ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες στα σινεμά με άρωμα Όσκαρ και Ελλάδας

Ferrari movie
O Άνταμ Ντράιβερ στο ρόλο του Έντσο Φεράρι
Village Cinemas

Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά από σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου

Ο Άνταμ Ντράιβερ μεταμορφώνεται σε Έντσο Φεράρι, Τα Παιδιά του Χειμώνα του Ελληνοαμερικανού Αλεξάντερ Πέιν συγκεντρώνουν 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, στη Θεσσαλονίκη κρύβονται θανάσιμα μυστικά και η Μεγκ Ράιαν επιστρέφει στο είδος που ξέρει καλά, δίπλα στον «Μόλντερ» Ντέιβιντ Ντουκόβνι.

Δείτε όλες τις ταινίες που έρχονται στους ελληνικούς κινηματογράφους την τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ferrari

Ο Μάικλ Μαν σκηνοθετεί μία από τις πιό ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του εμβληματικού Έντσο Φερράρι, μαζί με ένα all star καστ, σε μία απο τις πιό πολυαναμενόμενες ταινίες του 2023.

Το καλοκαίρι του 1957, ο πρώην οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Έντσο Φερράρι βρίσκεται σε κρίση. Με την εταιρεία του στα πρόθυρα της πτώχευσης και τον γάμο του να βιώνει την τραυματική απώλεια του ενός γιου, ο Φερράρι εναποθέτει την ελπίδα για την σωτηρία τους σε έναν αγώνα δρόμου 1000 μιλίων στην Ιταλία, τον εμβληματικό Mille Miglia.

Σκηνοθεσία: Μαικλ Μαν Ηθοποιοί: Άνταμ Ντράιβερ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Πάτρικ Ντέμπσι.

Τα Παιδιά του Χειμώνα (The Holdovers)

Από τον βραβευμένο Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία έχει συγκετρώσει 5 υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ. Ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα) – και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).

Αποστολή στην Ελλάδα (The Bricklayer)

Στη Θεσσαλονίκη κρύβονται θανάσιμα μυστικά, τα οποία πρέπει να ανακαλύψουν - αφού συνεργαστούν - οι Άαρον Έκχαρτ και Νίνα Ντόμπρεφ.

Κάποιος εκβιάζει τη CIA – δολοφονώντας ξένους δημοσιογράφους και κάνοντας τις δολοφονίες να φαίνονται ως ευθύνη της υπηρεσίας. Καθώς ο κόσμος αρχίζει να ενώνεται ενάντια στις ΗΠΑ, η CIA πρέπει να φέρει πίσω σε ενεργό δράση τον πιο λαμπρό – και επαναστάτη – πράκτορά της από τη σύνταξη, αναγκάζοντάς τον να αντιμετωπίσει το περίεργο παρελθόν του ενώ ξετυλίγεται μια διεθνή συνωμοσία.

Τι Συνέβη Μετά... (What Happens Later)

Η ταινία ακολουθεί δύο πρώην συντρόφους, την Γουίλα (Μεγκ Ράιαν) και τον Μπιλ (Ντέβιντ Ντουκόβνι), που ξαναβρίσκονται χρόνια μετά τον χωρισμό τους, όταν αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο λόγω κακοκαιρίας. Και οι δύο θέλουν να γυρίσουν σπίτια τους, αλλά στη διάρκεια της νύκτας καταλήγουν να αναπολούν το παρελθόν τους και όλα αυτά που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Όταν όμως οι αναμνήσεις τους μοιάζουν να διαφοροποιούνται, πού πάνε από εκεί;

Η Μεγκ Ράιαν σε ένα είδος που γνωρίζει καλά, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί έχοντας στο πλάι της τον πάλαι ποτέ πράκτορα «Μόλντερ», Ντέιβιντ Ντουκόβνι.

Μαύρος Κότσιφας, Μαύρο Βατόμουρο (Blackbird Blackbird Blackberry)

Η Etero, μια 48χρονη γυναίκα που ζει σε ένα μικρό χωριό στη Γεωργία, δεν ήθελε ποτέ σύζυγο. Αγαπά την ελευθερία της όσο και τα κέικ της. Η επιλογή της όμως να ζήσει μόνη της είναι η αιτία πολλών κουτσομπολιών μεταξύ των συγχωριανών της. Απροσδόκητα, βρίσκει τον εαυτό της να ερωτεύεται με πάθος έναν άντρα και ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση να ακολουθήσει μια σχέση ή να συνεχίσει μια ζωή ανεξαρτησίας. Η Etero πρέπει να καταπιαστεί με τα συναισθήματά της και να αποφασίσει πώς θα βρει τον δικό της δρόμο προς την ευτυχία.

Γάτες στο Μουσείο (Cats in the Museum)

Από τους δημιουργούς των επιτυχιών «Η Εποχή των Παγετώνων 2» και «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια.

O Βίνσεντ ο γάτος, παρέα με τον κολλητό του, τον ποντικό Μορίς, θα γλιτώσουν από μία μεγάλη πλημμύρα, κρυμμένοι μέσα σε ένα παλιό πιάνο, το οποίο θα καταλήξει στο θρυλικό μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί, ο Βίνσεντ θα συναντήσει μια επίλεκτη ομάδα από γάτες που η αποστολή τους είναι να προστατεύουν τα έργα τέχνης από τα ποντίκια και άλλα παράσιτα, εδώ και αιώνες.

Ο Βίνσεντ ονειρεύεται να βρει μια οικογένεια, αλλά δεν θέλει να χάσει τον φίλο του τον Μορίς, που του έσωσε τη ζωή και ο οποίος έχει μια… "μικρή αδυναμία": λατρεύει να ροκανίζει πίνακες ζωγραφικής. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν ένας από τους μεγαλύτερους πίνακες της ανθρωπότητας, η Μόνα Λίζα, φτάνει στο Ερμιτάζ και το όνειρο όλων των ποντικών είναι να τον ροκανίσουν…

Διαβάστε επίσης

Όλιβερ Στόουν: Η δημόσια συγγνώμη του για το θάψιμο που έριξε στη «Barbie»

Netflix: «Squid Game» και «Emily in Paris» έρχονται με νέες σεζόν το 2024

Όσκαρ 2024: Όταν ο μοντέρ του Λάνθιμου μόνταρε στο «Λούφα και Παραλλαγή»