ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πάτι Σμιθ προτείνει να δούμε το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Έμα Στόουν στο ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ
Η Έμα Στόουν στο ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ
Village Cinemas

Η Πάτι Σμιθ έκανε ανάρτηση στο Instagram για το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Η Πάτι Σμιθ είδε το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου και της άρεσε πολύ. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνουμε από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η τραγουδοποιός μοιράστηκε δύο φωτογραφίες με ζεστά ροφήματα και μια πορτοκαλί θήκη γυαλιών με τον τίτλο της υποψήφια για 11 Όσκαρ ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη. Η Σμιθ συνόδευσε τις φωτογραφίες της με τη λεζάντα «αυτή είναι η σημερινή παλέτα».

Θυμίζουμε ότι η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια στις εξής κατηγορίες των Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας (η δεύτερη στα Όσκαρ για τον Έλληνα σκηνοθέτη), Α' Γυναικείου Ρόλου για την Έμα Στόουν, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Μαρκ Ράφαλο, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, καθώς και Μουσικής, Κοστουμιών, Μακιγιάζ & Κομμώσεων, Φωτογραφίας και σκηνογραφίας.

Tο Poor Things φιγουράρει στην κορυφή του ελληνικού box office κόβοντας μέχρι στιγμής κάτι λιγότερο από 330.000 εισιτήρια.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άλισντερ Γκρέι και αφηγείται την απίστευτη ιστορία και τη φανταστική εξέλιξη της Bella Baxter (Στόουν), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Γουίλεμ Νταφόε). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Μαρκ Ράφαλο), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Διαβάστε επίσης

Ο Λάνθιμος και οι άλλοι: Μόνος του και με διαφορά στην κορυφή του ελληνικού box office

Όσκαρ 2024: Όταν ο μοντέρ του Λάνθιμου μόνταρε στο «Λούφα και Παραλλαγή»

Όσκαρ 2024: Νόλαν vs Λάνθιμος - Tα φαβορί και όλοι οι άλλοι