την αναπάντεχη και αφοπλιστική απάντηση... «Ετοιμάζω τις βαλίτσες μου! Τόσο απλά». Ρωτώντας τι εννοεί, μου λέει πως: «Μπορεί κάποια στιγμή να φύγω. Το σκέφτομαι και αυτό. Και θέλω να σου πω κάτι. Είμαι χορτάτη, γεμάτη από τη ζωή μου. Έλαβα πολλή αγάπη από τον χώρο μου, πρωτίστως. Επίσης από τον κόσμο. Και ξέρεις, δεν είμαι της νοσταλγίας. Η νοσταλγία μέσα της, έχει το "άλγος", τον πόνο δηλαδή. Οπότε, άλλο μνήμη και άλλο νοσταλγία. Εγώ κρατάω λοιπόν την μνήμη. Τις αναμνήσεις. Θυμάμαι αλλά δεν νοσταλγώ. Δεν έχω πόνο όταν θυμάμαι, είμαι ευλογημένη για όσα έζησα», εξομολογείται.

Το πρόγραμμα που θα ακούσουμε χωρίζεται σε δύο μέρη, έτσι η πρόβα συνεχίζεται και ο Ντίλαν και ο Λένον μπερδεύονται με την Αρλέτα, τον Σιδηρόπουλο και τους Simon & Garfunkel. Επίσης, θα τις ακούσουμε σε πειραγμένα ντουέτα και φυσικά την καθεμία μόνη της πάνω στη σκηνή. Παρατηρώντας αυτή την όμορφη μουσική παρέα, μπορούσα να δω πόσο αγαπούν αυτό που έχουν ετοιμάσει και πόσο καλά περνούν σε αυτή τη μουσική συνάντηση. Μην περιμένετε φυσικά να προδώσω το set list, ωστόσο μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα σταματήσατε να τραγουδάτε και να χειροκροτάτε.

Παυλίνα Βουλγαράκη «Νιώθω σαν να παρακολουθώ ένα σχολείο, ένα πανεπιστήμιο»

«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα μαθαίνω πράγματα, μαθαίνω πώς να υπάρχω πάνω σε μια σκηνή, πώς να δημιουργώ κι εγώ ένα πρόγραμμα. Μου έρχονται γνώσεις που δεν είχα και που δεν φανταζόμουν ότι υπήρχαν. Είμαι ακόμα σε αυτή την έκσταση του καινούριου, σαν να παρακολουθώ ένα σχολείο, ένα πανεπιστήμιο. Ακόμα εκστασιάζομαι γιατί κάθε μέρα όλο και κάτι ανακαλύπτω», παραδέχεται η ταλαντούχα Παυλίνα Βουλγαράκη.

Θέλησα να μάθω πώς έγινε προέκυψε αυτή η live σύμπραξη. «Δεν περίμενα με τίποτα την πρόταση, απλά κάποια στιγμή η Δήμητρα μού είπε ότι "σκέφτομαι να κάνω αυτό". Εν τω μεταξύ είχα ήδη κλείσει κάτι μόνη μου και είχα αρχίσει να στήνω ένα πρόγραμμα στο κεφάλι μου για να πάρω πρώτη φορά ένα ρίσκο. Ξαφνικά μου το λέει η Δήμητρα και φυσικά αναβάλλω τα πάντα, γιατί δεν θέλω να το χάσω με τίποτα!».

Έχει άγχος; «Πρέπει να σου πω ότι έχω άγχος για την πρεμιέρα, αλλά μετά θα το απολαμβάνω. Έτσι συμβαίνει πάντα» εξηγεί.

«Έχω πολλή αγωνία. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τη μουσική αλλά τώρα νιώθω ότι βρίσκω τα πατήματά μου»,
εξομολογείται και συνεχίζει, «Νιώθω ότι η Δήμητρα είναι σαν ένα είδος «προπονητή» για εμένα αυτή τη στιγμή, δέχομαι την πληροφορία που μου δίνει, ακούω αυτό που μου λέει. Έχει την εμπειρία τόσων χρόνων καριέρας αλλά και τη φλόγα ενός κοριτσιού που είναι στην εφηβεία. Αισθάνομαι τρελή ευγνωμοσύνη. Είναι σαν να με πήρε από το χέρι, σε μια φάση που αναρωτιόμουν τι θα κάνω μετά από 10 χρόνια στη μουσική, ήμουν κάπως προβληματισμένη. Δηλαδή δεν υπήρχε κάτι να με σπρώξει. Η προσέγγιση της Δήμητρας ήταν σαν να μου έλεγε ότι "εγώ σε εμπιστεύομαι να κάνουμε αυτό μαζί". Το είχα πολλή ανάγκη όταν συνέβη και θέλω να δώσω το 1000% του εαυτού μου».

Η Παυλίνα μού αναφέρει τα σχέδια για τις καλοκαιρινές τους συναυλίες λέγονας ότι «έχουν ήδη κλείσει κάποιες παραστάσεις για το καλοκαίρι».

Παράλληλα μου λέει και για το καινούριο της τραγούδι «Η Σφαίρα» που θα ακούσουμε ζωντανά στο VOX. «Δύο μέρες μετά την πρεμιέρα θα κυκλοφορήσει το τραγούδι Η Σφαίρα, που έχουμε γράψει παρέα με τον Σεραφείμ -στίχους και μουσική- όπως και όλο τον δίσκο που ετοιμάζουμε τώρα. Είναι μια αληθινή ιστορία και το είχαμε ετοιμάσει εδώ και πολύ καιρό. Είναι ένα τραγούδι στο οποίο βασικά λέω ότι βάζω τα όριά μου, λέγοντας τι θα έλεγε ο παλιός μου εαυτός και τι ο νέος ο οποίος λέει ότι "με αγαπάω και πρέπει να φύγω". Το έκανα κιόλας στην πραγματικότητα!».

Και οι δύο κυρίες συμφωνούν για την ωραία μουσική παρέα που έχουν δημιουργήσει. «Είναι μια ωραία χημεία, μια παρέα, είμαστε όλοι φίλοι», λέει η Παυλίνα, ενώ η Δήμητρα Γαλάνη προσθέτει πως «Λειτουργούμε σαν γκρουπ, όπως άκουσες» και στέκεται στους εξαιρετικούς μουσικούς τους:

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος: τύμπανα
Στέλιος Προβής: μπάσο
Μηνάς Λιάκος: κιθάρα
Δημήτρης Αρώνης: κιθάρα
Νικόλας Γουάστωρ: πλήκτρα, synths

Η πρόβα φτάνει στο τέλος της. Οι δύο κυρίες κλείνουν τα μικρόφωνα, οι μουσικοί μαζεύουν όργανα και παρτιτούρες και εγώ ετοιμάζομαι να τις αποχαιρετίσω. Όπως είπα και στην κυρία Γαλάνη, προτού φύγω, «Δεν είχατε μόνο εσείς ανάγκη για αυτό το πρόγραμμα, αλλά κι εμείς»...

galani-voulgaraki-2.jpg
«Είναι ένα πρόγραμμα που θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί», τονίζει η Δήμητρα ΓαλάνηΤζωρτζίνα Ντούτση



Πληροφορίες

Από τις 13 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη (για 8 παραστάσεις) στο VOX, η Δήμητρα Γαλάνη μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη θα μπλέκουν τραγούδια και ιστορίες που θα μας περιέχουν. Μουσική επιμέλεια: Δήμητρα Γαλάνη - Σεραφείμ Γιαννακόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Ρίτα Αντωνοπούλου από το Α έως το Ω: «Δεν το αποκλείω να ασχοληθώ πιο ενεργά με την υποκριτική»

Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Newsbomb.gr:Δεν φοβάμαι το τέλος της καριέρας μου, καλά γεράματα θέλω να έχω

«60 χρόνια Χρήστος Λεοντής»: Όσα είδαμε και ακούσαμε στην πρόβα με τον Μίλτο Πασχαλίδη


Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ