ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Beyoncé: Το νέο της άλμπουμ σπάει όλα τα ρεκόρ

Beyonce
To «Cowboy Carter» είναι το πρώτο country άλμπουμ της Beyonce
Beyonce/Instagram

To νέο άλμπουμ της Beyonce κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου

Το νέο άλμπουμ της Beyoncé, «Cowboy Carter», κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου και ήδη καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ στις streaming πλατφόρμες.

Το Spotify ανακοίνωσε ότι έγινε το «άλμπουμ με τα περισσότερα στριμαρίσματα σε μια μέρα για φέτος», ενώ «είναι επίσης η πρώτη φορά που ένα country άλμπουμ πετυχαίνει ένα τέτοιο ρεκόρ για φέτος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Amazon Music αναφέροντας ότι το «Cowboy Carter είναι το καλύτερο ντεμπούτο για άλμπουμ της Beyoncé» στην πλατφόρμα και πως έχει σημειώσει τα «περισσότερα στριμαρίσματα μόνο την πρώτη ημέρα», συγκριτικά με τα προηγούμενα άλμπουμ της σταρ, καθώς και «τα περισσότερα στριμαρίσματα την πρώτη ημέρα για ένα country άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνη».

Το Cowboy Carter είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ της Beyoncé. Στο άλμπουμ συμμετέχουν ονόματα όπως ο Στίβι Γουόντερ, η Μάιλι Σάιρους, ο Post Malone, κ.ά, ενώ ξεχωρίζει η διασκευή στο «Jolene» την country μπαλάντα της Ντόλι Πάρτον.

«Αυτό το άλμπουμ χρειάστηκε πάνω από πέντε χρόνια για να γίνει», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram. «Γεννήθηκε από μια εμπειρία που είχα πριν από χρόνια, όπου δεν ένιωθα ευπρόσδεκτη… και ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι δεν ήμουν. Όμως, λόγω αυτής της εμπειρίας, έκανα μια βαθύτερη βουτιά στην ιστορία της Country μουσικής και μελέτησα το πλούσιο μουσικό μας αρχείο. Είναι ωραίο να βλέπεις πώς η μουσική μπορεί να ενώσει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα ενισχύει τις φωνές μερικών από τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής τους διαμορφώνοντας τη μουσική μας ιστορία».

Πρόσθεσε, «Οι κριτικές που δέχθηκα όταν μπήκα για πρώτη φορά σε αυτό το είδος με ανάγκασαν να ξεπεράσω τους περιορισμούς που μου είχαν τεθεί. Το Act II είναι αποτέλεσμα της πρόκλησης στον εαυτό μου και του χρόνου μου ώστε να λυγίσω και να συνδυάσω τα είδη [μουσικής] για να δημιουργήσω αυτό το έργο».

Διαβάστε επίσης

Η Beyonce τραγουδάει Ντόλι Πάρτον στο νέο της άλμπουμ

Beyonce: Γυμνή σαν Αφροδίτη στο εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ

Beyonce: Στην κορυφή του Billboard έπειτα από 14 χρόνια με το «Texas Hold Em»